2020 yılında PS4 mü Xbox One S mi?

İnternetten PS4 vs Xbone One S yazarak karşılaştırma videolarını bulabilirsin. Ben yine senin için yazayım.

PS4 Slim vs Xbox One S: Tasarım
Hem Xbox One S, hem de PS4 Slim, seleflerinden çok daha küçükler. Xbox One S, ilk Xbox One'dan yüzde 40 daha küçük ve 43.2 x 28.9 x 11.2 cm boyutlarında. PS4 Slim ise orijinal PS4'ten yüzde 33 daha küçük ve 26.5 x 26.5 x 3.8 cm boyutlarında.

Bununla birlikte her iki konsol da her şeyi sığdırabilmek adına bazı fedakarlıklarda bulunuyor. Xbox One S'te özel Kinect portu artık bulunmazken PS4 Slim'de optik ses portuna veda ediyorsunuz. Bununla birlikte PS4 donanımsal olarak yeni bir şey eklemezken, Xbox One S, standart Blu-ray sürücüsünün yerine 4K Ultra-HD model sürücü ekliyor.

Kazanan: Xbox One S

PS4 Slim vs Xbox One S: Performans

1080p çözünürlüklü bir sistem olan PS4 Slim'i Xbox One S ile karşılaştırmak pek doğru olmayabilir. PS 4 Slim, önceki modellere göre güç tüketimini yüzde 28 azalttığını iddia ediyor. Oyunların yüklenme sürelerinde ve FPS değerlerinde fark edilir bir değişiklik yok gibi görünüyor.

Xbox One S'te ise durum oldukça farklı. Xbox One S'teki oyunlar 1080p'den 4K'ya genişletilmekle kalınmıyor, aynı zamanda daha hızlı yükleniyor ve daha yüksek FPS değerleri veriyorlar. Donanım inceleme sitesi Digitalfoundry'ye göre Xbox One S, orijinal konsola göre yüzde 7-11 daha yüksek ve 5 FPS daha yüksek performans sunuyor.

Bu yüzden PS4'e özel oyunlar sizin için çok önemli değilse, Xbox One S daha iyi bir seçim olacaktır.

Kazanan: Xbox One S

PS4 Slim vs Xbox One S: Medya ve 4K

Xbox One S'in Ultra-HD Blue-ray sürücü ile geldiğini zaten söylemiştik. Fiziksel UHD medyası dışında Xbox One S, Netflix ve Amazon Instant Video gibi hizmetler üzerinden 4K video akışı da yapabiliyor. Uygulamalar konusunda birbirine yakın olan iki sistem, HDR içeriğini yürütebiliyor.

PlayStation 4'ün Xbox One'ı geçtiği yer ise PlayStation Now ve PlayStation Vue gibi "bonus" hizmetler. Kısacası Sony'nin sistemi, Sony'nin kendi sunucuları üzerinden canlı TV ve oyun akışı hizmetleri sunuyor.

Kazanan: Berabere

Sonuç: Xbox One S

Kaynak: Xbox One S vs PS4 Slim: Performans karşılaştırması
GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE İYİKİ VARSINIZ YARDIMCI OLDUNUZ İÇİN SİZE MİNNETARIM

PS4 ile Xbox One S'in güç tüketimleri farklı bu yüzden aynı optimizizasyonda PS4 daha güçlü oluyor.
Güç tüketimi farklı olabilir. Aynı olacak diye birşey yok. PS4 daha fazla güç tüketiyor. Bana FPS karşılaştırması filan atar mısınız? One S, PS4'den daha fazla güçlüdür.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Performans tarafını bilmiyorum ama saf kas gücü olarak PS4 daha güçlü. İkisinin özelliklerine baktığınızda bile anlayabilirsiniz.
Farklı bir siteden kontrol ettiğimde CPU olarak One S 8x 1,75 GHz iken PS4 Slim 8x 1,6 GHz.
---------------
RAM olarak ikiside 8GB.
-----------------
GPU hızı One S için 853 MHz

PS4 Slim için 911 MHz
------------
Depoloma olarak;

One S 1000GB

PS4 Slim 500GB
------------
One S 1.32 TFLOPS iken

PS4 Slim 1.84 TFLOPS

Yani PS4 Slim biraz daha güçlü imiş ama bunun oynarken pek hissedileceğini sanmıyorum 👍.

Farklı bir siteden kontrol ettiğimde CPU olarak One S 8X 1, 75 GHz iken PS4 Slim 8X 1, 6 GHz.
---------------
RAM olarak ikisi de 8 GB.
-----------------
GPU hızı One S için 853 MHz.

PS4 Slim için 911 MHz.
------------
Depoloma olarak;

One S 1000GB.

PS4 Slim 500GB.
------------
One S 1.32 tflops iken.

PS4 Slim 1.84 tflops.

Yani PS4 Slim biraz daha güçlü imiş ama bunun oynarken pek hissedileceğini sanmıyorum 👍.

Kanka o GB farkı önemli değil o değişir zaten bir de kanka zaten PS4 kolu tasarımı arayüzü bakımından bayağı önde.
Farklı bir siteden kontrol ettiğimde CPU olarak One S 8X 1, 75 GHz iken PS4 Slim 8X 1, 6 GHz.
---------------
RAM olarak ikisi de 8 GB.
-----------------
GPU hızı One S için 853 MHz.

PS4 Slim için 911 MHz.
------------
Depoloma olarak;

One S 1000GB.

PS4 Slim 500GB.
------------
One S 1.32 tflops iken.

PS4 Slim 1.84 tflops.

Bir de One S ile Pro'yu karşılaştır ve farkı gör.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı