2020'de 1050 Ti nasıldır?

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Peki siz olsanız şu durumda ne yapardınız? Anakart ve işlemci mi değiştirirdiniz yoksa ekran kartı mı? Yukarıda yazdıklarım şuan kullandığım sistem elimde bulunan. Hazır sistem almayı çok mantıklı bulmuyorum toplama olduğunda daha uzun ömürlü olabiliyor ama yanlış kararlar sonucunda paradan çok zarar edilebiliyor. Bütçeyi 2000 civarı düşünebilirsiniz. Mantıklı bir parça olduğunda bütçeyi ona göre arttırabilirim ama işlemci ve anakart için fazlasıyla yeterli 2000. RX570'in şuanki sistemime fazla getiri sağlayacağını ileriye dönük olucağını sanmıyorum. Zaten bu sistemide uzun süredir kullanıyorum tekrar parça değişimlerine başladım. Beni üzen bir durum olmadı oynatmadığı oyun yok sadece düşüncelerinizi merak ediyorum. Siz olsanız önceliğiniz hangi parça olurdu?
Ben olsam ilk işlemci ve anakart değiştiririm. Bundan 5 ay önce falan i3 6100 ve H110M işlemci ve anakartımı önce değiştirdim. 2 ay öncede GTX 1050'yi değiştirdim. Sende önce işlemci ve anakart değiştir.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Peki siz olsanız şu durumda ne yapardınız? Anakart ve işlemci mi değiştirirdiniz yoksa ekran kartı mı? Yukarıda yazdıklarım şuan kullandığım sistem elimde bulunan. Hazır sistem almayı çok mantıklı bulmuyorum toplama olduğunda daha uzun ömürlü olabiliyor ama yanlış kararlar sonucunda paradan çok zarar edilebiliyor. Bütçeyi 2000 civarı düşünebilirsiniz. Mantıklı bir parça olduğunda bütçeyi ona göre arttırabilirim ama işlemci ve anakart için fazlasıyla yeterli 2000. RX570'in şuanki sistemime fazla getiri sağlayacağını ileriye dönük olucağını sanmıyorum. Zaten bu sistemide uzun süredir kullanıyorum tekrar parça değişimlerine başladım. Beni üzen bir durum olmadı oynatmadığı oyun yok sadece düşüncelerinizi merak ediyorum. Siz olsanız önceliğiniz hangi parça olurdu?
Anakart ve işlemci olurdu çünkü ekran kartını değiştirsen bile darboğaz olacak ilk işlemci ve anakart değiştir sonra bütçen olunca ekran kartı alırsın.

Ya da şimdilik anakart değiştirme sadece işlemciyi R5 1600 (B2) yap. O anakart OC yapmayacaksan R5 2600-3600 dahil çok üst seviye olmayan 65W TDP işlemcileri besleyebilir.

Teknolojinin ve doların hızını yetişmek zor. Zamanında 1 parça alıp devamını getiririz diyoruz ama biz yanına parça eklemeden elimizdeki eskiyor.
MSI GTX 1050 Ti GamingX Ekran Kartı
Gigabyte A320M-HD-2 Anakart
Ryzen 3 1200 işlemci
Corsair 3200MHz 16 GB RAM yakın zamanda sisteme ekledim. Eski RAM elimde kaldı zarar ettim.
İşlemcimin ve anakartımın çok düşük seviyede olduğunun farkındayım şu anki planım onları yenilemek. Sormak istediğim GTX 1050 Ti çok kullanıcısı olan bir ekran kartı. Sizce şu an için yeterli mi halen? Yoksa işlemci ve anakartı yine erteleyip ekran kartı mı değiştirmeli? Birçok parçadan zarar etmeye başladım sistemi yeniledikçe. 1050 Ti ile devam etmeli mi bu dönemde?
Ne oynadığınıza bağlı. Eğer belli oyunları oynuyorsanız ve 1050-Ti bu oyunları rahatça açıyorsa yükseğini almak saçmalık olur.

"1050ti düşünüyorum, RX 570'in uzun vadede sağlıklı olacağını düşünmüyorum."

Peki.
1050ti şuan elimde olan kart rx570e geçmek mantıklı olmaz dedim neye takıldınız?
Dostum ekran kartını yükseltirsen, işlemcin kesinlikle darboğaz yapacaktır. Performans artışı sağlamak isterken oyunda gereksiz droplar, anlık fps düşmeleri yaşayacaksın. Upgrade yapacaksan ilk iş anakart olmalı. Çünkü ilk olarak işlemci alırsan, A320M anakartın işlemcine yeterli gelmeyecektir. En mantıklı upgrade anakart + işlemci alman yönünde olacaktır.

Bir de performans dediğin şey'in ne olduğuna bağlı. İşlemcini değiştirdiğinde oyunlarda fps artışı illaki olacaktır ama çok çok az, asıl ekran kartı daha etkilidir fps artışında (işlemciyi yükseltmeden ekran kartı değiştirirsen de darboğaz olur).

Ekstra olarak, oyunları daha hızlı açsın, bilgisayarım hızlansın dersen 240gb bir SSD çok güzel olur.
Bende aynı şekilde düşünüyorum sistemimde ssd bulunmakta hız konusunda sıkıntım yok sistemimde. Zaten kafamdaki ilk düşünce anakart + işlemciydi uzun vadeli mantıklı olanıda anakart ve işlemci gibi duruyor. Peki 3600x'i tek başına almak mı mantıklı yoksa daha iyi bi anakart ile daha düşük bi işlemci mi? Bu anakartın besleme olayları nasıl oluyor bilmiyorum tam olarak. Anakartımın desteklediği işlemcilerde bütün amd işlemcileri gözüküyor. Yani demek istediğim 3600x'den max verim için hangi anakart gerekir şimdiki anakartımda bi eksiklik hisseder miyim sonuçta basic çalışma hızı 3.8.
İşlemcinde 1050 ti'nin oynattığı bazı oyunlarda RX 570 darboğaz yapabilir. Bizzat test ettim. Ryzen 3 2200g modelinde bile bazı oyunlarda darboğaz yaşatıyor.
Yükseltirsem rx570 almam kartı daha üst seviye olanlara yönelirim konuyu yanlış anlamışsınız.Ekran kartı alırsam bu durumda da anakart ve işlemciyi uzun bi süre yenileyemem.

Son düzenleme:
GTX 1050 Ti günümüz oyunları rahtlıkla açar ve 1080P High grafiklerde oynatır. Senin sadece işlemci değişecek ve RX 570 şu an çok pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı