Hocam yeter ama laptop aldığima bin pisman ettiniz beni :(
Ciddi degilim amacim kizmak degil ama is trajikomik bir hal aldi.
Siz sanırım 17Bin TL gibi bir fiyata almıştınız, bu fiyata çıkacağını hiç sanmıyorum :D

Düz Legionlar hakkında bilgi bulamamıştım stok kodunu Ebrarbilgisayardan bulunca PSREF'ten biraz bilgi edindim. Legion Pro'lar gibi Türkiye stok kodu bulunmuyor şuan için.
12700H+3070 Ti (140W)
12500H+3060 (130W)
olarak 2 farklı konfigürasyon bulunuyor. Kasanın üstü alüminyum altı ABS plastik. DDR4 Ram seçeneği Legion'da da yok. 3070 Ti modeli 30000TL altına çıkarsa güzel olur.

Siz sanırım 17Bin TL gibi bir fiyata almıştınız, bu fiyata çıkacağını hiç sanmıyorum :D

Düz Legionlar hakkında bilgi bulamamıştım stok kodunu Ebrarbilgisayardan bulunca PSREF'ten biraz bilgi edindim. Legion Pro'lar gibi Türkiye stok kodu bulunmuyor şuan için.
12700H+3070 Ti (140W)
12500H+3060 (130W)
olarak 2 farklı konfigürasyon bulunuyor. Kasanın üstü alüminyum altı ABS plastik. DDR4 Ram seçeneği Legion'da da yok. 3070 Ti modeli 30000TL altına çıkarsa güzel olur.
Aslen hocam evet 17k fiyata asla bulamazdim 😅🥲

Yok hocam laptop efsane, acaleyle lazımdı hemen aldım. Memnunum, hediyeleri de vardı (AntiVirus ve Riders Republic) ...

Hocam pisman oldum dedim cunku yeni modellerde hep "Sogutma daha iyi, ekran daha iyi, islemci daha iyi, kalite daha iyi, klavye daha iyi... Iyi de iyi..." denince acele mi ettim dedim?
Ama laptop bozulmustu almam gerekiyordu.
Güle güle kullanın. Lazım olmuş almışsınız. Yenileri çıkınca satıp yeni modellerden alabilirsiniz. Orası sizin bileceğiniz iş. Şahsen ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Yeniler yeni oldukları için kağıt üstünde iyi gibi gözüküyorlar ama pratikde nasıl olurlar merak konusu. İncelemeleri ve en önemlisi fiyatları çok merak ediyorum.
Ben kullanım alışkanlıkları ve iş gereği RJ45 (Ethernet) portu ve klavyede numpede ihtiyaç duyuyorum.
Tercihlerimin en başında bu iki kriter yer alıyor. Güzel bir laptop buluyorum ya klavye eksik oluyor ya da ethernet portu. :D

Ben kullanım alışkanlıkları ve iş gereği RJ45 (Ethernet) portu ve klavyede numpade ihtiyaç duyuyorum.
Evet hocam sırf numpad yok diye Asus ROG(çogu modelinde yok ya) ve HP Omen sevmiyorum.

Bu arada MSI 12. Nesil DDR5 3060 laptop en son 35k idi. 12. Nesil DDR5 3050TI laptop 29k idi.
Gerisini siz dusunun.

2022 A ve F serisinde 4 yönlü soğutmaya geçilmiş. Eski nesiller 3 yönlüydü. Yönlerden kastım hava tahliye alanları. 2 fan 4 tahliye yeri var. Eskilerde 2 fan 3 tahliye yeri vardı. Bu sebeple soğutma konusunda sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.
Kullandığım laptop benim için biraz hayak kırıklığı oldu. O sebeple uygun bir modelle değiştirmeyi düşünüyorum.
TUF F15'in testini yapan birini buldum Youtube'de. Oyun testinde işlemci anlık 101° görüyor. 4GHz ve üstünde 90+ çalışıyor laptop.

Kanalda diğer laptoplarında testleri var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 1645260450467.png
    1645260450467.png
    835,2 KB · Görüntüleme: 42
TUF F15'in testini yapan birini buldum Youtube'de. Oyun testinde işlemci anlık 101° görüyor. 4GHz ve üstünde 90+ çalışıyor laptop.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Biz de buz olacak diyorduk.
101°C nedir be?
Ben de kendiminkine sicak derdim.

Biz de buz olacak diyorduk.
101°C nedir be?
Ben de kendiminkine sicak derdim.
12.Nesil 11.Nesilden daha fazla ısınıyor hocam, ama yine de 101°C fazla tabi.

Yeni GP66 eski GP66'dan 3DMark Time Spy testinde %10.4 daha fazla puan almış.

1645262251612.png

AC Valhalla Benchmarkında ise %27,7'lik bir artış var.

1645262615824.png

12.Nesil 11.Nesilden daha fazla ısınıyor hocam, ama yine de 101°C fazla tabi.

Eki Görüntüle 1309500

AC Valhalla Benchmarkında ise %27,7'lik bir artış var.

Eki Görüntüle 1309510
Evet o dogru ama bence Ryzen 6000 daha basarili olur.
12. Nesil 10. Nesil gibi olmasin yeter.
MSI da ısinma problemi olmaz genelde.

Kanalda diğer laptoplarında testleri var.

Bu model asus sitesinde yer almıyor. Ben bulamadım en azından. Kutusu filan da bi garip. Ayrıca soğutma sisteminde 3 tahliye hattı var. Asus sitesinde 4 gösteriliyor. Bu ilginç bir model olmuş. Belki bir ümit ryzen 6000 ve 4 tahliyeli soğutma günü kurtarır. :)
Üç basamaklı sıcaklık değerleri görmek istemiyorum. :D

Bu model asus sitesinde yer almıyor. Ben bulamadım en azından. Kutusu filan da bi garip. Ayrıca soğutma sisteminde 3 tahliye hattı var. Asus sitesinde 4 gösteriliyor. Bu ilginç bir model olmuş. Belki bir ümit ryzen 6000 ve 4 tahliyeli soğutma günü kurtarır. :)
Üç basamaklı sıcaklık değerleri görmek istemiyorum. :D
Kutuyu açarken FX507Z kodu görünüyor. Bende anlamadım belki de hem 3 tahliye hem 4 tahliye hattı olan 2 farklı kasa vardır. Ryzen 6000'i bende merakla bekliyorum şubatta 6000 serisi laptoplar stoğa gireceği söyleniyordu, yavaş yavaş şubatın sonuna yaklaşıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı