2022'de iPhone X alınır mı?

Bak başka birisini spawnladı hemen. Benim iOS cihazımda isterse 168p ekran olabilir, bana stabilite lazım. Ayrıca ben de buna S20+ cihazımdan geçtim ve hala duruyor, satamadım çünkü. :D iş bütçe konusuna gelmesin istersen, malum donanım forumu burası, bütçemi oradan hesaplayabilirsin. Sen de 36 ay taksitle aldığın telefonunda çok biliyormuş rollerine yatabilirsin :D

Hocam bana 11'i övsen saygı duyarım ama XR nedir ya. Ekran olayını geçiyorum. IPS panele gözü alışan biri bu ekranda mutlu olabilir ona bir itirazım yok ama kamerada bir dünya eksiği var. En basiti gece modu yok, telephoto yok, Ultra geniş açı yok portrede sadece insanları çekiyor, ön kamera fotoğraf kalitesi olarak vasat, video tarafında ön kamerada 4K video yok, 4K'yı geçtim 1080p 60FPS bile yok. Arka kamera 4K video stabilizasyon rezalet. Stereo hoparlör kalitesi aman aman değil. Bende iPhone kullanıyorum. İkinci el konusunda yerden göğe kadar haklısınız. Apple bu konuda Samsung'dan iyi. Ama X gibi kronik sorunları olan ya da XR gibi ciddi eksikleri olan bir cihazı Samsung'un herhangi bir amiral gemisi cihazına karşı savunmazdım.

Hocam bana 11'i övsen saygı duyarım ama XR nedir ya. Ekran olayını geçiyorum. IPS panele gözü alışan biri bu ekranda mutlu olabilir ona bir itirazım yok ama kamerada bir dünya eksiği var. En basiti gece modu yok, telephoto yok, Ultra geniş açı yok portrede sadece insanları çekiyor, ön kamera fotoğraf kalitesi olarak vasat, video tarafında ön kamerada 4K video yok, 4K'yı geçtim 1080p 60FPS bile yok. Arka kamera 4K video stabilizasyon rezalet. Stereo hoparlör kalitesi aman aman değil. Bende iPhone kullanıyorum. İkinci el konusunda yerden göğe kadar haklısınız. Apple bu konuda Samsung'dan iyi. Ama X gibi kronik sorunları olan ya da XR gibi ciddi eksikleri olan bir cihazı Samsung'un herhangi bir amiral gemisi cihaza karşı savunmazdım.
Hocam dediğim gibi bunların hiçbiri, yani kamera, ekran cartı curtu benim için önemli değil. Ben yıllarca amiral gemisi de aldım, orta seviye telefonda. Ben şu an sadece stabilite arıyorum, çok kamerayla uğraşan biri değilim, ki çoğu kişinin de uğraştığını düşünmüyorum. Amcaların teyzelerin elindeki telefonlarda bile 4 kamera var, ancak ilgileri yok. Ben telefon görüşmesi ve arayüzde sürekli ondan çık buna gir yaptığım gibi stabilite gerekiyor. Benim kullanmadığım hiçbir özellik bana lazım değil. Kaldı ki Apple'ın yıllardır en iyi yaptığı şey, cihazları saçma sapan özellikler doldurup ile satış strateji yapmadığıdır. Kaldı ki 11 ile XR arasında kemera ve işlemci dışında bir fark yok, kasası bile aynı, arkaya kapak taksam anlaşılmayacak. Ben bu telefonu 3 sene sonra satsam şu anki Android amiral gemisinden pahalıya gidecek, bunun farkındasınız. Kısaca ben cihaz almaktan yoruldum, kasmasından da yoruldum o yüzden kağıt üzerindeki hiçbir özellik beni aldatamaz maalesef. Benim tek anlatmaya çalıştığım konu buydu. O yüzden çıkıp kimse bana S9+'ı falan savunmasın lütfen, cihazın şu anki hali ortada.

Hocam dediğim gibi bunların hiçbiri, yani kamera, ekran cartı curtu benim için önemli değil. Ben yıllarca amiral gemisi de aldım, orta seviye telefonda. Ben şu an sadece stabilite arıyorum, çok kamerayla uğraşan biri değilim, ki çoğu kişinin de uğraştığını düşünmüyorum. Amcaların teyzelerin elindeki telefonlarda bile 4 kamera var, ancak ilgileri yok. Ben telefon görüşmesi ve arayüzde sürekli ondan çık buna gir yaptığım gibi stabilite gerekiyor. Benim kullanmadığım hiçbir özellik bana lazım değil. Kaldı ki 11 ile XR arasında kemera ve işlemci dışında bir fark yok, kasası bile aynı, arkaya kapak taksam anlaşılmayacak. Ben bu telefonu 3 sene sonra satsam şu anki Android amiral gemisinden pahalıya gidecek, bunun farkındasınız. Kısaca ben cihaz almaktan yoruldum, kasmasından da yoruldum o yüzden kağıt üzerindeki hiçbir özellik beni aldatamaz maalesef. Benim tek anlatmaya çalıştığım konu buydu. O yüzden çıkıp kimse bana S9+'ı falan savunmasın lütfen, cihazın şu anki hali ortada.

Hocam stabilite olarak haklısınız. Apple bu konuda bir başka ama XR benim çok tuttuğum bir cihaz değil. Siz almışsınız saygı duyuyor uzun süre sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

A11 işlemcisi SD 865 veya Exynos 990 işlemcisi ile fotoğraf ve video işlemede, stabil oyun performansında asla kapışamaz. Verimlilik olarak Exynos 990 modelinden daha verimli olduğu doğrudur ama aralarında dağlar kadar performans farkı var. iPhone X, A11 işlemcisi ile 50-60 FPS vermekte, çoğu zaman stabil performans sunamıyor. Ayrıca uygulama desteği bitmedikten sonra yazılım desteğinin bitmesi ne gibi bir sorun teşkil eder ki? Kaldı ki X'inde yazılım desteği bitiyor, yine işlemciye göre duyurulursa iOS 17 almayacak, modele göre duyurulursa iOS 18 almayacak.

One UI, en stabil çalışan ve kullanışlı arayüzlerden birisidir ve sana acı bir gerçek, sen 828p Dolby Vision'u bile olmayan LCD panelli düşük bütçeli XR'ını 13.000 TL'ye alırken ben 2K ekrana sahip, daha iyi gece kamerası, daha iyi makro modu ve daha iyi zooma sahip dynamic AMOLED'li telefonumu fazlasıyla stabil bir şekilde senelerce kullanacağım ve bazı oyunlarda daha stabil değerler alacağım, acı gerçekler bunlardır.

Kullandığın telefon S20 FE olduğunu bu kadar belli edemezdin en son dün yazmıştım baktım hala S20 FE yi savunuyorsun S20 FE de sabit akıcı bir şekilde PUBG de 60FPS vermediği açık belli anla artık S20 FE ile iPhone X arasında devasa farklar yok gelmişsin daha yavaş olan ve artık güncelleme almayan S9'u iPhone X e denk sunuyorsun.https://www.youtube.com/watch?v=KoeHlv564JY

Son düzenleme:
Kullandığın telefon S20 FE olduğunu bu kadar belli edemezdin en son dün yazmıştım baktım hala S20 FE yi savunuyorsun S20 FE de sabit akıcı bir şekilde PUBG de 60FPS vermediği doğrudur anla artık S20 FE ile iPhone X arasında devasa farklar yok gelmişsin daha yavaş olan ve artık güncelleme almayan S9'u iPhone X e denk sunuyorsun.

Hmm, S20 FE ile X arasında devasa farklar yok ama düz S20 modeli ile epey fark var, günlük kullanımda fotoğraf ve video işlemede, renderde A11, SD 865'e yaklaşamaz bile, X'in iyi olduğu tek nokta prestij olabilir, o fark da düz S20 modelinde kapanıyor zaten. Ayrıca S9'a X'den iyi demiyorum, S9 modeli iPhone 8'den iyi X'den bir nebze daha kötü bir telefon, ayrıca X'in çok fazla kronik sorunu var. Bu arada S20 FE Snapdragon 865 modeli PUBG'da sabit 60 FPS veriyor. Son olarak kamera farkını, gece çekim farkını, Zoom farkını ve X'in kronik sorunlarını göz ardı edemezsin ve küçük bir bilgi, hâlâ güncelleme alıyor dediğin son güncellemede X'in pil tüketimi kötüleşmesin diye işlemcisinden frekans kesiyorlar ve ona rağmen berbat bir batarya performansı var, ilk OLED'li iPhone olduğundan ötürü ekranı S9'dan daha sorunlu. S9'unda ekranı, bütün AMOLED ve OLED cihazlar gibi AMOLED/ OLED yanığından başka herhangi bir sorunu bulunmuyor ve S9, X'den daha yavaş değil.

Eğer sizin dediğiniz gibiyse S10+'la da iPhone 12 arasında devasa farklar yok. Stabilite olarak One UI yavaşlatılan bir arayüz değil, RAM yönetimi en iyi olan arayüz. Pixel demeyiniz bana çünkü Pixel bom boş ve sade bir arayüz, One UI kadar dolu olup aynı zaman da da One UI kadar stabil olamazdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve küçük bir sır, S10+ geceleri 12 Pro Max'den çok daha iyi ve net çekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Hmm, S20 FE ile X arasında devasa farklar yok ama düz S20 modeli ile epey fark var, günlük kullanımda fotoğraf ve video işlemede, renderde A11, SD 865'e yaklaşamaz bile, X'in iyi olduğu tek nokta prestij olabilir, o fark da düz S20 modelinde kapanıyor zaten. Ayrıca S9'a X'den iyi demiyorum, S9 modeli iPhone 8'den iyi X'den bir nebze daha kötü bir telefon, ayrıca X'in çok fazla kronik sorunu var. Bu arada S20 FE Snapdragon 865 modeli PUBG'da sabit 60 FPS veriyor. Son olarak kamera farkını, gece çekim farkını, Zoom farkını ve X'in kronik sorunlarını göz ardı edemezsin.

Eğer sizin dediğiniz gibiyse S10+'la da iPhone 12 arasında devasa farklar yok. Stabilite olarak One UI yavaşlatılan bir arayüz değil, RAM yönetimi en iyi olan arayüz. Pixel demeyiniz bana çünkü pixel bom boş ve sade bir arayüz, One UI kadar dolu olup aynı zaman da da One UI kadar stabil olamazdı.

Ve küçük bir sır, S10+ geceleri 12 Pro Max'den çok daha iyi ve net çekiyor.

Normal S20 zaten XS-11 le falan kapışıyor ben S20 FE için konuştum S20 FE yi Xden çok daha iyi yapacak bir fark yok ortada tekli çekirdek olarak yanına yaklaşamaz diyemeyiz ki arkadaşımda S20 FE var diğer arkadaşımda 8Plus var arkadaşımda ki S20 FE SD 865 modeli ve FPS'si 52-49'a kadar düştüğü oldu diğer arkadaşımda ki 8Plus ile bir maç bitirdiğim de ufak rahatsız etmeyecek drobla oynunu oynadım tahminen konuşmuyorum tamamen tarafsız bir şekilde konuşuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı