2022'de İSS olarak ne seçilmelidir?

Hocam benim anlamadım sol fiber kabini var mı dairenizde?

Yoksa Kablonet FTTB altyapısı üzerinden mi Turkcell sol altyapısını konuşuyoruz burada. Gerçi Milleni bildiğim kadarıyla Kablonet kullanmıyor. Eğer Milleni sorgusunda Superonline çıkıyor ise evet sol altyapısı da bulunuyor.

Kablonet-Vodafone-sol arasında ortak altyapı anlaşması bulunuyor. Üç firma Kablonet'in DOCSIS altyapısını paylaşıyorlar. Turkcell 35; Vodafone ise Max 50 Mbit'e kadar Kablonet FTTB/Docsis altyapıdan hizmet sunuyor.

Öte yandan Vodafone Türk Telekom ve Superonline fiber altyapısı altından da FTTB/FTTH hizmet sunabiliyor. Ya da Telekom üzerinden FTTH/FTTB/VDSL2 hizmet alabilirsiniz.

Eğer Kablonet'ten hizmet alıp DOCSIS altyapıya rağmen pinglerden memnunsanız şanslı azınlıktasınız demektir. Genelde yurt dışı çıkışlarını sol veriyor ve çoğu kullanıcı memnun değil sol çıkışlarından. TurkNet, Comnet ve TT çıkışları daha iyi performans veriyor ping konusunda.

Ben 7-8 aydır VDSL2 altyapıda Netspeed kullanıyorum memnunum. Merake ettiğiniz bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım. Tabii sizin durumunuzda kalsam sol fiber altyapım olsa sanırım Milleni'ye şans verirdim. Fiber nerede VDSL2 nerede? Tabii bazı kullanıcılar yine şikayetçi sol altyapısından ama denemeden bir fikriniz olamaz. Dediğim gibi bu bahsettiğim binanızda sol kabini var mıdır sorusuna istinaden verilecek bir cevap oluyor. Kontrol ederseniz daha detaylı fikir iletebiliriz.

Hocam Kablonet daha yeni VDSL2 Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet vermeye başladı. Bundan önce coaxial kablo dediğimiz anten kablosu üzerinden sunduğu DOCSIS veya pilot bölgelere uyarladığı FTTH altyapısı ile hizmet veriyordu. Ulaşılabilir Max hız muhabbeti bildiğim kadarıyla uzun zamandır Kablonet'te yoktu. FTTB/Docsis altyapı Max 100 Mbit (Türkiye), FTTH ise 1000 Mbit'e ulaşıyordu Kablonet altyapısında. Çünkü DOCSIS'de mesafe konusundan pek söz edilemez. Kurulumlar genelde FTTB şekilde kabinin içine kadar gelen fiberoptik kablonun rfog aktif ekipmanı ile DOCSIS dönüşümü sağlanıp daire içine kadar koaksiyel kablo ile iletilmesi ile oluşan bir altyapıdır. FTTH ise zaten bahsettiğimiz fiberoptik cam kablonun daire içine kadar çıkması ve Kablonet'in özel Huawei modemine bağlanıp hgw-ont ortak cihazı üzerinden hizmet vermesiyle sonlanması. Hem coaxial hem de FTTH hizmette bir santral mesafesi bulunmadığından benim bildiğim ulaşılabilir hız demek VDSL2 harici içinde geçersiz. Maksimum hıza kadar vermesi gerekir teorik olarak.

Apartmanımda en alt katta bir dolap var interneti oradan alıyoruz. O dolabın üstünde Superonline afişi yapıştırmışlardı. Ayrıca altyapı sorguladığımda da Superonline fiber altyapısı var gözüküyor. Milleni'de çok şikayet okudum. Aslında en cazibi o ama bilemedim.
Millenicom arayıp bayağı bir bilgi aldım. 104.90 TL'ye 100 Mbit fiber internet veriyor. Altyapı Superonline zaten. Dolapta fiziksel bir sorun olmadığı takdirde 7 24 çağrı merkezinden yardım alabiliyorum. Şu an kullandığım internette şu zamana kadar 1,2 sorun yaşadım çözüldü. Sorun çıkacağını pek sanmıyorum Superonline dolap apartmanımda zaten. Aynı altyapı kullanıyorlar. Ping konusunda Superonline ile Millenicom fark eder mi? Sonuçta aynı yerden gelecek internet. 100 Mbit ve düşük ping yazıyor sitelerinde altyapıma baktığımda. Sizce Millenicom'a geçilir mi? 150 TL kurulum ücreti alıyor ek olarak. Zaten çok fazla seçeneğim yok TurkNet vs bunlar 54 metre uzaklıktaki dolaptan VDSL2 verebiliyorlar, Vodafone var bu da hemen hemen aynı fiyatlara veriyor. Bir de Kablonet var onda da 50Mbit akıllı sınırsız paket akşamları 20 Mbit düşüyor 110 TL istiyor. Sizce en mantıklısı hangisini seçmek olur bana Millenicom daha avantajlı geldi.

Son düzenleme:
Apartmanımda en alt katta bir dolap var interneti oradan alıyoruz. O dolabın üstünde Superonline afişi yapıştırmışlardı. Ayrıca altyapı sorguladığımda da Superonline fiber altyapısı var gözüküyor. Milleni'de çok şikayet okudum. Aslında en cazibi o ama bilemedim.
Millenicom arayıp bayağı bir bilgi aldım. 104.90 TL'ye 100 Mbit fiber internet veriyor. Altyapı Superonline zaten. Dolapta fiziksel bir sorun olmadığı takdirde 7 24 çağrı merkezinden yardım alabiliyorum. Şu an kullandığım internette şu zamana kadar 1,2 sorun yaşadım çözüldü. Sorun çıkacağını pek sanmıyorum Superonline dolap apartmanımda zaten. Aynı altyapı kullanıyorlar. Ping konusunda Superonline ile Millenicom fark eder mi? Sonuçta aynı yerden gelecek internet. 100 Mbit ve düşük ping yazıyor sitelerinde altyapıma baktığımda. Sizce Millenicom'a geçilir mi? 150 TL kurulum ücreti alıyor ek olarak. Zaten çok fazla seçeneğim yok TurkNet vs bunlar 54 metre uzaklıktaki dolaptan VDSL2 verebiliyorlar, Vodafone var bu da hemen hemen aynı fiyatlara veriyor. Bir de Kablonet var onda da 50Mbit akıllı sınırsız paket akşamları 20 Mbit düşüyor 110 TL istiyor. Sizce en mantıklısı hangisini seçmek olur bana Millenicom daha avantajlı geldi.
Hocam öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım.

Superonline FTTB/FTTH kabini üzerinden Vodafone, SoL , Milleni ve bir zamanlar Dsmartnet hizmeti alabiliyorsunuz.

Kablonet FTTB/FTTH kabini üzerinden de Vodafone, SoL , Kablonet hizmeti alabiliyorsunuz.

Dediğiniz gibi artı olarak Netspeed, Milleni gibi ISSlerden TT altyapısı üzerinden VDSL olarak hizmet alabiliyorsunuz.

Şimdi Kablonet hizmeti aldığınız blokta çıkışları SoL üzerinden mi alıyorsunuz tracert bilgisinde? Milleni, Kablonet gibi ISSler çıkışları SoL üzerinden veriyor. Eğer sizde de durum buysa alacağınız hizmette neredeyse hiç fark oluşmayacaktır. Hatta DOCSIS yerine FTT B/H hizmet alacağınız için ping değerlerinizde düşüş bile gözükebilir.

Hocam öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım.

Superonline FTTB/FTTH kabini üzerinden Vodafone, sol, Milleni ve bir zamanlar dsmartnet hizmeti alabiliyorsunuz.

Kablonet FTTB/FTTH kabini üzerinden de Vodafone, sol, Kablonet hizmeti alabiliyorsunuz.

Dediğiniz gibi artı olarak Netspeed, Milleni gibi ISS'lerden TT altyapısı üzerinden VDSL olarak hizmet alabiliyorsunuz.

Şimdi Kablonet hizmeti aldığınız blokta çıkışları sol üzerinden mi alıyorsunuz tracert bilgisinde? Milleni, Kablonet gibi ISS'ler çıkışları sol üzerinden veriyor. Eğer sizde de durum buysa alacağınız hizmette neredeyse hiç fark oluşmayacaktır. Hatta DOCSIS yerine ftt b/h hizmet alacağınız için ping değerlerinizde düşüş bile gözükebilir.

Sol açılımını tam anlayamadım hocam, Superonline mi demek istediniz? Eğer Superonline ise evet Superonline dolabından alıyorum ve eve kalın bakır kablo ile gelip modeme bağlanıyor. Milleni hız ve ücret tarifesi çok iyi ama iptal etmeye kalkınca çok zorluk çıkıyormuş hep sanırım okuduğum yorumlar hep öyleydi. Kapatmak için muhatap bulunmuyor benzeri yorumlar vardı.

Sol açılımını tam anlayamadım hocam, Superonline mi demek istediniz? Eğer Superonline ise evet Superonline dolabından alıyorum ve eve kalın bakır kablo ile gelip modeme bağlanıyor. Milleni hız ve ücret tarifesi çok iyi ama iptal etmeye kalkınca çok zorluk çıkıyormuş hep sanırım okuduğum yorumlar hep öyleydi. Kapatmak için muhatap bulunmuyor benzeri yorumlar vardı.
Hocam SoL Superonline doğru. Böyle kısaltılıyor çoğu forumda zaten, resmi olmayan bir şey.
Siz Kablonet hizmetini mi SoL dolabından alıyorsunuz? Kullandığınız Kablonet hizmetini DOCSIS modem (Ubee, Netmaster) üzerinden coaxial anten kablosu ile alıyorsunuz diye düşünmüştüm ben oysaki. Yani apartmanınızda SoL ve Kablonet olmak üzere 2 ayrı kabin bulunuyor şeklinde düşündüm.
Hatta Milleni'ye geçerken artık bu coaxial kablo yerine FTTB ise CAT6 kablo ; FTTH ise fiberoptik cam kablonun evinize kadar çıkarak sonlandığı bir hizmete geçiş yapacaksınız. Anten kablosu da işe yaramaz hale gelecek.
Eğer kablonet hizmetinizi SoL kabininden alıyorsanız bunu hiç duymamıştım ama teorik olarak mümkün olabilir. Çünkü ortak altyapı anlaşması olan 3 firmadan bahsediyoruz.

Eğer herhangi bir firma fesih/kapatma başvurularında eğer sıkıntı çıkarıyorsa siz daha çok sıkıntı çıkarırsınız olur biter. Neyse ki Türknet, Milleni gibi servis sağlayıcılarını e-Devlet üzerinden bir dilekçe ile ya da Hellofax üzerinden bir faks çekerek aklınıza gelebilecek çoğu firmayı (sanırım bir Digiturk kara listeye almış e-faksı) fesh etme yetkisine sahipsiniz. Eskisi gibi yok şube bul yok faks çeken firma bul derdi yok neyse ki.

Hocam sol Superonline doğru. Böyle kısaltılıyor çoğu forumda zaten, resmi olmayan bir şey.
Siz Kablonet hizmetini mi sol dolabından alıyorsunuz? Kullandığınız Kablonet hizmetini DOCSIS modem (ubee, Netmaster) üzerinden coaxial anten kablosu ile alıyorsunuz diye düşünmüştüm ben oysaki. Yani apartmanınızda sol ve Kablonet olmak üzere 2 ayrı kabin bulunuyor şeklinde düşündüm.
Hatta Milleni'ye geçerken artık bu coaxial kablo yerine FTTB ise CAT6 kablo; FTTH ise fiberoptik cam kablonun evinize kadar çıkarak sonlandığı bir hizmete geçiş yapacaksınız. Anten kablosu da işe yaramaz hale gelecek.
Eğer Kablonet hizmetinizi sol kabininden alıyorsanız bunu hiç duymamıştım ama teorik olarak mümkün olabilir. Çünkü ortak altyapı anlaşması olan 3 firmadan bahsediyoruz.

Eğer herhangi bir firma fesih/kapatma başvurularında eğer sıkıntı çıkarıyorsa siz daha çok sıkıntı çıkarırsınız olur biter. Neyse ki TurkNet, Milleni gibi servis sağlayıcılarını e-Devlet üzerinden bir dilekçe ile ya da hellofax üzerinden bir faks çekerek aklınıza gelebilecek çoğu firmayı (sanırım bir Digitürk kara listeye almış e-faksı) fesh etme yetkisine sahipsiniz. Eskisi gibi yok şube bul yok faks çeken firma bul derdi yok neyse ki.

Kablonet hizmetini DOCSIS modem Netmaster marka üzerinden coaxial anten kablosu ile alıyorum evet. Dediklerinize çok hakim olmadığım için biraz yanlış cevaplar vermiş olabilirim kusura bakmayın ama şimdi ne demek istediğinizi daha iyi anladım.

Kablonet hizmetini DOCSIS modem Netmaster marka üzerinden coaxial anten kablosu ile alıyorum evet. Dediklerinize çok hakim olmadığım için biraz yanlış cevaplar vermiş olabilirim kusura bakmayın ama şimdi ne demek istediğinizi daha iyi anladım.
Hocam o zaman şu an kavram olarak anlaşmayı sağladık. Binanızda hem Kablonet DOCSIS FTTB altyapısı hem de Superonline FTTB ya da FTTH hizmetleri alabilirsiniz. Dediğinize istinaden yazıyorum.

Netspeed VDSL2 altyapısı üzerinden hizmet alıyorum. Sizin yerinizde olsam kesinlikle VDSL hizmet yerine FTTH hizmet almayı tercih ederdim. Zaten benim binamda FTTH altyapısı geldi Türk Telekom üzerinde. Altyapının aktif olmasını takiben geçiş yapmayı bekliyorum. Netspeed'den memnun kaldığım için aynı ISS ile devam edeceğim ben. Tabi tercih sizin.

Netspeed veya Turknet ikisini kullanan birisi olarak gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ancak bir sorun olduğunda illaki müşteri hizmetlerini arayayım fırçamı kayayım ancak öyle rahat ederim diyorsanız Turknet'te bu imkanınız yok ama destek kaydı açtığınızda talep ederseniz 24 saat içerisinde bir şekilde arama sağlıyorlar.

Netspeed VDSL veriyor ve dolap 54 metre uzaklıkta, Milleni fiber 200Mbit kadar destekliyor.
Hocam o zaman şu an kavram olarak anlaşmayı sağladık. Binanızda hem Kablonet DOCSIS FTTB altyapısı hem de Superonline FTTB'ya da FTTH hizmetleri alabilirsiniz. Dediğinize istinaden yazıyorum.

Netspeed VDSL2 altyapısı üzerinden hizmet alıyorum. Sizin yerinizde olsam kesinlikle VDSL hizmet yerine FTTH hizmet almayı tercih ederdim. Zaten benim binamda FTTH altyapısı geldi Türk Telekom üzerinde. Altyapının aktif olmasını takiben geçiş yapmayı bekliyorum. Netspeed'den memnun kaldığım için aynı ISS ile devam edeceğim ben. Tabii tercih sizin.

Çok çok teşekkür ediyorum hocam bayağı bilgilendirdiniz. Çok sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı