2022'de para biriktirerek PC toplanabilir mi?

Bir bilgisayar belirlersin 7.000'e. Biriktirmeye başlarsın. 2 yıl sonra o bilgisayarın fiyatı 20.000 olur sen 2000 lira biriktirdim derken 13000 lira zarara girersin.
Bilgisayar alınacaksa kredi falan çekilerek alınmalı, bankaya ödediğin faiz bilgisayarın 2 yıl sonraki fiyatından daha az olacaktır bence.

Geçmişte ki borçlar yüzünden kredi kartı almak için için puan düştü ve kredi kartı alınmıyor maalesef.

İşinin zorlaşmasına üzüldüm. Yerinde olsam bir karar verirdim. Ya ekran ya da diğer parçaları satın alırdım. PSU kasa anakart işlemci neyse. Veya ilk ekran kartını alırdım. Sen para biriktircem desen bile o parayı biriktirmen maksimum 1 sene. En hızlı 6 ay. Eğer 6 ay içinde toplarım dersen her aldığın parayı dolar veya altın yap.

İşinin zorlaşmasına üzüldüm. Yerinde olsam bir karar verirdim. Ya ekran ya da diğer parçaları satın alırdım. PSU kasa anakart işlemci neyse. Veya ilk ekran kartını alırdım. Sen para biriktircem desen bile o parayı biriktirmen maksimum 1 sene. En hızlı 6 ay. Eğer 6 ay içinde toplarım dersen her aldığın parayı dolar veya altın yap.
Aynen hocam bende ekran kartı bakıyorum sence günümüz için ideal ekran kartı hangisi ? Ve 2. el ekran kartları bir sıkıntı çıkarır mı?

Kredi kartları bizim gibi ülkeler için işte bu yüzden bulunmaz bir nimet, ben gidip kredi kartını sonuna kadar kullanın, ödeyemeyeceğiniz borca girin demiyorum. Fakat diyelim sen 10.000 liraya PC alacaksın ve her ay kenara 1.000 lira atıyorsun, 3 ayda 3.000 lira biriktiriyorsun bir bakıyorsun alacağın ürün 13.000 olmuş, pahalı geliyor, daha kötü bir ürüne niyetleniyorsun 4 bin daha biriktiriyorsun ilk alacağın ürün olmuş 16-17 bin, 2. niyetlendiğin olmuş 13-14 bin daha da düşürüp 10 binlik başka ürün buluyorsun tam 10 bin liranı biriktirip siteye giriyorsun 3. ürün de 12-13'lere yükselmiş, ee ne oldu sen ilk başta 3060'lı makineye niyetlendin 10 ay sonra 1650'li makine aldın. Halbuki kredi kartın ile ilk gün 3060'lı makineyi alsaydın 10 ay borcu öder, hadi 1000 lira da taksite eklensin, 11'e istediğini alırdın.

Evet haklısın ama bu kadar artısının yanında eksisi de çok oluyor. Mesela 18 yaşından küçük bir kişi kredi çekemiyor sonra ödemediğin zaman uzun yıllar boyu bankalarla aran kötü olabiliyor ve bu ülkede peşin bir teknolojik ürün almak için zengin olmak gerektiğini düşünürsek, çok riskli. Ben tavsiye verecek olsam kredi notu olmayanlara ya arkadaşının adına kredi ya da elden taksit yapan yerlerden ürün almaları biraz elden taksit olduğundan piyasanın üzerinde rakam veriyorlar ama dolara artınca bu eksik kapanıyor hatta artıya geçiyorsunuz. Türkiye de kredi notu kötü olan çok vatandaş var maalesef. Kredi çekmek geliri yüksek olanlar için avantaj sadece bunu çok iyiymiş gibi gösteriyorlar ama aslında yine parası olanlardan yana olan bir sistemdir kredi sistemi çoğu sistem gibi.

Aynen hocam bende ekran kartı bakıyorum sence günümüz için ideal ekran kartı hangisi? Ve 2. el ekran kartları bir sıkıntı çıkarır mı?

Amazon Almanya olsun yıllar önce Vatan'dan satın kartlar olsun bir sıkıntı yaşamadım. 7800 Radeon 2 GB kullandım hala sağlam ve çalışıyor. Bugün elimde 3070 Ti var 1 ay minning yaptım bıraktım. Günümüz ekran kartları çok sağlam geliyor. 3070 Ti olsun diğer kartlar olsun sağlam perfornmans sunuyor. Şu anda 3060 Ti'den aşağısı alınmamalı. İyi bir bütçe düşünüyorsan 3080 olmalı. RTX takıntın yoksa 6800,6700 ekran kartları düşünülebilir. Ben AMD kullanmıştım önceki kasamda. Şimdi böyle RTX destekli kart düşündüm. Şu an ben ekran kartı alacak olsam 3080 alırdım. Elimdeki kötü olduğu için değil. Bir kez daha ekran kartı almıyoruz. Bir kez alıyoruz.

Amazon Almanya olsun yıllar önce Vatan'dan satın kartlar olsun bir sıkıntı yaşamadım. 7800 Radeon 2 GB kullandım hala sağlam ve çalışıyor. Bugün elimde 3070 Ti var 1 ay minning yaptım bıraktım. Günümüz ekran kartları çok sağlam geliyor. 3070 Ti olsun diğer kartlar olsun sağlam perfornmans sunuyor. Şu anda 3060 Ti'den aşağısı alınmamalı. İyi bir bütçe düşünüyorsan 3080 olmalı. RTX takıntın yoksa 6800,6700 ekran kartları düşünülebilir. Ben AMD kullanmıştım önceki kasamda. Şimdi böyle RTX destekli kart düşündüm. Şu an ben ekran kartı alacak olsam 3080 alırdım. Elimdeki kötü olduğu için değil. Bir kez daha ekran kartı almıyoruz. Bir kez alıyoruz.
RTX'de 2000 serisi hariç diğerlerini asla alamam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00