2023 LGS'de 2022'ye göre fazla puan farkı yaşanır mı?

Merhaba hocalarım, bu LGS sınavında birçok sitede sonucuma göre puanıma baktım; üç aşağı beş yukarı 458-461 puana denk geliyor. Herkes sınavın kolay olduğunu söylüyor ama okuluma baktığımda -okulum standartların üstünde öğrencilere sahip- 450 puanı geçen 6 kişi olduğunu görüyorum. Sizce konuşulduğu gibi geçen seneye göre puana oranla uçuk yüzdelik dilim farkı olur mu?

Merhaba hocalarım, bu LGS sınavında birçok sitede sonucuma göre puanıma baktım; üç aşağı beş yukarı 458-461 puana denk geliyor. Herkes sınavın kolay olduğunu söylüyor ama okuluma baktığımda -okulum standartların üstünde öğrencilere sahip- 450 puanı geçen 6 kişi olduğunu görüyorum. Sizce konuşulduğu gibi geçen seneye göre puana oranla uçuk yüzdelik dilim farkı olur mu?

Sınav hakkında bu sene fazla bilgim yok fakat herkes LGS geldiğinden beri yapılmış en kolay sınav olduğunu söylüyor.

2022 ile %99 aynı olur bence. Zorluk da aynıydı çünkü. Matematik kolay Türkçe zor, Fen ortalamanın üstü zorlukdaydı.

2022 ile %99 aynı olur bence. Zorluk da aynıydı çünkü. Matematik kolay Türkçe zor, fen ortalamanın üstü zorlukdaydı.

Bende katılıyorum, herkese kolay olduğunu söylese de herkes Türkçe ve fende oldukça ciddi yanlışlar çıkarmış.

Yüzdelik olarak 3-5 arasında yığılma olacak gibi duruyor. Bu da 460 puanla 1.5.-2 arası yüzdelik gelir muhtemelen.

Umarım, 2'lik dilim ortalamının üstünde her liseye götürür gibi.

Sınav bence çok kolaydı. Denemelerde 65-70 arası net yapıyordum sınavda 82 net geldi. Sınavdan önceki gün örnek soruları çözmüştüm. Orda matematiği yetiştirememiştim bile. Sınavda matematik 20 geldi. Fen ise biraz zor geldi bana 16 doğru 2 yanlış. Türkçe ise ortalamaydı. 18'e 2 geldi.

Sınav bence çok kolaydı. Denemelerde 65-70 arası net yapıyordum sınavda 82 net geldi. Sınavdan önceki gün örnek soruları çözmüştüm. Orada matematiği yetiştirememiştim bile. Sınavda matematik 20 geldi. Fen ise biraz zor geldi bana 16 doğru 2 yanlış. Türkçe ise ortalamaydı. 18'e 2 geldi.

Ben 8. sınıf boyu ders dinlemek dışında bir şey yapmadım, benim deneme netlerim de 69-73 arasında değişiyordu. Sınavda 80 yaptım sınav çalışanların aleyhineydi. Bu sınav matematikte zorluğu olmadığı için çalışanların işine yaramadı, çalışan çalışmayan herkes yapabildi. Ben hiç çalışmayan biriyim denemede 12 matematik yapıyordum denemede benim üstümde arkadaşlarım vardı, LGS'de 17 yaptım o arkadaşlarımda benimle aynı yaptılar. Sınav bence de kolay ama özellikle anlam kabiliyetleri düşük olan kişiler için Türkçe zordu. Fen farklı tipleri görmüş biri için kolaydı. Ama genel olarak herkes kolay denmesine rağmen iyi de yapmamış.

Ben 8. sınıf boyu ders dinlemek dışında bir şey yapmadım, benim deneme netlerim de 69-73 arasında değişiyordu. Sınavda 80 yaptım sınav çalışanların aleyhineydi. Bu sınav matematikte zorluğu olmadığı için çalışanların işine yaramadı, çalışan çalışmayan herkes yapabildi. Ben hiç çalışmayan biriyim denemede 12 matematik yapıyordum denemede benim üstümde arkadaşlarım vardı, LGS'de 17 yaptım o arkadaşlarımda benimle aynı yaptılar. Sınav bence de kolay ama özellikle anlam kabiliyetleri düşük olan kişiler için Türkçe zordu. Fen farklı tipleri görmüş biri için kolaydı. Ama genel olarak herkes kolay denmesine rağmen iyi de yapmamış.

Ben de toplasan 800 soru çözmemişimdir. Hatta 500. Matematiği kolay yapmaları yüzünden bizim sınıftaki matematiği denemelerde fulleyen eleman sıkıntıya girdi. Adam mat dışında pek iyi değildi ama kötü de yapmıyordu. Benim netim ondan fazla oldu normalde onun geçmesi muhtemeldi denemelerde öyle çıkıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı