İnceleme 2023 yılında iPhone 7 Plus hala kullanılır mı?

Merhaba okurlar, bu incelememin umuyorum size faydası olacaktır. Kasım ayında yakın akrabamın eski telefonu olan iPhone 7 Plus'u 3 yıldır kullandığım Samsung A31'den sonra kullanmaya başladım eski telefonumun hiçbir sıkıntısı yoktu ancak kamerası çok kötüydü ve yavaşlamıştı ben eski bir iPhone kullanıcısıyım bu yüzden telefonun eski olmasına rağmen A31'den iyi olacağını biliyordum.

Görünüş ve Telefon sürümü
Telefonum “gold” renk ve gerçekten eski tasarım olmasına rağmen çok premium bir hissiyatı var elde tutuş hissi vesaire çok güzel görünüş olarak da günümüz orta sınıf androidlerinden iyi olduğunu düşünüyorum. Benim telefonum en fazla iOS 15.8 sürümünü kullanabiliyor bu gerçekten eksi bir durum günümüz çoğu uygulamasını indirebiliyor ancak yine de isterseniz yüklenmeyen uygulamaların çözümü de bulunmuş durumda araştırırsanız görebilirsiniz.
Kamera ve Hafıza
Telefonun kamerası gerçekten yılına göre ve günümüz amiral gemisi olmayan Android telefonların kameralarına göre çok üst seviyede Apple bu kamera işinde gerçekten çok başarılı. 2016 yılında çıkan bir telefon olmasına rağmen normal sosyal medya kullanan insanlara gayet yeterli bir deneyim sunuyor. Güzel ışık olan bir yerde işinizi son derece görecektir düşük ışıklı mekanlarda ise biraz üzse de çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Hafıza konusuna gelirsek benim telefonum 128 GB benim için gayet yeterli telefonun 32 GB olan modelleri de piyasada çok fazla ancak tavsiye etmem. Alacaksanız en az 64 GB modelini almalısınız.
Telefonun akıcılığı ve Sosyal Medya
Telefonun akıcılığı gerçekten beni mest etti. Arayüzü o kadar hızlı ki günümüz orta sınıf Android'lerine taş çıkartır. Kaymak gibi akıyor arayüzümüz. Uygulamalar arası geçiş çok hızlı. Instagram'ı ortalama 3-4 sn içinde açıyor en fazla ve uygulamada gezinirken de son derece hızlı olduğunu düşünüyorum kasma donma vesaire fazla yaşamadım. Şöyle bir problemim oldu ve ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum; arada bir Instagram'da Reels izlerken video geç geliyor ses önce geliyor yani video sanki 0.5X e alınmış gibi yavaşlıyor ancak ses normal devam ediyor bu durum aşırı rahatsız edici uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor ancak kalıcı çözümünü bulamadım sadece Instagram'da Reels izlerken bu durum yaşanıyor. Telefondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bu problemi yaşayabilirsiniz aklınızda bulunsun. YouTube, X, TikTok gibi uygulamaları da akıcı şekilde çalıştırıyor beni gayet memnun etti.

Pil ve Oyun Performansı
Benim telefonumun pili değiştirilmiş önceki sahibi tarafından pil sağlığım %100 olmasına rağmen pil performansı gerçekten çok kötü ve üzücü normal bir kullanımda oyun oynamadan sosyal medya ve video izleme ile aralıksız en fazla 5-5.5 saat gidiyor ve günün yarısı şarjda geçiyor ben eski telefonumun Samsung'un hızlı şarj bataryasını kullanıyorum ve gerçekten yavaş şarj oluyor 5-6 saatte 100 oluyor tabii Apple'nin yeni 20W şarj aletini kullanırsanız bu süre 2-2.5 saate kadar düşüyor. Oyun performansı konusunda ise gerçekten günümüz orta segment telefonları kadar iyi olduğunu düşünüyorum ben Wild Rift vesaire oynuyorum gayet akıcı bir şekilde oynatıyor ama ısınınca kasmalar droplar başlıyor yaklaşık 2-3 el oynayabiliyosunuz kasmadan donmadan. Ki oyun oynarken şarjı emiyor bildiğiniz. Bu anlamda biraz sıkıntılı bir durum.

Sonuç
iPhone 7 Plus benim görüşüm 2023 yılında kullanılabilir. Normal bir kullanıcının işlerini fazlasıyla gördüğünü düşünüyorum. Gerek kamerası gerek akıcılığı yönünden mükemmel bir telefon yaklaşık 2-3 sene daha bu şekilde gideceğini düşünüyorum.
 
Ben de iPhone almazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef ki artık iPhone sekiz Plus ve iPhone X bile yazılım güncellemesi alıyor. Eğer satın alacak olsaydın kesinlikle tavsiye etmezdim çünkü hem parasına değmeyecekti hem de pil sorunları, ekran sorunları, ısınma sorunları yaşaman çok olası bir durum. Lakin günlük işlerde ömrümün yettiği kadar kullanabilirsin. iPhone X kullanıcısı olarak söylüyorum bunları.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farkındayım hocam ellerine iPhone telefon aldıklarını zannetmiyorum daha önce alsalar konuşmazlar.😃

Ne alaka ele iPhone almakla?

Alınmamalı. İkinci elde eski S serisi cihazlar daha mantıklı. Hem ROM ile güncel ve gayet akıcı kullanılabilirler hem de ekranları cidden daha iyi.
 
A54'e taş mı çıkarcak şimdi bu? Satıyorum hemen.

Hocam telefonumun birçok konuda senin telefonundan daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Android de kullandım yıllarca iOS da. Android'in IOS'tan tek üstün yanının pil konusu ve ekran olduğunu düşünüyorum. (amiral gemilerinden bahsetmiyorum amiral gemileri kapıştırmıyoruz) Amiral gemisi kapışmasında da bu telefonun çıktığı yıllardaki rakibi S7-S7 Edge modelleriydi. Günümüzde elinde S7-S7 Edge kullanan görebiliyor muyuz? Nadir😀 İsterseniz zamanın 2 dev markasının amiral gemilerini kapıştırabiliriz günümüzde de. Ben birçok kişinin elinde kendi telefonumu görebiliyorum ancak S7 göremiyorum.

Ne alaka ele iPhone almakla?

Alınmamalı. İkinci elde eski s serisi cihazlar daha mantıklı. Hem ROM ile güncel ve gayet akıcı kullanılabilirler hem de ekranları cidden daha iyi.

Hocam telefonumun birçok konuda senin telefonundan daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum Android'de kullandım yıllarca IOS'da anroidin IOS'dan tek üstün yanının pil konusu ve ekran olduğunu düşünüyorum. (amiral gemilerinden bahsetmiyorum amiral gemileri kapıştırmıyoruz) amiral gemisi kapışmasında da bu telefonun çıktığı yıllardaki rakibi S7 S7 Edge modelleriydi günümüzde elinde S7 S7 Edge kullanan görebiliyor muyuz? Nadir😀 isterseniz zamanın 2 dev markasının amiral gemilerini kapıştırabiliriz günümüzde de. Ben birçok kişinin elinde kendi telefonumu görebiliyorum ancak S7 göremiyorum.

Bu cevabımı size de söylemek isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı