2023 yılında PS4 veya Xbox alınır mı?

Hocam 15.000 yazdım ama ne kadar ucuz o kadar iyi ve PS oyunlarına baktım da gerçekten çok pahalı.

Hocam PS oyunlarına baktım ama çok pahalı.
PS oyunlarının pahalı olmasına bakma. Store'a girip 800 lira olarak gördüğün oyun indirimle 100 lira oluyor. Zaten PS plus diye bir şey var. Yıllık 400 lira verirsen 1 yıl boyunca 400'e yakın oyuna ve online'a erişim sağlıyorsun.

Ben zamanında PS4 aldım. Bana sorarsan Xbox'ın o çirkin oyun koluna alışabilirsen kesinliklke Xbox almalısın.

Şu an benim için en büyük sıkıntı bazı oyunların türkçe olmayışı bu yüzden arada kaldım

Oyun kolunda ne var ki hocam?

Hocam şu an kullandığım laptop baya kötü. O yüzden 30 fps benim için güzel. Oyun gelmemesi de sıkıntı değil benim için. Kütüphaneye baktım bana yeterli oyun sayısı olarak.
Oyun gelmemesi çok saçma olur hocam. Mecbur firmalar Xbox pazarından ekmek yemek zorunda.
Hocam nerede 800 TL'lik oyun 100 TL oldu? Şuan ki fiyatlar ile o rakamlar hayal. 100 TL'ye düşen oyunlar anca eski oyunlar oluyor artık.

Oyun gelmemesi çok saçma olur hocam. Mecbur firmalar Xbox pazarından ekmek yemek zorunda.

Hocam nerede 800 TL'lik oyun 100 TL oldu? Şuan ki fiyatlar ile o rakamlar hayal. 100 TL'ye düşen oyunlar anca eski oyunlar oluyor artık.
Hocam sizin ingilizceniz var mı? Sıkıntı yaşamıyor musunuz?

Fİfa23 var mesela 800 lira olan oyun (800 diye aklımda kalmış daha az ise affola) şu an 175 lira. Ben de 300 e almıştım 5 ay önce yine indirimdeyken. Birde This war of mines aldım normal fiyatı ne kadar bilmiyorum ama 10 liraya aldım yine yakın bir zamanda. Ama zaten PS'cinin umudu PS plustır.

Hocam sizin ingilizceniz var mı? Sıkıntı yaşamıyor musunuz?
Ortalama İngilizcem var fakat çoğunluk multiplayer oyunlar ile takıldığım için sorun olmuyor.

Zaten Dying Light 1-2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlar Türkçe olduğu için bu gibi oyunlarla bayağı vakit geçirirsiniz. Daha sonra İngilizce oyunlara yönelirsiniz.

İngilizce basit konuşmaları anlayacak kadar var ama zaten buna gerek yok. Çoğu oyun türkçe. Sadece eski klasik oyunlar değil.
Hocam ingilizce olmayan oyunları görebileceğim bir yer var mı?

Aslında hocam doğru söylüyorsunuz. Bu sene lise hazırlığa geçiyorum. Orada dil öğrenirsem sonrasında ingilizce oyunları da oynayabilirim. Bu arada bir şey daha soracağım. Bu konsolda yıllandıkça performans düşmesi oluyor mu? Mesela laptopta toz temizliği yapmazsan performans düşüyor gibi gibi bunlarda da var mı?

Toz bütün cihazların düşmanı. Şöyle söyleyim ben PS4'ümü ikinci el almıştım. Aldığım adam baya takıntılı bir adamdı sürekli temizliğini yapar 2 ayda bir termal macunu yenilermiş. Bana da yılda 1 toz temizliği yapmamı söyledi. PS4'lerin iki kısmı var. Biri kısa diğeri uzun. Kısa taraf elle açılabiliyor ve o kısımda harddisk oluyor. 2 yıl hiç açmadıktan sonra tozunu almak için açtım. Zaman zaman dışının her tarafının toza boğulmasına rağmen tek bir toz tanesi bile yoktu. Ama nedense benim cihazım çoğu oyunda kasma fps düşüklüğü hatta son zamanlarda donma yapıyor sanırsam termal macunu yenilemediğim için ya da fanları çalışmıyor. Ama abimin de PS4'ü var o 5-6 yıldır eşek kullanır gibi cihazı kullanıyor. Cihaz 7/24 açık kalıyor ve bu 5-6 yıl içinde en ufak bir temizlik ya da bakım yapmamış. Ama oyunlarında en ufak bir donma kasma fps düşüklüğü dahi yok. Benim cihazım standart en eski sürümü abiminki Slim. Alırsan bunlara dikkat et.

Hocam ben Xbox Series S almayı düşünüyorum zaten. Ama alırsam toz temizliği, termal macun falan yaparım onlar sıkıntı değil. Oynamadıkça kötüleşme veya herhangi bir sıkıntı olur mu acaba onu merak etmiştim. Çünkü derslerden dolayı bazen oynayamayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…