2023 yılında uzaya çıkabilir miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee şöyle söyleyeyim "aynen diğer sömürü ülkelerinde ki siyaset harika değil mi?" demişsin biz bir sömürge ülkesi de değiliz sömürü ülkesi de ben başka ülkede yaşamıyorum yaşamadım da Türkiye de doğup büyüdüm yaşın küçük olabilir anlarım ama Türkiye'deki siyaset tamamen oy toplama amacı güdüyor bknz "yerli uçak göklerde", "yerli otomobil 2019 da yollarda (elektrikli)" "Akdeniz de 300milyar metreküp doğalgaz bulundu" gibi gerçekleşmeyen birçok tabiri caizse palavradan ibaret olan şeylere neden inanalım?

Hocam anlatacaksınız anlamayacağım, anlatacağım anlamayacaksınız. Bence sohbet bitsin ülkemiz için en hayırlısı olsun iyi geceler.

2023'te uluslarası iş birliği ile aya sert iniş yapılacak. Yine araştırılmadan saçma sapan yorumlar. Bir de gereksiz muhalefet. 'Ya adamlar uzaya çıkıyor bizim yaptıklarımıza bakın' zihniyeti, 'Uzaya çıkmaya ne gerek var. Masraf.' zihniyetine dönüşmüş. Şu parti ve siyaset meselelerini bırakın. Uzay programı bu. Siyaset üstü bir olay. Laf atınca havalı olmuyorsunuz.

Çıkamayız, çıkmayalım da hocam. 2023’ten sonra çıkabiliriz.

Sorun çıkıp çıkamamak değil ülkemiz gerçekten kötü durumda yönetimin en batık diplerde dönemine denk geldik, bu tarz atılımlar için net vaatler verilmesi doğru değil, takmışız bir 2023'e, bu şekilde devam edersek 2023 geldiğinde 2028 vaatleri başlayacağına eminim.
2023'te uluslarası iş birliği ile aya sert iniş yapılacak. Yine araştırılmadan saçma sapan yorumlar. Bir de gereksiz muhalefet. 'Ya adamlar uzaya çıkıyor bizim yaptıklarımıza bakın' zihniyeti, 'Uzaya çıkmaya ne gerek var. Masraf.' zihniyetine dönüşmüş. Şu parti ve siyaset meselelerini bırakın. Uzay programı bu. Siyaset üstü bir olay. Laf atınca havalı olmuyorsunuz.
Hayır işin içinde devlet varsa bu bir siyasi atılımdır.

Önce ülke insanının değişmesi lazım. Daha sonra iktidarın. Tamamen gereksiz olan diyanete yılda 1.5 milyar bütçe ayıran iktidar... ABD'de bu para 1 yılda kazanılan tüm fast food dükkanlarının toplam geliri. 80 bin imam her birinin maaşı 3, 3.5.
2 milyara 2 tane yeni "yazlık" saray kuran iktidar.
En dandik lise mezunu devlet adamının altındaki Pasat...

Para çok ama işlerine gelmiyor. Niye gelsin? Halki sömürüp keyif çatmak varken, niye işin içine uzay katıp üstüne masraf etsinler?

Aslında gerçekçi yaklaşırsak bor , uzay gemisi yakıtıdır böylelikle çıkmamız 2023'de çok kolay.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman biz de ekmek arası soslu bor yeriz.

İşte bizim farkımız bu bu geri kafalılık yüzünden hep kaybedeceğiz. Instagram'da falan yorumları sinirden okuyamıyorum.
Daha neyi destekleyelim birçok boş vaatten sonra? Insan bir inanır, hadi iki inanır ancak üçüncüsünde kahkahayı patlatır.

Temel sorunları çözmeden uzay araştırmalarını gereksiz buluyorsanız, bir kez daha düşünmenizi gerektiren şeyler var. Günlük yaşamda karşılaştığımız birçok soruna uzay araştırmaları sayesinde çözüm bulduk. İnsanın tek sorunu karnını doyurmak ve barınacak bir yer bulmak olsaydı bugün hala elde mızrak, popoda yaprak geziyor olurduk.

Mevcut yönetimin hiçbir sözüne güven duymamakla birlikte bu konuda atılacak her adım geleceğe yatırımdır. Yalnızca prestij, göz boyamak için adımlar atılacak bile olsa gelecekte bu işi ciddiyetle ele alacak kişiler için bir altyapı oluşmuş olur. 2023 veya 2040 fark etmez. Bir yerden başlamak gerekiyor artık.

Uzay araştırmalarının hayatımıza katkılarına ilişkin magazinsel anlatıma sahip olsa da iki haberi aşağıya bırakıyorum. Bugün kullandığımız birçok teknolojiyi, artık sorun olmaktan çıkmış hastalıkları, kimi bölgelerde artık yaşanmayan kuraklığı, daha verimli tarımı daha birçok şeyi uzay araştırmalarına borçluyuz.

Temel sorunları çözemeden nereye gidiyorsun? Eğitim sorununu çözmeden astronot ve mühendis nasıl yetiştireceksin? Halkın para kazanamasın, dükkanlar bir bir kapansın, ithalat uçsun, dış borçlar alsın başını gitsin nereden vergi toplayıp nasıl deneme yapacaksın? Daha merceği yapmadan teleskop yapmaya çalışıyorsun, daha transistörü yapmadan işlemci yapmaya çalışıyorsun. Olmaz ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı