2023 yılında uzaya çıkabilir miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Temel sorunları çözemeden nereye gidiyorsun? Eğitim sorununu çözmeden astronot ve mühendis nasıl yetiştireceksin? Halkın para kazanamasın, dükkanlar bir bir kapansın, ithalat uçsun, dış borçlar alsın başını gitsin nereden vergi toplayıp nasıl deneme yapacak?
Hocam siyaseti katmayalım.

Biraz öyle fakat istisnai durumlar da oluyor bazen.
Hocam nasıl yani? Türkiyede 5 milyon veya 4 milyon Suriyeli var ve çoğunun yaptığı şey doğurmak, nargile içmek, küçük çocukları taciz etmek, birilerini vurmak gibi gibi ve sonucunda ceza almamak üstüne devletten para almak.
Siyaset değil ki. Ülkenin durumu bu.
Siyaset yapmıyor, ülke gerçeklerinden ve böyle bir projenin olması gereken altyapı gereksinimlerinden bahsetmiş. Elon Musk'a parasını verdiğiniz sürece size 10 katlı roket de yapar verir.
Yanlış anlamışım pardon.

Bak sen şu Amerika'ya!
Ülkemiz şu duruma göre kat kat iyi, sırf vergiler çok diye bu tarz söylemleri yaptığınızı biliyorum. Hadi diyelim vergiler azaldı, devlet nereden para kazanacak? Senden aldığı vergi ile hizmet vermeye çalışıyor, tamam bazı yerde saçma harcamalar var ama yine de yapıyor mu? Yapıyor.
Lütfen şu açlık sorunu muhabbetini bırakın, bu ülkede kolay kolay kimse aç kalmaz. Aç kalan insanlar ise ya devlete sığınmaz ya da rezil olacağını düşünüp uzak durur ve sonucu devlete yansır.
Sanayi nerede? Fabrikalar nerede? Ihracat nerede? Tarım nerede? Vergiden para kazandıracak şeyler bunlar. Neredeyse ülkenin nüfunusun 5 te 1'i işsiz. Yani öyle "Amerika'da 70k evsiz var, onlar yapıyorlar da biz de yapalım." demekle olmuyor.

Çıkarız da çıkıp da ne yapacağız? Önce ülkedeki açlık sorununu mu çözsek mesela? @FurkanxdTR yanlış ne dedim? Hemen yanımızda ay sonunu zor getiren insanlar var. Arkadaş siz neden bana inatla kızgın atıyorsunuz? :D

Hocam ama hep böyle dersek hiç bir halt yapamayacağız ki. Destekliyorum. 2023 yılında özlemle ay haberini bekliyor olacağım.

Temel sorunları çözemeden nereye gidiyorsun? Eğitim sorununu çözmeden astronot ve mühendis nasıl yetiştireceksin? Halkın para kazanamasın, dükkanlar bir bir kapansın, ithalat uçsun, dış borçlar alsın başını gitsin nereden vergi toplayıp nasıl deneme yapacaksın? Daha merceği yapmadan teleskop yapmaya çalışıyorsun, daha transistörü yapmadan işlemci yapmaya çalışıyorsun. Olmaz ki.
Ben seneye Mars'a gidiliyor falan mı yazmışım? Yazımın içinde bir yere gitmek nerede geçiyor? Yazılanı anlamadan ezber cevaplar verme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı