Bütün vergileri atayım istersen þürkiyedeki
Hocam yazının başını okuyun fazla olduğunu söylüyorum.
Bütün vergileri atayım istersen þürkiyedeki
Yani arkadaşlar ben asla uzaya çıkmayalım demedim ki. Çok üstüme geldiğinizi düşünüyorum. Sadece bu uzun bir süreç. Dediğim gibi ben de uzaya çıkalım sterim. Ama elimizdeki her şeyi buna harcarsak da kötü sonuçlar doğabilir. Eğer soruya gelirsek ise 2023 olmasa bile belki 2025-2026 gibi olabilir.
 
					
				 listelist.com
						
					
					listelist.com
				 webrazzi.com
						
					
					webrazzi.com
				Daha önceki iki mesajım konudan biraz bağımsızdı fakat benim düşünceme göre 2023 senesinde biz türkler uzaya çıkabiliriz. Zaman kısa gibi görünse de cumhurbaşkanı eğer olacak diyorsa ben bunu bilirim.
Tek kelimeyle imkansız. Bazı arkadaşlar hemen tepki gösterecek ama biraz realist olun lütfen. Ben türkler asla uzaya çıkamaz demiyorum ama 2-3 yıl içinde kendi roketimizle kendi uzay üssümüzden uzaya insan gönderemeyiz.
En azından adım atılıyor diyen arkadaşlar da lütfen Türkiye uzay ajansı kaç kere kurulmuş bir baksın. Sürekli bu ajansı kuruyorlar ama hiçbir faaliyet yok. Türkler bu kafayla uzaya falan çıkamaz kimse kusura bakmasın.
Biraz ciddi adımlar atsınlarda inanalım bizde destekleyelim ama sıfırdan hiçbir ülke 2 yılda çıkamaz. Bizim şu an da roket teknolojisindeki tecrübemiz ne kadar ki?
Örnek olarak SpaceX'e bakın mesela 2002 de kurulmuş bir firma devletlerden bile üstün teknolojiye erişebilmesine rağmen daha yeni uzaya insan gönderebilir ve buna rağmen hala daha birçok roketleri patlıyor.
Ben Türkiye'nin kesinlikle bu işi başarabileceğini inanıyorum ama siyasete alet edilmeden gerçek adımlar ve gerçek takvimlerle bu yapılabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.