2023 yılında Windows 8.1 kullanılır mı?

Son ve en güncel hdd dostu Windows'umuz 8.1. Çok arayacağız daha böylesini, buraya yazıyorum. Program vb. destek sıkıntısı olmayan kullanıcıların hdd ile 8.1'de kalmasını daha doğru buluyorum. Kendinize acımıyorsanız diskinize acıyın...

Günümüzde SATA SSD'lere erişim bu kadar kolaylamışken SSD veya RAM gibi donanımlar yüzünden geri kalmış işletim sistemleri kurmayı tavsiye etmiyorum ben. 256GB dahi olsa alacağınız bir SSD sizin işinizi fazlasıyla görecektir. Ayriyeten Windows desteği kesildiğinde oluşacak güvenlik açığını hiç söylemiyorum...

Günümüzde SATA SSD'lere erişim bu kadar kolaylamışken SSD veya RAM gibi donanımlar yüzünden geri kalmış işletim sistemleri kurmayı tavsiye etmiyorum ben. 256GB dahi olsa alacağınız bir SSD sizin işinizi fazlasıyla görecektir. Ayriyeten Windows desteği kesildiğinde oluşacak güvenlik açığını hiç söylemiyorum...
2023 yılına girerken halen win7 kullandığım kasam da var hiç sıkıntı yaşamadım. Çok fena göz korkutuyorlar. İş kullanıcıda bitiyor. İş bilen kullanıcı xp'yi de sıkıntısız kullanır 7'yi de 8'i de, iş bilmeyen kullanıcı da win11'de bile bilgilerini çaldırır.

Bilgisayar kullanmaktan anladığı steam ve google chrome'dan ibaret olan alt kesimin çok geniş olmasından dolayı bu kuruntular hep popülerliğini koruyor. Yine de siz bilirsiniz. Tabi ki güncel bir işletim sistemi kullanmak mümkünse tercih edilmeli bana göre de ama hdd'li ya da düşük ramli donanımı da güncel sisteme zorlamamak lazım.

Son düzenleme:
Destek kesilecek korkusunu bir türlü anlamıyorum madem çok korkuyorsun ESET indir rahatına bak.
Aynen katılıyorum. Kesilirse kesilsin destek, kaç kere Windows desteğine ihtiyaç duydunuz, zaten o Windowsu herkes o şekilde kabullenmiş, güncelleme delileri uzak durabilir. Yerine göre Windows 7'de çatır çatır kullanılır, XP bile kullanılır.

Destek kesilecek korkusunu bir türlü anlamıyorum madem çok korkuyorsun ESET indir rahatına bak.
Destek kesilmesi demek sadece windows desteğinin kesilmesi demek değil. Uygulama desteklerininde kesilmesi anlamına geliyor. Şimdi değil belki ama bir kaç seneye tıpkı Windows 7'de olduğu gibi güncel programlar artık windows 7 desteklemiyor ya da windows 7'de çalışmayabiliyor. Aynı onun gibi olacaktır.

Destek kesildi ama bu ciddi bir sorun değil. Herhangi bir antivirüs ile cihazınızı koruyabilirsiniz. Asıl sıkıntı uygulama desteği. Chrome ve Edge 109 sürümü ile desteklerini kesecekler. Firefox ne zaman keser bilmiyorum. Chrome desteği kesildiği için Steam de sıkıntı çıkaracak. Eğer diyorsanız ki uygulama desteği sorun değil,uygulamaların eski sürümlerini veya muadillerini kullanırım, Windows 8.1'i kullanabilirsiniz. Dediklerimi yapamam derseniz Windows 10 2016 LTSB(Win8.1 kadar hızlı) veya Linux kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı