2023'te kullanılabilir en düşük iPhone hangisidir?

  • Konuyu başlatan Mogl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 2B
Bana göre X ve aşağısı pek mantıklı değil, bunun sebebi günümüz telefonlarının ekran gövde oranının artık yeni nesil olması, ben iPhone alacak olsaydım en az 12 alırdım.
 
11'in ekranı kime göre berbat? 2020 Nisan'da satın aldım ve gayet de işimi görüyor. Eşimde 12 var ekranı OLED olmasına rağmen 11'in ekranı gayet kaliteli bir IPS olduğu için halen kötü hissettirmiyor. Burada bütçe önemli, yoksa direkt 14 pro önerilir herkese.
11'in ekranı berbat. OLED ve Super AMOLED yanında berbat kalıyor. 11 çoğu yönden eksik bir telefon. 10 serisi zaten çentiğe yeni geçilen seri, deneme tahtası. Alınıyorsa ya 12 ya da 8 Plus vs. alınmalı.
En mantıklısı 8, 8 Plus bence. Kullanacağı uygulamalar için 12'ye o kadar para vermeye gerek yok. Birkaç yıl da götürsün diyorsanız iyi bir tercih olur.
 
Son düzenleme:
1 çoğu yönden eksik bir telefon.
Yahu arkadaş 3 yıldır kullanıyorum. Çevremde 14 Pro'su olan dahi var. Ne açıdan eksik mesela? Ekran ekran diye kullanmayanlar bile tutturmuş ekran diye. Kaç ay kullandın ki telefonu ekran kötü? Kağıt üzerindeki ekran değerlerine bakma iPhone 11 her açıdan eksik telefonmuş... hiç güleceğim yoktu.. 5S'ten sonra en çok satan modele her açıdan eksik diyor. Kamerayı kullanmayan birisine haydi haydi yeter. Bilip bilmeden yorum yapmamak gerekiyor. Her açıdan eksik dediğin bir tek ekranına kağıt üzerindeki veriler üzerinden laf edilebilir onun dışında neyi eksik? Bırakınız bu işleri, Türkiye'nin pahalı olduğu gerçeğine ve insanların halen iPhone 6-7 kullandığı gerçeğini göz önünde bulundurup, daha sonra 11'e laf atın. 3 yıldır kullandığım ve hiç elimden düşürmediğim telefonu herkes bana anlatmaya çalışıyor. 2023'te ille iPhone alınacaksa ve bütçe 12-13-14'e yetmiyorsa tabiki alınabilecek bir telefon.
 
Selam iyi sosyaller. Anneme telefon almamız gerekiyor ve iPhone istiyor. Sadece WhatsApp, YouTube, Instagram gibi uygulamaları kullanıyor öyle oyun oynamıyor. Böyle işini biraz görecek en düşük hangi IPhone'u alabilir? Android kullanıcısı olduğum için bilgim yok, teşekkürler şimdiden. Dediğim gibi öyle aşırı büyük bir performs beklemiyoruz, sadece 2-3 uygulamaya girecek zaten.
6s Kullanılabilir.
 
İphone'da uygulama desteği Android kadar uzun sürmüyor. Uzun süre(4-5 yıl falan) kullanacaksa en az X almalı bence. Eğer paranız varsa 11'de olabilir tabii anneniz kaliteli bir ekran istemiyorsa.
 
Kullanıcısına bağlı. Yaşlı akrabalarınız için iPhone 6S bile yeterli. Normal bir kullanıcı için teknik açıdan uzun vadeli düşünürsek en düşük şu an XR , XS ve XS Max kullanılmalı. iPhone X'in çok fazla ısınma ve lag problemi var A11 Bionic yüzünden.

Son iOS güncellemelerinde gelen yapay zeka tabanlı özelliklerin hiçbirini almadı üstüne 3 GB RAM gibi komik bir miktardan ötürü arka planda uygulama tutamıyor telefon. Şu an da iPhone almayı düşünenlere A12 Bionic ve üstü çipsete sahip telefonları öneririm. Hem gelecek güncellemeler açısından hem de deneyim açısından minimum A12 Bionic lazım. X ve aynı yıl çıkan 8 serileri günümüz için biraz artık yetersiz kalıyor.
 

Geri
Yukarı