2023'te Opera GX kullanılır mı?

Geliştirici

Decipat
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
1.014
Makaleler
1
Çözümler
1
Herkese selam. Sizce bu devirde Opera GX kullanılır mı? Çoğu yayıncı vs. sponsorluk mu alıyor bilemiyorum ama Opera GX kullanıyor gerek yayın içi gerek yayın dışı. Şimdi şöyle bir olay da var, Opera GX güvenli değil diyebilirsiniz. Sonuçta bütün tarayıcılar neredeyse hepsi verilerimizi alıyor zaten. Sizin fikriniz nedir? Bu arada şu anda Chrome kullanmaktayım.
 
Eskiden Brave kullanıyordum fakat soldaki çubuktaki WhatsApp özelliği yüzünden Opera GX kullanıyorum, Brave'e bu özellik geldiyse net Brave geçerim.
 
Güvenlik olayı aslında benim umurumda değil, Opera kullanmasak bile verilerimiz gidiyor zaten. Ama çok kaynak tüketiyor. Onun yerine Vivaldi önerebilirim, GX bende çok severek kullandım uzun süre sonra tarayıcılara bakındım ve en çok Vivaldi'nin benzediğini gördüm özellik olarak. Bir deneyin isterseniz.
1680382999045.png
 
Opera GX'i, GX yapan özellikler olmadan kullanılır. Böyle deyince varsayılan Opera yerine GX'i kullanmanın bir artısı kalmıyor. İki tarayıcı da Opera'yı kullandıran özellikleri barındırıyor. Ben kullanacak olsam varsayılan Opera'yı kullanırım.

Vivaldi gibi tek tarayıcıdan özellik sunmak yerine GX, Kripto diye ayırarak da kitleyi böldüler. Bu harici tarayıcılara güncellemeleri geç yayınlıyorlar. Şu an pişman olduklarına eminim. Twitch yayıncılarına dolaylı yoldan reklam yaptırmalarını da yanlış buluyorum. YouTube'a verdikleri sponsor reklamları daha mantıklı.

Ayrıca Opera'nın genel olarak çökme ve veri kaybı sorunları iki yıldır devam ediyor. Buraya veya Opera forumlarına benzer konular açılıyor. Ana tarayıcı olarak hayatta kullanmam.

Kullanılabilir tarayıcılar: Chrome, Edge, Brave ve Firefox.
Sorun yaşama potansiyeli olan tarayıcılar: Opera, Vivaldi, LibreWolf, Yandex.
 

Geri
Yukarı