KiloZuluSierra
Hectopat
- Makaleler
- 1
Nasıl yani?Hocam mesele o değilçoğu üni mühendislik bölümlerini 5 kişi arttırmasına rağmen kotenjanlar düşmüş.
Nasıl yani?Hocam mesele o değilçoğu üni mühendislik bölümlerini 5 kişi arttırmasına rağmen kotenjanlar düşmüş.
Sadece devletler tabii. Tercih robotu yazdım ilk çıkana girdim de YÖK'ten de kontrol ettim yanlışı yok.Hocam burada her üniversite yok sanırım bir de hangi kaynak bu?
Hocam YÖK'ten hepsini kontrol etmiş olamazsınız illaki hatası vardır.Sadece devletler tabii. Tercih robotu yazdım ilk çıkana girdim de YÖK'ten de kontrol ettim yanlışı yok.
Benim önümdeki bölümlerin hepsi +5 yaptı. Üzerine bilişim sektörünü etkileyecek olan yapay zeka mühendisliği, prompt mühendisliği gibi bölümler de var.Hocam aslında Bilgisayar ve Makine bölümlerine baktığımda kontenjanlar düştü gözüküyor ama teker teker bakınca üniversitelere çoğu +5 olmuş. Bu da ayrı kafa karıştırıyor. Ama gelecek hocam![]()
Abi ayrıca haberin vardır illaki, İTÜ'de: Robotik ve otonom sistemler ve siber güvenlik mühendisliği bölümleri ve veri istatiği ve analitiği bölümü açıldı. Onlarda ilk 10k içine girerler ve senin girme şansını artırırlar bence. Toplam kontenjanları 160 civarı olması lazım. Prompt dediğin şey onlarda olabilir emin değilim, ilk defa duydum.Benim önümdeki bölümlerin hepsi +5 yaptı. Üzerine bilişim sektörünü etkileyecek olan yapay zeka mühendisliği, prompt mühendisliği gibi bölümler de var.
Demem o ki genel kontenjana bakmayın, önünüzdeki bölümlere ve kendi bölümününüzün kontenjanlarına bakın.
Hepsine bakmadık herhaldeHocam YÖK'ten hepsini kontrol etmiş olamazsınız illaki hatası vardır.
Sıralamanız 10 K idi herhalde. Gelecek hocam İnşallahESOGÜ uçak müh. yazdım hocam karşılaşırız umarım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.