2024 bilgisayar mühendisliği sıralamaları ne olur?

S40807-17132927.jpg

S40807-17142476.jpg

Bakın ilk fotoğrafda kontenjan düşmüş gözüküyor 2024'de ama örnek olarak ilk 40 bindeki bölümlere bakarsak hemen hemen hepsi 5 kişi arttırmış kontenjanı.

Hocam aslında Bilgisayar ve Makine bölümlerine baktığımda kontenjanlar düştü gözüküyor ama teker teker bakınca üniversitelere çoğu +5 olmuş. Bu da ayrı kafa karıştırıyor. Ama gelecek hocam 😌
Benim önümdeki bölümlerin hepsi +5 yaptı. Üzerine bilişim sektörünü etkileyecek olan yapay zeka mühendisliği, prompt mühendisliği gibi bölümler de var.

Demem o ki genel kontenjana bakmayın, önünüzdeki bölümlere ve kendi bölümününüzün kontenjanlarına bakın.

Benim önümdeki bölümlerin hepsi +5 yaptı. Üzerine bilişim sektörünü etkileyecek olan yapay zeka mühendisliği, prompt mühendisliği gibi bölümler de var.

Demem o ki genel kontenjana bakmayın, önünüzdeki bölümlere ve kendi bölümününüzün kontenjanlarına bakın.
Abi ayrıca haberin vardır illaki, İTÜ'de: Robotik ve otonom sistemler ve siber güvenlik mühendisliği bölümleri ve veri istatiği ve analitiği bölümü açıldı. Onlarda ilk 10k içine girerler ve senin girme şansını artırırlar bence. Toplam kontenjanları 160 civarı olması lazım. Prompt dediğin şey onlarda olabilir emin değilim, ilk defa duydum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı