2024 sıralamaları nasıl olur?

Ben TYT konusunda insanların yanlış yanılgılara düştüğünü düşünüyorum. Evet, kesinlikle zor değildi TYT ama orta-üst bir sınavdı.
Buradaki yanlışlık ise bence şu, değerlendirme matematiğe göre yapılıyor. TYT sadece soru zorluğu değil süre yönetimi zorluğuna göre değerlendirilmelidir. MSÜ 2024 dahil girdiğim sınavlar denemelerde sosyal bilgileri aşağı yukarı 12-13 dakikada bitiren biri olarak tam olarak 25 dakikada bitirdim. Bunun nispeten kolay olarak nitelendirdiğiniz matematiğe etkisini hesaplamadan sınava kolay diyemezsiniz kimse kusura bakmasın kendimi de kandırmıyorum. MSÜ'de 95 net yaptım iyidir kötüdür tartışılır ama bu TYT'de yanına çok yaklaşamayacağımdan da eminim.
Katılıyorum. Sınavın türkçesi öyle bahsedildiği gibi kolay bir türkçe değildi, arada kalmaya müsait 5-6 soru vardı. Aynı şekilde sosyal kısmı önceki yıllarda olmadığı kadar bilgi içerikli sorulmuştu. Evet matematikteki soruların nasıl çözüleceğini anlamak zor değildi ama çözmesi çok uzun sürüyordu.
AYT'ye gelirsek türev integral kısmı çok zor olmayabilir belki fakat o kısımlara gelene kada zor soru sayısı çoktu. Ayrıca geometrisi de eleyiciydi.

2023'te 2. dönem konuları sorulmadığı için çoğu üniversite sıralama yükseltti. Mesela Hacettepe Tarih 22 binden 13 bine çıktı. Acaba bu sene geri eski haline döner mi? Yoksa bundan sonra hep 13 bin üzerinden mi alırlar?

2023'te 2. dönem konuları sorulmadığı için çoğu üniversite sıralama yükseltti. Mesela Hacettepe Tarih 22 binden 13 bine çıktı. Acaba bu sene geri eski haline döner mi? Yoksa bundan sonra hep 13 bin üzerinden mi alırlar?

Yani o sıralamayı okullar değil öğrenciler belirlediği için belli olmaz kanka.

2023'te 2. dönem konuları sorulmadığı için çoğu üniversite sıralama yükseltti. Mesela Hacettepe tarih 22 binden 13 bine çıktı. Acaba bu sene geri eski haline döner mi? Yoksa bundan sonra hep 13 bin üzerinden mi alırlar?

Onun okulla alakası yok ki. 13 bininci insan seçtiyse 13 bin sıralama olur. Bu sene kimse seçmez 25 bine geri düşer. Tamamiyle şans işi.

Ben TYT konusunda insanların yanlış yanılgılara düştüğünü düşünüyorum. Evet, kesinlikle zor değildi TYT ama orta-üst bir sınavdı.
Buradaki yanlışlık ise bence şu, değerlendirme matematiğe göre yapılıyor. TYT sadece soru zorluğu değil süre yönetimi zorluğuna göre değerlendirilmelidir. MSÜ 2024 dahil girdiğim sınavlar denemelerde sosyal bilgileri aşağı yukarı 12-13 dakikada bitiren biri olarak tam olarak 25 dakikada bitirdim. Bunun nispeten kolay olarak nitelendirdiğiniz matematiğe etkisini hesaplamadan sınava kolay diyemezsiniz kimse kusura bakmasın kendimi de kandırmıyorum. MSÜ'de 95 net yaptım iyidir kötüdür tartışılır ama bu TYT'de yanına çok yaklaşamayacağımdan da eminim.
tam olarak böyle düşünüyorum normalde 3d denemelerinde 100+ net yapan biriyim sosyaldeki felsefe sorularina o kadar çok zaman harcadimki matematikte en az 5 netim gitti 91 geldi aytde de aynı şekilde 3d nin denemelerinde 67 69 arası yapan biriydim sayisalda ama 53 geldi bence 2021 e benzer belki biraz daha kötü gelir ama 2019 ile 2021 ortalamasi gibi olur geliyor

tam olarak böyle düşünüyorum normalde 3d denemelerinde 100+ net yapan biriyim sosyaldeki felsefe sorularina o kadar çok zaman harcadimki matematikte en az 5 netim gitti 91 geldi aytde de aynı şekilde 3d nin denemelerinde 67 69 arası yapan biriydim sayisalda ama 53 geldi bence 2021 e benzer belki biraz daha kötü gelir ama 2019 ile 2021 ortalamasi gibi olur geliyor
Hocam sanki 2019dan kötü gelir gibi 2 tane sayısal verilerden bakanlar oldu biri 23 k diğeri de 21-29k dedi 2019 için 16k mesela benim sonucum.

Konudaki mesajları okumadım, sıralamaların 21'e benzeyeceğini ama onun kadar iyi olacağını sanmıyorum. Tamam AYT Matematik zordu ama 2021'de hem TYT'nin kendisi hem de AYT Fen zordu. Şahsen bu sınavın fen kısmıyla TYT'sinin o kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Belirleyici olan AYT olacak, hangi arkadaşımla konuştuysam fende sıkıntı yaşamadığını söyledi. Matematikteki 1 net bile binlerce kişi fark edecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı