2024 YDT nasıl geçti?

Kelime ve gramer sorularının çok kolay olduğunu düşünüyorum. Fakat cümle tamamlamalar ve paragrafta çok zorlandım. Daha önceki senelerde yapılan YDT sınavlarını çözdüğümde 72-77 net arası yapmıştım, pazar günü 71 doğru 5 yanlış yaptım (69,75 net). Hatta süreyi verimli kullanamadığım için sondaki 2 soruya bakamadım bile.

Bence bu da adil değil hocam ya. Çok umursadığımdan değil açıkçası ama yani süre o kadar az ki ana dilimizde olsa sınav yine bu kadar sürede yetişmezdi muhtemelen. Bilgiyi ölçmek yerine ne kadar seri olduğumuzu ölçüyorlar. O kadar sınava girmişken sırf süreden daha az yapmak pek hoş değil. Sanki dil bilgim yetersiz gibi hissetmedim diyemem.
ya bence süreni ölçmesi gayet normal bu sınav bir bilgi sınavı değil sadece ve senin okuduğunu tekte anlayabiliyor olman gerekiyor yetiştirebilmek için bunun içinde düzenli kitap okumuş veya altyazılı dizi film belgesel izlemiş olman gerekirdi. Ben kendim genel denemelerimde 30 dakika önceden bitirirdim bazen 40 dakika önceden de olduğu olurdu bunda da sadece 10 dakikam kaldı ama onun nedeni ben tyt de kitapçık üzerine bir şey yazılacağını bilmiyordum ydt de öğrenince iptal olcak sandım sınavım o berbat psikolojiyle çözdüm yoksa daha hızlı da çözülürdü. Herkes aynı mı asla değil kimi 1 yıl önceden başlamıştır çalışmaya kimi 2 3. Ki herkesin yetiştirememesi yine yapabilenlerin yetiştirebilenlerin avantajına arkadaşlar paragraf kısmını hiç yapmayıp boş bırakan birisiyle 1 2 boşu olan birisinin aynı kefeye konulmaması lazım. Tyt'de önemli evet diğer arkadaşın yanıtına da buradan cevap vereyim ben ona çok çalışmadım deprem bölgesinde yaşadığım için bir şeyler gecikti bir kaç ay 74 75 tane işaretledim kaçı doğrudur bilinmez tabii ki bakalım.

ya bence süreni ölçmesi gayet normal bu sınav bir bilgi sınavı değil sadece ve senin okuduğunu tekte anlayabiliyor olman gerekiyor yetiştirebilmek için bunun içinde düzenli kitap okumuş veya altyazılı dizi film belgesel izlemiş olman gerekirdi. Ben kendim genel denemelerimde 30 dakika önceden bitirirdim bazen 40 dakika önceden de olduğu olurdu bunda da sadece 10 dakikam kaldı ama onun nedeni ben tyt de kitapçık üzerine bir şey yazılacağını bilmiyordum ydt de öğrenince iptal olcak sandım sınavım o berbat psikolojiyle çözdüm yoksa daha hızlı da çözülürdü. Herkes aynı mı asla değil kimi 1 yıl önceden başlamıştır çalışmaya kimi 2 3. Ki herkesin yetiştirememesi yine yapabilenlerin yetiştirebilenlerin avantajına arkadaşlar paragraf kısmını hiç yapmayıp boş bırakan birisiyle 1 2 boşu olan birisinin aynı kefeye konulmaması lazım. Tyt'de önemli evet diğer arkadaşın yanıtına da buradan cevap vereyim ben ona çok çalışmadım deprem bölgesinde yaşadığım için bir şeyler gecikti bir kaç ay 74 75 tane işaretledim kaçı doğrudur bilinmez tabii ki bakalım.
Süre ölçmesinin en ufak mantığı olmadığını düşünüyorum. Kimse dil fakültesinde tutup da seni bu kadar kısıtlı süreyle iş yapmaya zorlamaz. Bilgi önemli haldur huldur iş yapmak olmamalı. Düzenli kitap da okudum yeterli dil bilgim de var ama yine de yetişmiyor. Ana dilinde 80 soru sorsalar yine yetişmeme ihtimali var. Ama zaten çok da mühim değil hangi dil fakültesi olursa olsun diploma değil dil bilgisi önemli. O yüzden 50 doğru bile olsa kafi.

Süre ölçmesinin en ufak mantığı olmadığını düşünüyorum. Kimse dil fakültesinde tutup da seni bu kadar kısıtlı süreyle iş yapmaya zorlamaz. Bilgi önemli haldur huldur iş yapmak olmamalı. Düzenli kitap da okudum yeterli dil bilgim de var ama yine de yetişmiyor. Ana dilinde 80 soru sorsalar yine yetişmeme ihtimali var. Ama zaten çok da mühim değil hangi dil fakültesi olursa olsun diploma değil dil bilgisi önemli. O yüzden 50 doğru bile olsa kafi.
süre ölçmesinden kastım senin bir metni kaç defa okumanda anladığını ölçmesi ki şahsen her soruyu birer defa normal hız da okuyan birisi anlayıp çözüp geçse sınavı yetişirdi gayet de süre sorunu benim açımdan büyük bir problem değil herkes aynı düşünmeyebilir amenna. Tyt e hakkında ne düşünüyorsunuz

Süre ölçmesinden kastım senin bir metni kaç defa okumanda anladığını ölçmesi ki şahsen her soruyu birer defa normal hız da okuyan birisi anlayıp çözüp geçse sınavı yetişirdi gayet de süre sorunu benim açımdan büyük bir problem değil herkes aynı düşünmeyebilir amenna. TYT'e hakkında ne düşünüyorsunuz

Hocam siz kaç net yaptınız? Bakabildiniz mi?

Benim fikrim geçen senelerin sonuçlarına baktığımızda ortalama bir TYT ile YDT den 70 ve üzeri bir net yaptığınızda 20-25k arasına yerleştiriyordu. Bunun önüne geçebilmek için zor yapmışlar gibi bu seneki sınavı sonuçta 30-35-40-50k lara yerleşmek için standartın üstünde YDT yapmak gerekiyordu artık. Sonuçlar bence şaşırtıcı olabilir. bekleyip göreceğiz.

Hocam siz kaç net yaptınız? Bakabildiniz mi?
tyt ye bakmadım çünkü türkçeye verdiğim cevapları fln hiç hatırlamıyorum paragraf kısmını özellikle ama genel kanım 60 civarları bir net 60 66 arası ama bilmiyorum sınav psikolojisiyle ne yaptığımı ydt kısmı da kontrollerim yanlış değilse 70 üzeri ama net olarak kaç olacağını bilmiyorum
bu netlerle bu arada beklediğim 5-10K arası abartı değil sınav zorluğuyla orantılı gelme ihtimali yüksek çünkü bugüne kadar girdiğim diğer çıkmış sınavlarda da yök atlas verileriyle kıyaslayınca genelde 5 6K civarı sıralamalar geliyordu sizlerin netler ne durumda hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı