2024 yılında en iyi tarayıcı hangisidir?

En iyi tarayıcı hangisi?

  • Brave

  • Google Chrome

  • Microsoft Edge

  • Mozilla Firefox

  • Opera / GX

  • Vivaldi

  • Yandex

  • Diğer


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Ati Büyük

Decapat
Katılım
19 Haziran 2021
Mesajlar
85
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Siber Güvenlik
Herkese merhaba.
Son zamanlarda Opera GX'in yavaşlık ve yüksek donanım yeme eziyetinden sonra yeni bir tarayıcıya taşınma kararı aldım. Ne kadar farklı bir tarayıcıya geçiş yapma isteğim olsa da Gx'in temasal özelleştirmeleri ve kendisinin sunmuş olduğu ekstra özelliklerden de mahrum kalmak istemiyorum. Birkaç popüler tarayıcıları indirdim ve hepsinde yalnızca 1 tane YouTube sekmesi açtım. Kullandıkları bellek miktarlarını ekte paylaştım. Denediğim bazı tarayıcılar:

Brave: Yeni deneme fırsatını yakaladım, gayet hızlı, akıcı, güvenli ve kolay bir tarayıcı gibi duruyor. Bellek tüketimi en düşük olan buydu fakat temasal olarak özelleştirilebilir hiçbir yanı yok gibi, eğer teması konusunda detaylı bir özelleştirme seçeneği olsa gözüm kapalı kullanırdım sanırım.

Chrome: Bellek tüketimi bir kısmından daha düşük ama o da çok sade olmasından diye düşünüyorum. Çok sayıda sekme açınca biraz sapıtıyor. Güncelliği yakalayamamış ve inanılmaz yalın bir tarayıcı. Pek hızlı ve akıcı da değil.

Mozilla Firefox: Çok arada kaldığım bir tarayıcı, bellek tüketimi fena değil fakat arada bir anlık yükselme yapıyordu. Brave kadar hızlı ve akıcı gelmedi bana. Varsayılan hâli çok sade ama özelleştirilebilir olmasını gayet beğendim. Güvenlik ve gizlilik hakkında pek bir fikrim yok.

Microsoft Edge: Araştırdığımda çok fazla öven, artık eskisi gibi olmadığını söyleyen çok kişi var fakat ben mi sorun yaşadım bilmiyorum ama Gx'ten bile daha yavaştı. Bellek tüketiminde arada kalıyor. Gizlilik konusunda sanırım g harfi dahi yer almıyor.

Vivaldi: Görüntüsü çok hoşuma gitti. Özelleştirmeleri gayet detaylı. Gx'ten çok daha hızlı gelmedi ve açıkçası neredeyse gx kadar bellek tüketiyordu.

Opera GX: İlk zamanlarda bayılarak kullanmaya başladım. Özelleştirilebilir olması, teması, sesleri, hızı ve akıcılığı, tarayıcıya has özellikleri (RGX, ana sayfa vs.) Gibi sebeplerden beni alıp götürmüştür. Fakat günümüze geldiğimizde inanılmaz bir bellek tüketimi var, cihazım yoğun kullanım altındayken hiç ama hiç çekilmiyor.

Deneyimlediğim tarayıcılar bu şekildeydi ve ben hâlâ çok arada kaldım. Özelleştirilebilir, göze hitap eden, bellek tüketimi absürt olmayan, akıcı ve güvenli bir tarayıcı kullanmak istiyorum.
Sizlerin en iyi gördüğünüz tarayıcıyı nedeniyle birlikte merak ediyorum. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • image.png
    image.png
    27 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Olabildiğine basitleştirilmiş ve özelleştirilebilir tarayıcıları seviyorum o yüzden Firefox oy verdim yalnız Firefox tabanlı olduğu için Librewolf kullanıyorum. Bazı eklentiler, arama motorunu google çevirerek ve tema olarak da "complete black theme for firefox" kullanınca tam istediğim tarayıcıya dönüşüyor.

Ana ekran ve uzantılar:

1709191919071.png

1709191928821.png
 
Son düzenleme:
Edge. Hala Edge. Ara ara başka tarayıcıları da kullanıyorum ne olmuş, ne bitmiş diye ama Edge özellikle sisteme entegre olması sebebiyle hala en az RAM harcayan tarayıcı. Sizde sorun olduysa başka bir olayı vardır. Bunun dışında ise Opera One oldukça hızlı ve optimizedir.
 

Geri
Yukarı