2024 yılında en mantıklı yazılım alanı

747963

Femtopat
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir yazılım hakkında araştırma yapıyorum ve her araştırmam sonucunda aklımı karıştıran şeyler oluyor. Aslında frontend alanına ilgiliyim fakat araştırdığım kadarıyla artık frontend alanında iş ve staj bulmak zormuş çünkü öğrenmesi kolay diye herkes bu alanı tercih ediyormuş ve yığılma oluyormuş. Ben de iş ve staj bulması kolay, geleceği olan bir alan seçmek istiyorum ve hangi alanı seçeceğim konusunda kararsızım. Yazılımcılığın geleceği hangi alanda? Yardımcı olursanız sevinirim.

Simdi bu mantikla yeni baslayacak olan herkes senin gibi dusunup yigilma olmayan alanlara yonelecek yani sonuc olarak gelistigin alanda yine yigilma olacak ama bugun ama yarin...

Bir alan tercih ederken severek yapabilecegin ve en iyi yapabilecegin sey neyse ona gore tercihte bulun.

Yigilma her alanda olur, ortaya koydugun proje muadillerinden daha iyi olmadigi surece her zaman is ya da staj konusunda problem cekersin.

Bence gelecekte kesinlikle yapay zeka alanı en üstte olacak. Ama bu senin ilgi alanını değiştirmemeli. Eğer yapay zekaya zaten ilgi duyuyorsan öğrenmeye başlayabilirsin ama hiç zevk almayacağın bir işi yapmak isteyeceğini düşünmüyorum. Eğer sana uygun olduğunu hissediyorsan frontend ile başlamanda bir sakınca yok. Sana tavsiyem araştırmalarını uzun tutmayıp bir an önce hevesli olduğun bir alanda yazılım öğrenmeye başlaman.

Yigilmayi egale etmenin yolu yiginlardan iyi olmaktir, az yigilmanin oldugu alani secmek dogru bir strateji degil.

Organic User Interface alaninda hic yigilma yok mesela, dunyada bilen 8 kisi, uygulayip prototip gelistiren 3 kisi.

Yapay zeka ile uğraş. Makine öğrenimi veya derin öğrenme gibi alt başlıklara da bak. Zaten dil olarak; Lisp, C++, C# ve Python kullanılıyor çoğunlukla. Lisp eğiten bir yer var mı bilmiyorum ama.

Antivirüs şirketleri deli gibi para kazanıyor ama işe girmen çok zor.
Onu bile cracklediler. Bana göre bu alan gereksiz.

Yapay zeka ile uğraş. Makine öğrenimi veya derin öğrenme gibi alt başlıklara da bak. Zaten dil olarak; Lisp, C++, C# ve Python kullanılıyor çoğunlukla. Lisp eğiten bir yer var mı bilmiyorum ama.

Onu bile cracklediler. Bana göre bu alan gereksiz.
Antivirüs şirketleri kazandıkları paranın büyük çoğunluğunu kullanıcılardan değil şirketlerden kazanıyorlar. Bu kadar para kazanmalarına rağmen gereksiz demek ayıp olur.

Antivirüs şirketleri kazandıkları paranın büyük çoğunluğunu kullanıcılardan değil şirketlerden kazanıyorlar. Bu kadar para kazanmalarına rağmen gereksiz demek ayıp olur.
Ben kişisel olarak dedim. Ayrıntı vermeyi unutmuşum. Şirket zaten korsan uygulama yüklediği zaman yaptırım yiyor.

Gereksiz konusuna gelecek olursam, şahsi fikrim bir işe yaramaz benim gibi bir kullanıcı açısından. Gereksiz dememin sebebi bu.

Ben kişisel olarak dedim. Ayrıntı vermeyi unutmuşum. Şirket zaten korsan uygulama yüklediği zaman yaptırım yiyor.

Gereksiz konusuna gelecek olursam, şahsi fikrim bir işe yaramaz benim gibi bir kullanıcı açısından. Gereksiz dememin sebebi bu.

Kullanıcı profili tarafından işe yarayıp yaramaması geliştiriciyi pek alakadar etmez ki. Şirketin sahibi değilseniz tabii. Kişisel kullanılan AV ve güvenlik sistemleri ile şirket seviyesi arasında çok büyük farklar var bu arada. Entegrasyonlar, endpointler, sandboxlar, dinamik analiz kabiliyeti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı