2024'te mining yapılır mı?

omerfaruk37

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şu an 50k gibi bir bütçe ile mining işine girmek istiyorum CPU mining sizce kazandırır mı nasıldır? Şu dönemde bu işe girilir mi paramı amorti etmem ne kadar sürer elektrik masrafı çıkınca bana aylık ne kadar kazanç bırakır? Sizce günümüzde mantıklı mı mantıklı ise neler yapmam lazım?

Mining işi büyük oranda bitti diye biliyorum. En azından bizim ülkede artık iş yapmaz. Elektrik maliyeti aşırı yüksek bizim ülkede. Aylık belli bir tüketimin üzerine çıktığında elektriği çok daha yüksek ücretten alıyorsun. Zaten öyle çok kazandıran bir şey de değil. Sermayeni çıkarman bile çok uzun sürer. Harcadığın zamana yazık.

Çok önerilmiyor son zamanlarda, hangi mining konusuna baksam 10 kişiden 7-8'i mantıksız buluyorlar.

Hocam 30k bir sistem toplayacağım ve 3 ya da 4 tane 3060 Ti kullanacağım ben bunu ne kadar sürede amorti edebilirim ve hangi coinde ne kadar kazanç sağlarım bunların hesaplamalarını en mantıklı şekilde nasıl yaparım yardımcı olur musun?

Hocam 30k bir sistem toplayacağım ve 3 ya da 4 tane 3060 Ti kullanacağım ben bunu ne kadar sürede amorti edebilirim ve hangi coinde ne kadar kazanç sağlarım bunların hesaplamalarını en mantıklı şekilde nasıl yaparım yardımcı olur musun?

Merhaba hocam, benim çok bir bilgim yok mininge dair. Genelde okuduğum konulardan yola çıktığımda önerilen bir şey değil. Yardımcı olamadığım için kusura bakma.

Şu an 1 RTX 4090 ile günde 1.09$ kar edebiliyorsunuz. Yani 35 TL civarı. Mining şu an için rafa kalkmış bir proje türk insanı için. 3060 Ti ile hatta 4090 ile yapılacak iş değil. Şu an için mantıksız. Benim mining rig'im şu an boşta yatıyor 😀

Şu an 1 RTX 4090 ile günde 1.09$ kar edebiliyorsunuz. Yani 35 TL civarı. Mining şu an için rafa kalkmış bir proje Türk insanı için. 3060 Ti ile hatta 4090 ile yapılacak iş değil. Şu an için mantıksız. Benim mining Rig'im şu an boşta yatıyor 😀

Çok teşekkür ederim hocam şu an bu işe bulaşmamak en mantıklısı o zaman :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı