Sorunun cevabı büyük ihtimalle her 100 kullanıcıdan 99'u için "hayır kullanılmamalıdır" olacaktır ama her kural gibi bunun da istisnaları mevcut, ben de onlardan biriyim.
Sistemim çok eski, 2009 yılında kurmuştum, hiçbir sıkıntı çıkarmadığı için düzenli sabit disk ve arada bir ekran kartı güncellemeleri ile (en son seneler önce GTX 770 olduydu) devam ettim bugüne kadar. Kullandığım yazılımların hepsi lisanslı ve oldukça eski, kurulu düzenimi mecbur kalmadıkça değiştirmeme taraftarıyım. Bu sistemde Windows 10 çalışır diye düşünüyorum, benzer performansta olan bilgisayarlara Windows 10 yüklemişliğim var. Hatta bedava dönemini kaçırdığım için parasını verip almış olduğum bir Windows 10 kenarda kurulmayı bekliyor ama hala ertelemekteyim, bakalım nereye kadar idare edebileceğim.
Oyun oynamıyor değilim, ama oyunlarımın da hepsi 2015 ve öncesi. Şu an Steam, EA Games, GOG Galaxy, Epic ve Battle.net uygulamalarının hepsi sorunsuz çalışmakta dolayısı ile oyun oynamakta da bir sıkıntım yok. Ama bütün bunlar nereye kadar sürecek tabii ki bilmiyorum.
Sistem güvenliği için yapabileceğim çok bir şey yok, uzun zamandır sadece virüs tarayıcı güncellemesi alıyor, onu dışında herhangi bir yama vs. doğal olarak mevcut değil. Aslında bu konuda çok sıkıntılı değilim, her şeyim düzenli olarak iki ayrı set/çift kopya olarak farklı harici disklere yedekleniyor.
Benim OS geçmişim aslında hep bu şekilde. 2005 yılına kadar Windows me, 2017 yılına kadar Windows XP kullandım. Windows 7 32'den 64 Bit'e kalıcı olarak daha geçen sene geçtim, o zamana kadar multiboot ve 32 Bit çoğunluklu olarak kullanıyordum. Windows 10 da kurduğumda multiboot olacak, doğal olarak.
Uzun lafın kısası, kullanılır mı, evet kullanılır. Ama kullanılmalı mı? Hayır, normal şartlar altında (alındığı tarihte bile çok pespaye olmamak şartıyla 10 yaşını doldurmamış bir sisteminiz varsa) kullanılmamalı.
Görsel yükleyemedim (sunucu hatası alıyorum), bir ara tekrar denerim.
Görseller.
Küçükken hayalini kurduğum oyun dolu Windows 7