2025 yılında Logitech F310 alınır mı?

Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Çok eski bir kol farkındayım, fakat fiyatları bana uygun geldi. 600-700TL aralığında. Bütçeyi de arttırmak istemiyorum pek, çünkü nadiren kullanacağım.
Bu fiyatlara mantıklı bir seçim olur mu?

Merhaba, Logitech F310 eski bir kol evet ama fiyatına göre hala iş görür, özellikle nadiren kullanacaksan bayağı uygun. O fiyat aralığında kaliteli ve sağlam bir şey bulmak zor. Tabii daha yeni modeller var ama onlar genelde pahalı.
Eğer çok Pro seviyede bir şey aramıyorsan, rahatlıkla alabilirsin. Sağlam ve plug & play olduğu için kurulumu da kolay.
Kısaca, nadiren kullanacaksan ve bütçen kısıtlıysa bence mantıklı bir seçim olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bayağı kullandım. Kablolu olması problem ama hiç değilse bağlantı kopma problemi yok. Titreşimi maalesef yok, bu direkt dezavantaj. Triggerları çok hassas, ben beğeniyorum. Biraz sertler ama, F1 gibi yarış oyunları oynarken parmak ağrıtıyorlar basılı tutmaktan. Onun dışındaki oyunlarda problem olmuyor. Analogları pahalı gamepadlerdeki kadar hassas değil, ufak ölü bölge var ancak fiyatına göre daha iyisi yoktur. Düşük bütçede alınabilecek başka gamepad yok zaten F310 dışında. Amazon indirimlerinde yapıştır gitsin.

Net bir bilgi bulamadım ama özellikle forza serisi için aklıma takıldı, trigger tuşları, direkt olarak buton gibi mi çalışıyor yoksa hassasiyeti var mı acaba? yani ne kadar bastığıma göre gaz-fren yapabiliyor mu, bilginiz var mıdır? titreşim çok önemli değil benim için şu anda.

Eğer o şekilde kullanamıyorsak mecburen analoglara atamam gerekecek gaz-fren eksenlerini.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Net bir bilgi bulamadım ama özellikle Forza serisi için aklıma takıldı, trigger tuşları, direkt olarak buton gibi mi çalışıyor yoksa hassasiyeti var mı acaba? Yani ne kadar bastığıma göre gaz-fren yapabiliyor mu, bilginiz var mıdır? Titreşim çok önemli değil benim için şu anda.

Merhaba evet F310'da trigger tuşları (LT/RT) analog değil, yani bastığın kadar değil, bastın mı bastın mantığıyla çalışıyor. Forza gibi oyunlarda gaz/fren hassasiyeti önemliyse çok tat vermez açıkçası ama titreşim çok önemli değil diyorsan ve sadece arada sırada takılcam diyorsan idare eder. Hassasiyet istiyorsan F710 veya Xbox kollarına bakman daha iyi olur ama onlar da fiyat olarak yukarıda kalıyor biraz.

Triggerlar bastığın kadarını algılıyor. %20 de basabilirsin %70 de. Pedal gibi yani.

Dostum emin misin bu konu hakkında benim bildiğim kadarı ile bu konsolda böyle bir şey yok.

F310'daki trigger tuşları analog değil, dijital yani basınca ya 1 ya 0 okur. Yani ne kadar bastığın fark etmez, sadece bastın mı basmadın mı onu algılar. O yüzden Forza gibi gaz/fren hassasiyetinin önemli olduğu yarış oyunlarında pek uygun sayılmaz. Oyun oynanmaz değil, ama sürüş hissiyatı eksik kalır. Eğer bu tarz oyunları sık oynayacaksan analog Trigger'lı bir model (mesela F710, Xbox kolu vs.) Daha iyi olur. Ama nadiren takılıcam diyorsan, yine iş görür.

Dostum emin misin bu konu hakkında benim bildiğim kadarı ile bu konsolda böyle birşey yok

F310’daki trigger tuşları analog değil, dijital yani basınca ya 1 ya 0 okur. Yani ne kadar bastığın fark etmez, sadece bastın mı basmadın mı onu algılar. O yüzden Forza gibi gaz/fren hassasiyetinin önemli olduğu yarış oyunlarında pek uygun sayılmaz. Oyun oynanmaz değil, ama sürüş hissiyatı eksik kalır. Eğer bu tarz oyunları sık oynayacaksan analog trigger’lı bi model (mesela F710, Xbox kolu vs.) daha iyi olur. Ama nadiren takılıcam diyorsan, yine iş görür.
Hocam bir kaç yerden araştırdım, kimisi trigger tuşları hassasiyeti yok diyor ama kimisi de mode tuşu ile trigger tuşlarını hassasiyetli bir şekilde kullanabilirsiniz diyor, yine de F310 alacağım gibi duruyor. Umduğum gibi olursa bonus olur tabi benim için.

@xpert43264 Kardeşim yok öyle bir şey, bastığın kadarını algılıyor güncel gamepadlerde olduğu gibi. Triggerlerın hasssasiyeti de oldukça iyi ayrıca. Güncel gamepadlerden bir eskiği yok biraz sert olmaları dışında.

Cumartesi günü aldım F310'u, triggerları güzel bastığım kadarını algılıyor hatta hassasiyeti ciddi anlamda güzel. Titreşim olmaması benim için önemli değildi zaten, Analog'larda çok küçük bir ölü bölge var gibi ama forza'dan dolayı da olabilir, başka oyunda denemedim henüz. Ama genel anlamda memnun kaldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı