2025 yılında RTX 2070 alınır mı?

@Shinoa Attığın videoda evet Alan Wake 2'ye katılıyorum fakat assasin Creed Shadow'da FPS işler acısı falan değil. FSR + FG birlikte 1080p medium 100 FPS civarında alıyor.

Aynı senaryoda RTX 2070 Super 200 FPS mi alıyor yani?

Tamam birkaç oyunda dediğini katılıyorum ama bütün oyunlarda aynı durum ortada yok. Aynı fiyattayken bende RTX 2070 Super alırım bu arada ama bu kadar gömmeye gerek yok o kadar kötü bir kart değil.
2070S de RTGI tamamen açık fakat 5700XT de ayar tamamen kapalı. Olay bu. Ben kötü bir kart olduğunu düşünüyorum onun yerine 6600XT falan alabilir 5000 serisi kart önermem, ayrıca bu tarz oyunlar yaygınlaşıyor nasıl ki insanlara gidip 1080 Ti tavsiye etmiyorsam bunu da tavsiye etmiyorum maalesef.

2070S de RTGI tamamen açık fakat 5700XT de ayar tamamen kapalı. Olay bu. Ben kötü bir kart olduğunu düşünüyorum onun yerine 6600 XT falan alabilir 5000 serisi kart önermem, ayrıca bu tarz oyunlar yaygınlaşıyor nasıl ki insanlara gidip 1080 Ti tavsiye etmiyorsam bunu da tavsiye etmiyorum maalesef.

Sonuç olarak oyunların tamamında RTGI varmış gibi bir algı oluşturuyorsun.

RTX 2070 Super ekran kartının daha donanımlı olduğunu biliyorum. Burada söylemek istediğim şey senin tercihin RTGI dünyadaki bütün oyunlarda yok. The Last of Us Part II gelecek PC sürümü minimum GTX 1650 istiyor fazla abartmaya gerek olmadığını söylüyorum.

Şu an için aslında sorun olan iki oyun var biri Linux'ta rahat bir şekilde oynanabiliyor. Indıana jones (RT zorunluluğu) ki Linux da RX 5700XT ile net rahat oynayabiliyorsun.
İkincisi ise; Alan Wake II onun dışındaki diğer oyunlarda bahsetttiğin gibi sinir bozucu durum henüz yok. Gelecek oyunların tamamında bu durum olacak diye bir kaide de yok. Assassin's Creed Shadows dediğin oyunda bile sonuç olarak RTGI kapatarak tatmin edici performans alabiliyorsun yani bu durum oyunu geliştiren firmalara da bağlı bir durum.

Sonuç olarak oyunların tamamında RTGI varmış gibi bir algı oluşturuyorsun.

RTX 2070 Super ekran kartının daha donanımlı olduğunu biliyorum. Burada söylemek istediğim şey senin tercihin RTGI dünyadaki bütün oyunlarda yok. The Last of Us Part II gelecek PC sürümü minimum GTX 1650 istiyor fazla abartmaya gerek olmadığını söylüyorum.

Şu an için aslında sorun olan iki oyun var biri Linux'ta rahat bir şekilde oynanabiliyor. Indıana jones (RT zorunluluğu) ki Linux da RX 5700XT ile net rahat oynayabiliyorsun.
İkincisi ise; Alan Wake II onun dışındaki diğer oyunlarda bahsetttiğin gibi sinir bozucu durum henüz yok. Gelecek oyunların tamamında bu durum olacak diye bir kaide de yok. Assassin's Creed Shadows dediğin oyunda bile sonuç olarak RTGI kapatarak tatmin edici performans alabiliyorsun yani bu durum oyunu geliştiren firmalara da bağlı bir durum.
Son oyunların neredeyse tamamı ve UE5 oyunlarının hepsi Lumen/RTGI kullanıyor. 5000 serisi hatalarını hiç söylemeyeceğim bile. 5700XT'nin savunulacak hiçbir tarafı yok, bu sebeple tartışmaya girmeyeceğim. Bence alınmamalı ama tercih konu sahibinin.

Son oyunların neredeyse tamamı ve UE5 oyunlarının hepsi Lumen/RTGI kullanıyor. 5000 serisi hatalarını hiç söylemeyeceğim bile. 5700XT'nin savunulacak hiçbir tarafı yok, bu sebeple tartışmaya girmeyeceğim. Bence alınmamalı ama tercih konu sahibinin.

Konu sahibi olarak maaşlar yatana kadar kart arıyorum zaten belki 7.5 bine pazarlıkla RX 6700 veya 6650XT bulurum diye de bir şansım olabilir çünkü 3070'i 8 bine satan birileri var her oyunu oynuyormuşum gibi davranamıyorum. En alt seviye CS ve Rust oyuncusuyum arada bir de ETS 2 oynuyorum bu oyunlarında RTGI isteği bulunmuyor bulunsa bile Rust oynerken bana eziyet olur. Dedigim gibi maaşım yatana kadar kart aramaya devam edeceğim. Lakin ekstradan kart dahil etmem gerekiyor çünkü arada görüyorum 2080 ve Ti serilerini 7.5k ya bulursam 6600 XT yerine tercih etmeli miyim yoksa yeni nesil AMD mi almalıyım?

Konu sahibi olarak maaşlar yatana kadar kart arıyorum zaten belki 7.5 bine pazarlıkla RX 6700 veya 6650XT bulurum diye de bir şansım olabilir çünkü 3070'i 8 bine satan birileri var her oyunu oynuyormuşum gibi davranamıyorum. En alt seviye CS ve Rust oyuncusuyum arada bir de ETS 2 oynuyorum bu oyunlarında RTGI isteği bulunmuyor bulunsa bile Rust oynerken bana eziyet olur. Dedigim gibi maaşım yatana kadar kart aramaya devam edeceğim. Lakin ekstradan kart dahil etmem gerekiyor çünkü arada görüyorum 2080 ve Ti serilerini 7.5k ya bulursam 6600 XT yerine tercih etmeli miyim yoksa yeni nesil AMD mi almalıyım?
5700XT tercih etmeni önermiyorum fakat 6000-7000 serisi alınabilir. 2070S haricinde.

5700XT tercih etmeni önermiyorum fakat 6000-7000 serisi alınabilir. 2070s haricinde.

7000 serisi bulamam ama 6600 XT ve RTX 2080 bulurum gibi arasındanda hangi seçeneği seçiceğime gameplay ve analiz videolarından karar veririm. güç tüketimi vesaire konularında 6600 XT çok daha mantıklı olur sanıyorum ki. Ama dediğim gibi bu bir ihtimal acil satan falan bulursam yoksa cwsi olan RTX 2070s ile devam edeceğim.

@Shinoa hocam bir 2080 daha çıktı ve bu şekilde değerleri var.

Dosya Ekleri

• FB_IMG_1743365862141.jpg
    FB_IMG_1743365862141.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 24
  • FB_IMG_1743365837984.jpg
    FB_IMG_1743365837984.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
7.5k diyor pazarlığa pek niyeti yok.
2070S ile ortalama 5, en fazla 10 FPS falan fark var. 1K'ya değer dersen, alabilirsin. O fiyatlara düz 6700 de bulma ihtimalin olabilir belki, nam-ı diğer PS5 GPU'su. Bu kartların hepsinden daha güçlü ve en azından yeni teknolojileri destekliyor.

Ancak burada kartın temizliği önemli. 1K daha verip 2080 çok temizse mesela direkt al. Ama GPU-Z de iste adamdan, BIOS'a falan bir bakalım yani.

2070s ile ortalama 5, en fazla 10 FPS falan fark var. 1K'ya değer dersen, alabilirsin. O fiyatlara düz 6700 de bulma ihtimalin olabilir belki, nam-ı diğer PS5 GPU'su. Bu kartların hepsinden daha güçlü ve en azından yeni teknolojileri destekliyor.

Ancak burada kartın temizliği önemli. 1K daha verip 2080 çok temizse mesela direkt al. Ama GPU-Z de iste adamdan, BIOS'a falan bir bakalım yani.

Şu an alamadığım için GPU Z görüntüsü pek istemedim hocam almaya niyetlenirsen FurMark'ı 5-10 dakika arası açar atarım dedi ve 6700 konusunda haklısınız ama onları şu anlık bulamadım 3 4 gün vaktim varken sizinle bulduğum kartları paylaşacağım ve o kartlar denk gelirse kaçırmadan alacağım.

(Güncelleme) kuponumla birlikte 11 k ya gelen 0 XFX RX 6650 XT aldım bütçeye hem fatura ve garanti olsun hem benim karttan anlamayışım olsun ikinci el yerine avans hesabımdan bu kartı aldım. Beni 4 5 sene güzel bir şekilde götürür diye düşünüyorum. Yorduğum arkadaşlar kusura bakmasın.

(Yine güncelleme)1.5 k farkla RX 6750 XT bulup onu aldım geri bir şekilde öderim ama artısı çok daha fazla olur bana diye düşündüm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı