2025 yılında RTX 2070 alınır mı?

Bir arkadaşla daha konuştum o 2080 satıyor 8K ya ama tam da emin olamıyorum çünkü fiyat o zaman çok artıyor.

5700XT kullanan biri olarak yeni oyunlarda sıkıntı yasayabilirsin buna katılıyorum ama şu ana kadar çıkmış oyunların 1 veya 2'si dışında hiçbir oyunda sıkıntı yaşamazsın RTX 2070 Super aramazsın onu belirteyim. Ben çok memnunum ama söylediğim gibi ne istediğine de bağlı biraz bu durum.

Aslında gayet uygun makineler rica etsem sistemini detayla anlatıp Rust gibi oyunlarda kaç FPS aldığını söyler misin benim için RTX özelliğinin pek anlamı yok. Özellikle 5K ya bulabileceğim bir kartta orta yüksek ayarlarda oyun oynamak 2K'den fazla verip aynı performansı almak aslında kötü değil. Yazılım problemide sanırım kalmadı ama dediğim gibi siz yaşadığınız sorunları artıları anlatırsanız bunu dikkate alarak alabilirim.

Aslında gayet uygun makineler rica etsem sistemini detayla anlatıp Rust gibi oyunlarda kaç FPS aldığını söyler misin benim için RTX özelliğinin pek anlamı yok.

CS2 dışında pek oyun oynamıyorum. Internetten değerlere bakmanı tavsiye ederim. Şunu belirteyim sadece ben biraz farklı kullanıyorum ekran kartını bendeki performansı daha farklı olacaktır.

CS2 dışında pek oyun oynamıyorum. Internetten değerlere bakmanı tavsiye ederim. Şunu belirteyim sadece ben biraz farklı kullanıyorum ekran kartını bendeki performansı daha farklı olacaktır.

Evet fazla efektif bilgiye sahipsin. Sanırım 5700XT'leri değerlendireceğim önerdiğin markalar var mıdır en iyisi bu ya da bunu almamalısın gibi.

Sapphire Nitro, ASUS TUF özellikle EVO, ASUS Dual, MSI Gaming X dışındaki modellere bakmanı pek tavsiye etmem. Bunları alamazsan Sapphire Pulse olabilir. Diğer markalar ic denetleyicilere termal pad koymadığı için hotspot değerleri çok yüksek seviyeye çıktığından istenilen performansı yakalayamayabiliyorsun.

Ama RX 6600 veya RX 6600 XT de alabilirsin ki bu kartların çok daha verimli olduğunu da belirteyim.

Sapphire Nitro, ASUS TUF özellikle EVO, ASUS Dual, MSI Gaming X dışındaki modellere bakmanı pek tavsiye etmem. Bunları alamazsan Sapphire Pulse olabilir. Diğer markalar ic denetleyicilere termal pad koymadığı için hotspot değerleri çok yüksek seviyeye çıktığından istenilen performansı yakalayamayabiliyorsun.

Ama RX 6600 veya RX 6600 XT de alabilirsin ki bu kartların çok daha verimli olduğunu da belirteyim.

Onları da bugün Face gruplarına dahil edeceğim aramaya ama genel olarak bana 3 bin lira fazlaya mal olacak. Çalıştığımdan dolayı bu kadar masraf etmek istemiyorum. Fazla başında oturamıyorum bilgisayarın, sadece şu anki PC performansım çok az, biraz daha artması gerekli. Ve bir arkadaş daha çıktı tek fansız 2070s i 6000 e bırakıyor sence tercihim ne olmalı.

Son düzenleme:
Hazır varken size atayım hocam bu ilanda olan dereceler normal midir? https://shbd.io/s/RcbRvQev

Hocam bir de ne olur ne olmaz RX 5700XT ile RTX 2070s in arasındaki FPS farkı DLSS ile birlikte kaçtır.
Değerler normal gibi duruyor. GPU-Z de alın. 5700XT konusunda hemen hemen aynı kartlar ama dediğim konular 5700XT'yi geri plana atıyor maalesef. Mesh Shading, Ray Tracing.. büyük eksikler.

Örnek olarak Alan Wake 2 Mesh Shading kullanmakta ve FPS farkını görebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTGI kullanan son oyun AC:Shadows'daki içler acısı durumunu da görebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben önermiyorum şahsen.

Değerler normal gibi duruyor. GPU-Z de alın. 5700XT konusunda hemen hemen aynı kartlar ama dediğim konular 5700XT'yi geri plana atıyor maalesef. Mesh shading, Ray Tracing. Büyük eksikler.

Evet büyük sorunlar ama çok daha uygunlar bilmiyorum bu sorunları kenara bırakabilirim belki bir Galax 2070s var 6K tek fanı yok hala serin diyor ama emin olamıyorum sence 6.5 k ya coil whine sorunlu mu 6 k ya tek fanı olmayan mı yoksa internet cafeden çıkmış saphirre Nitro 5700XT mi? Amd nin fiyat 5.5k

Evet büyük sorunlar ama çok daha uygunlar bilmiyorum bu sorunları kenara bırakabilirim belki bir Galax 2070s var 6K tek fanı yok hala serin diyor ama emin olamıyorum sence 6.5 k ya coil whine sorunlu mu 6 k ya tek fanı olmayan mı yoksa internet cafeden çıkmış saphirre Nitro 5700XT mi? Amd nin fiyat 5.5k
1K için böyle bir riske girmezdim ben. En temizi 6500'e 2070S alıp geçmek.

1K için böyle bir riske girmezdim ben. En temizi 6500'e 2070s alıp geçmek.

Hepsinde belirli sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum zaten ikinci el alırken onları tamamen düşündüm çünkü ikinci el aldığında bu sorunları kabul edebilmek gerekiyor bu yaştaki kartlarda o zaman tek fanı olmayanı direkt eleyip RTX 2070S öncelikli bir şekilde gideceğim ama bir yandan temiz RX 5700XT bulursamda sessiz şekilde ona da geçebilirim ah şu maaşlar biraz erken yatsaydı direkt almıştım kartı şimdiye kadar.

@Shinoa Attığın videoda evet Alan Wake 2'ye katılıyorum fakat assasin Creed Shadow'da FPS işler acısı falan değil. FSR + FG birlikte 1080p medium 100 FPS civarında alıyor.

Aynı senaryoda RTX 2070 Super 200 FPS mi alıyor yani?

Tamam birkaç oyunda dediğini katılıyorum ama bütün oyunlarda aynı durum ortada yok. Aynı fiyattayken bende RTX 2070 Super alırım bu arada ama bu kadar gömmeye gerek yok o kadar kötü bir kart değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı