İnceleme 2025'te Nothing Phone 1

Herkese iyi sosyaller, yakın bir zamanda Nothing Phone 1 aldım 15 bin liraya ve izlenimlerimi paylaşmak istedim sizlerle. Öncelikle donanımdan bahsedecek olursak Snapdragon 778g+ base modeli 8/128 ile 13, 500TL civarında, 8/256 modeliyse 15,000. 5G desteği var ve UFS 3.1 depolama çipini kullanıyor. 4500MAH bataryası 33W kablolu hızlı şarj (Qualcomm PD 4.0 desteğiyle) 15W kablosuz şarj ve 5W da kablosu powersharing desteği var. 120Hz AMOLED, Gorilla Glass 5, 1.07milyar renk HDR10+ destekli 1200 nit ekranla geliyor. Yazılıma gelecek olursak Nothing'in saf Android üstüne tasarladığı nothing OS'i kullanıyor, Android 12 ile geliyor cihaz 15'e kadar yükseltiliyor (henüz kesin bir şey yok ama belki 16'yı da alacak). Kullanıma gelecek olursam rakiplerine göre en akıcı deneyimi bundan aldım, Galaxy A35/A55, Redmi Note 13 Pro/14 gibi cihazların hepsinden kat kat akıcı, temiz ve hoş. Yaklaşık 6-7 saat ekran süresi alıyorum çoğunlukla günlük kullanım olsa da 1-1.5 saat oyun da oynuyorum. "Brawl Stars" "Clash Royale" "Call of Duty Mobile" "LoL" Wild Rift" gibi başlıklarda akıcı bir deneyim sunuyor. Fakat "Genshin Impact" "Warzone Mobile" gibi oyunlarda biraz işler karışıyor. Genshin'de düşük ayarlarda 45-60 FPS arası gidip geliyor ortalama 55 diyebiliriz, orta ayarlarda ortalama 45, yüksekte ise 35-40 civarı (hafif droplu) alıyor. Pilden de bayağı yediğine değinmeliyim ayrıca. Warzone da ise 30-35 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam (geçen hafta deneyip sildiğim için hatırlamıyorum). Arayüz hakkında konuşacak bir şey yok zaten animasyonlar bir pixel kadar kaygan ve çok daha fazla özelleştirme seçeneği ile çok sade bir arayüz olmaktan çıkıyor. Parmak izi okuyucu hızlı ve tek okutuşta çözüyor işi. Ekran bir şey izlerken ister gece ister gündüz olsun gözü yormuyor akıcı ve kaliteli. Kamera konusuna gelecek olursak, kamera beklediğimin çok üstünde bir performans sergiliyor gece ve gündüz şartlarında kesinlikle rakiplerine göre daha iyi. Ön kamera da tatmin ediyor çektiği fotoğraflar ile ondan yana da bir şüpheniz olmasın. Şarj sürelerine deginmeyi unutmuşum, 25W adaptör ile 40 dakika da 0-80% oluyor, henüz kablosuz deneme fırsatım olmadı fakat.

İncelemem bu kadardı dostlar umarım yardımcı olabilmişimdir sizlere!

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250222-102803.png
    Screenshot_20250222-102803.png
    144,1 KB · Görüntüleme: 335
Son düzenleme:
Eğer saf Android akıcılığı ve minimal bir telefon istiyorsanız öyle çok ağır oyun oynamayacaksanız kesinlikle alabilirsiniz. Güncelleme desteği bitse de Custom ROM'la çözersiniz (ki bende ROM yapıyorum yardımcı olurum size) bu telefonun K20 Pro/S10+ gibi ömrü uzun olacak. Ama 18 bine alınır mı orası biraz tartışılır, yinede bu fiyatta bu kaliteyi hissiyatı veren telefon yok. Chipset olarak belki dersiniz bi fiyata F5 var, A55 var falan POCO'ların anakartları sıkıntılı, Deadboot, UI Freeze gibi saçma sorunları var. A55'de görüp görebileceğiniz en abartılan elektronik atıklardan biri. Yani bu fiyata ya Phone 2(a) yada Phone (1).
Hocam merhaba, Red Mi Note 8 Pro kullanıcısıyım. Birkaç ay öncesinde MIUI arayüzünü beğenmediğim için ve özellikle Pixel telefonların sade saf Android arayüzünü beğendiğim için AOSP tabanlı EvolutionX ROM'unu kurdum. Android 14 baya güzel geldi. Yalnız birkaç hafta sonrasında ChatGPT ve bazı bankacılık uygulamaları çalışmamaya başladı. Root atmadım, sadece ROM attım ama bootloader kilidi açık olduğu için sanırım tehlike algıladı. Root gizleme, Strong Play Integrity gibi şeyler yapmaya çalıştım ama hiç biri sonuç vermedi ve sürekli risk altında kullanmak istemedim telefonu. Her an bi sabah uyanıp tekrar bankacılık uygulamalarını kullanamayabilirdim. Velhasıl kelam, Pixel telefonları bakmaya başladım ama malum ülkemizde satılmıyor. Nothing Phone şu an ülkemizde Pixel'lere en yakın ve aslında tek yakın olan telefon araştırdığım kadarıyla. Tasarım falan da baya hoş duruyor beğendim. Yakın zamanda Nothing Phone 3 çıkmış ama ülkemizde henüz satışını göremedim. Güzel yanı 5 yıl major Android güncellemesi alacakmış. Tabi 3a bile 35 binden satılırken 3 en aşağı 40 bin olur gibi. Ben maksimum 30 bin vermeyi düşünüyorum. 3 yıllık major Android güncellemesiyle 3a galiba şu an alınabilecek en iyi telefon.

Hocam merhaba, Red Mi Note 8 Pro kullanıcısıyım. Birkaç ay öncesinde MIUI arayüzünü beğenmediğim için ve özellikle Pixel telefonların sade saf Android arayüzünü beğendiğim için AOSP tabanlı EvolutionX ROM'unu kurdum. Android 14 baya güzel geldi. Yalnız birkaç hafta sonrasında ChatGPT ve bazı bankacılık uygulamaları çalışmamaya başladı. Root atmadım, sadece ROM attım ama bootloader kilidi açık olduğu için sanırım tehlike algıladı. Root gizleme, Strong Play Integrity gibi şeyler yapmaya çalıştım ama hiç biri sonuç vermedi ve sürekli risk altında kullanmak istemedim telefonu. Her an bi sabah uyanıp tekrar bankacılık uygulamalarını kullanamayabilirdim. Velhasıl kelam, Pixel telefonları bakmaya başladım ama malum ülkemizde satılmıyor. Nothing Phone şu an ülkemizde Pixel'lere en yakın ve aslında tek yakın olan telefon araştırdığım kadarıyla. Tasarım falan da baya hoş duruyor beğendim. Yakın zamanda Nothing Phone 3 çıkmış ama ülkemizde henüz satışını göremedim. Güzel yanı 5 yıl major Android güncellemesi alacakmış. Tabi 3a bile 35 binden satılırken 3 en aşağı 40 bin olur gibi. Ben maksimum 30 bin vermeyi düşünüyorum. 3 yıllık major Android güncellemesiyle 3a galiba şu an alınabilecek en iyi telefon.
Telefoncularda, Tr Pixel Telegram kanalında Pixel satanlar var ve kaydı da oluyor. Pixel 9'a yönelin derim. Yada bekleyin Pixel 10 çıksın onu alın.

Telefoncularda, Tr Pixel Telegram kanalında Pixel satanlar var ve kaydı da oluyor. Pixel 9'a yönelin derim. Yada bekleyin Pixel 10 çıksın onu alın.
Hocam ben de sahibinden'de gördüm yurtdışı Pixel telefonları satılıyor. Yalnız hiç yurtdışı telefon kullanmadım ve hani server kayıtlı IMEI mevzularını hiç bilmiyorum, o yüzden çok olumlu bakamadım. Garantisi de olmayacak, gerçi benim garantiyle doğru düzgün işim olmuyor da. IMEI mevzusunu merak ediyorum aslında, satan birisine sordum mevzuyu, sonradan sıkıntı çıkarmıyor orijinal gibi kullanabilirsiniz dedi. Sizin bilginiz var mı? Aslında çok da görüyorum yurtdışı telefon satın almış ve kullanan özellikle Xiaomi cihazlarda.

Hocam ben de sahibinden'de gördüm yurtdışı Pixel telefonları satılıyor. Yalnız hiç yurtdışı telefon kullanmadım ve hani server kayıtlı IMEI mevzularını hiç bilmiyorum, o yüzden çok olumlu bakamadım. Garantisi de olmayacak, gerçi benim garantiyle doğru düzgün işim olmuyor da. IMEI mevzusunu merak ediyorum aslında, satan birisine sordum mevzuyu, sonradan sıkıntı çıkarmıyor orijinal gibi kullanabilirsiniz dedi. Sizin bilginiz var mı? Aslında çok da görüyorum yurtdışı telefon satın almış ve kullanan özellikle Xiaomi cihazlarda.
Evet bir sıkıntı olmuyor normal kullanmaya devam ediyorsunuz, bende Pixel alıp Server kayıt yaptırmayı düşünüyorum açıkçası, bence alıp keyfinize bakın

Evet bir sıkıntı olmuyor normal kullanmaya devam ediyorsunuz, bende Pixel alıp Server kayıt yaptırmayı düşünüyorum açıkçası, bence alıp keyfinize bakın
Nothing'den en son gördüğüm kadarıyla memnundunuz ve yeni de almış sayılırsınız. Sizi Pixel aldırmaya iten şey nedir? Yanlış anlamayın, herkesin durumunu bilmiyorum ama kendi nezdimde çok sık telefon değiştiren birisi değilim, keza az buz da para vermiyoruz.

Nothing'den en son gördüğüm kadarıyla memnundunuz ve yeni de almış sayılırsınız. Sizi Pixel aldırmaya iten şey nedir? Yanlış anlamayın, herkesin durumunu bilmiyorum ama kendi nezdimde çok sık telefon değiştiren birisi değilim, keza az buz da para vermiyoruz.
Kesinlikle size katılıyorum, ama başta benim gönlüm Pixel'de idi açıkçası nasip olmadı maalesef : ). Bende en yakın Nothing var diye Nothing'e yöneldim.

Kesinlikle size katılıyorum, ama başta benim gönlüm Pixel'de idi açıkçası nasip olmadı maalesef : ). Bende en yakın Nothing var diye Nothing'e yöneldim.
İnceleme ve cevaplar için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tekrar Pixel'lere ben de yönelmeye başlayacağım. Birer rehber de onlara yazarız inşallah. Hayırlı geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı