2026 YKS için nasıl çalışılmalı?

Akenshi

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, geçen sene 2025 sınavında sayısalda 305k yaptım OBP 76 olacak şekilde. Daha önce hayatımda 1 sayfa ders çalışmadım ancak bunun genel sebebi şu ana kadar lise sınavlarında sürekli olarak yüksek notlar almam ve egomun tatmin olmasıydı. Bugünden sonrasında AYT'de derece yapabilmek için aslında uzun bir zamanım olduğunu düşünmeye başladım. Tek seferde zihnim çoğu şeyi aldığından mütevellit aslında uzatmamak ve sizi yormamak için sizlerden ricam sayısal alanda ve TYT'de hangi soru bankalarını çözebilirim? Hangi YouTube veya farklı platformlardan öğretmenleri dinleyebilirim ve hangi konulara daha sırasıyla spesifik olmayacak şekilde yaklaşmalıyım? Anlayışla karşılayıp okuduğunuz içinde ayrıyeten teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba, geçen sene 2025 sınavında sayısalda 305k yaptım OBP 76 olacak şekilde. Daha önce hayatımda 1 sayfa ders çalışmadım ancak bunun genel sebebi şu ana kadar lise sınavlarında sürekli olarak yüksek notlar almam ve egomun tatmin olmasıydı. Bugünden sonrasında AYT'de derece yapabilmek için aslında uzun bir zamanım olduğunu düşünmeye başladım. Tek seferde zihnim çoğu şeyi aldığından mütevellit aslında uzatmamak ve sizi yormamak için sizlerden ricam sayısal alanda ve TYT'de hangi soru bankalarını çözebilirim? Hangi YouTube veya farklı platformlardan öğretmenleri dinleyebilirim ve hangi konulara daha sırasıyla spesifik olmayacak şekilde yaklaşmalıyım? Anlayışla karşılayıp okuduğunuz içinde ayrıyeten teşekkür ederim.

Hocam lisede hep yüksek not alarak obpniz nasıl 76 oldu onu anlamadım ben.

Hocam lisede hep yüksek not alarak obpniz nasıl 76 oldu onu anlamadım ben.

Ben genel bazlı bahsettiğim gibi egoist bir tavır başım dik davranışlarımda bulundum. Çoğu hocam özel okula gitmeme rağmen kişilik olarak terstiler ve anlayışlı bir sohbet uyumu içerisinde ilerleyemedik KPSS geçemeyen ve bir şeyler anlatmak için 200kdan sözel öğretmeni vs. olan insanlarda malum olunca sınav notlarım 80-90 sözlülerim 50-60'larda girildi.

Hocam öncelikle kibrinizden kurtulun. Kibirli davranarak derece yapamazsınız. Gurursuz olmanız lazım. Haftalardır yemek yememiş insanlar gibi bilgiye ve çalışmaya aç olmanız lazım. Tek seferde zihnim çok şey alıyor. 1 senede derece yapmaya vakit çok derseniz. Sınavda nerden geldiğinizi şaşırsınız. Derece öğrencileri zaten 1 yıl önceden belirlenmiş oluyor nerdeyse. Adamlar yıllardır bu açlıkla çalıştığı için zaten yılın başında bile çok uç noktalardan başlıyorlar. Sizin onlarla yarışabilmek için onlardan çok daha aç ve gurursuz olmanız lazım. Tüm günününüz bu işe ayırmanız lazım. Benim beynim alıyor zaten diyip geçmeden. Tabiri caizse tabi bunu kötü anlamda söylemiyorum. Köpek gibi çalışmanız lazım. Bu süreçte asla rehavete kapılmamanız lazım. Ben çabuk anlarım ya da ben unutmam zaten gibi söylemler sizi bitirir. Derece öğrencileri belki şu an şimdiden tyt'den 100 netten fazla yapıyor olsa bile asla durmuyorlar. Sürekli olarak devam ediyorlar çalışmalarına ve tekrarlarına. Siz belki 50 netten başlayacakken kendinizi yüceltirseniz bir yere varamazsın.

Tyt, ayt olarak ayrı ayrı öneri yapmayacağım ama benim tavsiyem şunlar. Matematik eyüp b, türkçe aker kartal, fizik vip fizik, kimya görkem şahin, biyoloji dr biyoloji. Soru bankaları arasında devasa farklar yok. Ama genel olarak 3d yayınları iyidir. Kimya'da aydın, biyoloji de biyotik yayınları önerilir genelde. Matematik zaten en az 2 kitaptan bitirmeniz lazım. Bunlardan biri orijinal yayınları olursa iyi olur.

Son düzenleme:
Ben genel bazlı bahsettiğim gibi egoist bir tavır başım dik davranışlarımda bulundum. Çoğu hocam özel okula gitmeme rağmen kişilik olarak terstiler ve anlayışlı bir sohbet uyumu içerisinde ilerleyemedik KPSS geçemeyen ve bir şeyler anlatmak için 200kdan sözel öğretmeni vs. olan insanlarda malum olunca sınav notlarım 80-90 sözlülerim 50-60'larda girildi.

Hocam özel okula giderek 76 OBP biraz sıkıntı olmuş devlet okullarında bile dersle alakası olmayan kişiler 75 80 OBP ile mezun oluyorlar her neyse OBP için yapılacak bir şey yok artık sınava odaklanma zamanı.

Ego ve kibir var ise o iş başlamadan bitmiştir bunları bir kenara bırakın ve sadece çalışın. Sizden daha çok çalışanlar olacak, OBP puanı yüksek olanlar olacak ya da konu ve bilgi konusunda sizde ileride olanlar da olacak bunlara kafa yormadan egonuzu kasmadan (sadece ders çalışın.)

Hocam özel okula giderek 76 OBP biraz sıkıntı olmuş devlet okullarında bile dersle alakası olmayan kişiler 75 80 OBP ile mezun oluyorlar her neyse OBP için yapılacak bir şey yok artık sınava odaklanma zamanı.

Bir tık mağduriyet bulunuyor o konuda evet o kısımdaki sıkıntım çok büyük ama başarılamayacak veya örnekleri olmayan bir olay değil inanacağım sonucu hep beraber görürüz inşallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı