2060S vs. 2070S vs. RX 5700

Drcili

Centipat
Öncelikle bununla ilgili başlıkları okudum. AMD RX modellerinde hatalar olduğundan bahsediliyor fakat hatalar düzeltildi diyenler de var. Ben RTX modelleri düşünüyorum. Çünkü hiç riske girmek istemiyorum. Alacağım sistem beni en az 5-sene götürsün istiyorum. RTX 2060S OC almayı düşünüyorum. Bu kartın RTX 2070S ile arasındaki fiyat farkı vermeye değer mi? Çünkü 1000 lira gibi bir fark var. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyorum. 3600X alsam daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
3600 ile 2070SUPER en iyi seçim olacaktır. AMD Driver'ları adeta bir bomba kimde sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı belli değil.

2070S daha iyi olur. Geçen gün ben de bir sistem tavsiyesi istemiştim. 10.nesil çıkacak bekle dendi çoğunlukla. Şimdi de 3000 serisi ekran kartlari cikacakmis Temmuz'da, onu bekle istersen. Galiba bu kısır döngüye girecek ve hicbirimiz PC toplayamayacak. Sürekli yeni seriler çıktığı için 😁 bu bana çok komik gelmeye başladı ya.

1 aylık RX 5700 XT kullanıcısıyım. Call of Duty Warzone dışında hiç bir oyunda sorun yaşamadım. Warzone 15 dakikada bir yeşil ekran veriyor. Sorunsuz oynadığım oyunlar; CSGO, Overwatch, Devil May Cry 5, Doom Eternal, Apex Legends, GTA V, Assassins Creed Odyssey, Control, Witcher 3. Şuanda da Red Dead Redemption 2 iniyor, bakalım nasıl performans alacagim. Ancak mimari render almak çok problemli. Sırf bu yüzden kartı 1 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum. Nvidia GTX 860M ekran kartlı 6 senelik laptopta aynı programlarda problem yaşamıyorum. Birde biraz dengesiz bir kart. Bir iki kere ne alaka dediğim durumlarda kendini kapattığı oldu. Kullandığım model, Sapphire nitro+ SE. Boştayken 38 derece şuan. Oyun içinde 57-58 civarı tabi 1080P ve vsync açık olacak şekilde yoksa 65-70 arasını görüyor. İşlemci de r5 3600. Paranız varsa RTX2070s alın bence. Ama bütçe önemliyse sizin için rx 5700 gayet iyidir, sadece arada uğraştırıyor.

Öncelikle bununla ilgili başlıkları okudum. AMD RX modellerinde hatalar olduğundan bahsediliyor fakat hatalar düzeltildi diyenler de var. Ben RTX modelleri düşünüyorum. Çünkü hiç riske girmek istemiyorum. Alacağım sistem beni en az 5-sene götürsün istiyorum. RTX 2060S OC almayı düşünüyorum. Bu kartın RTX 2070S ile arasındaki fiyat farkı vermeye değer mi? Çünkü 1000 lira gibi bir fark var. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyorum. 3600X alsam daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkür ediyorum.
RX 5700 Gaming X modeli 2999TL fiyata satılırken bence 3700TL bandına giriş seviyesi soğutmalara sahip RTX 2060S modelleri alınmaz.

+4500TL bütçen varsa ve gerçek anlamda RTX kullanmak istiyorsan RTX 2070S modeli de alınabilir.

İki kartın arasında en az 1500TL fiyat farkı var. Bu ikisi arasındaki seçimini bütçen belirler 😀

1 Aylık RX 5700 XT kullanıcısıyım. Call of Duty Warzone dışında hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Warzone 15 dakikada bir yeşil ekran veriyor. Sorunsuz oynadığım oyunlar; CS:GO, Overwatch, devil may Cry 5, Doom eternal, Apex Legends, GTA V, Assassin's Creed Odyssey, Control, Witcher 3. şu anda da Red Dead Redemption 2 iniyor, bakalım nasıl performans alacagim. Ancak mimari render almak çok problemli. Sırf bu yüzden kartı 1 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum. NVIDIA GTX 860M ekran kartlı 6 senelik laptopta aynı programlarda problem yaşamıyorum. Bir de biraz dengesiz bir kart. Bir iki kere ne alaka dediğim durumlarda kendini kapattığı oldu. Kullandığım model, Sapphire Nitro+ SE. Boştayken 38 derece şu an. Oyun içinde 57-58 civarı tabii 1080P ve V-Sync açık olacak şekilde yoksa 65-70 arasını görüyor. İşlemci de R5 3600. paranız varsa RTX2070S alın bence. Ama bütçe önemliyse sizin için RX 5700 gayet iyidir, sadece arada uğraştırıyor.

İşte bu yüzden bu kartı almaya korkuyorum. RX 5700 elimde patlayacağına 10 FPS daha az alayım ancak beni 5 sene götürsün istiyorum. 10bin TL gibi bir bütçem var sıfırdan PC topluyorum.
RX 5700 Gaming X modeli 2999TL fiyata satılırken bence 3700TL bandına giriş seviyesi soğutmalara sahip RTX 2060S modelleri alınmaz.

+4500TL bütçen varsa ve gerçek anlamda RTX kullanmak istiyorsan RTX 2070S modeli de alınabilir.

İki kartın arasında en az 1500TL fiyat farkı var. Bu ikisi arasındaki seçimini bütçen belirler 😀

2060S ile 2070S arasında kaldım. Şu an bütçem 2070S'e yetmiyor fakat arada çok fazla bir performans farkı olacak ise 2-3 ay daha bekleyip 2070S'e para biriktiriyim diyorum.

İşte bu yüzden bu kartı almaya korkuyorum. RX 5700 elimde patlayacağına 10 FPS daha az alayım ancak beni 5 sene götürsün istiyorum. 10bin TL gibi bir bütçem var sıfırdan PC topluyorum.

2060S ile 2070S arasında kaldım. Şu an bütçem 2070S'e yetmiyor fakat arada çok fazla bir performans farkı olacak ise 2-3 ay daha bekleyip 2070S'e para biriktiriyim diyorum.

Bekle 2070SUPER al o zaman bence çünkü, AMD tarafı Allah'a emanet çalışıyor. Kendimden biliyorum en sonunda PC'yi geri yolladım. Senin de benim yaşadıklarımı hissetmeni istemem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı