2070 R5 3600 sistemde ekran dalgalanması

Alperenae

Hectopat
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Videoda gördüğünüz üzere bilgisayar ilk açıldığı zaman daha doğrusu monitörü ilk açtığım zaman böyle dalgalanmalar oluyor. Şifremi girip bilgisayarı açtıktan 1 dakika sonra felan tamamen düzeliyor. Sonrasında asla böyle bir şey yaşamıyorum. Oyunlarda veya yaptığım ekran kartı testlerinde bir sorun tespit edemedim. Sorunun kaynağı sizce nedir? Monitörün böyle bir arıza yapması olası mıdır? Yoksa ekran kartında mı problem aramalıyım? Bu uzunca süredir olan bir problem fakat ilgilenmek için ancak fırsat bulabildim. Videonun linkini aşağıya bırakıyorum. Ayrıca sistemimin parçalarını da paylaşıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Asus DUAL RTX 2070 Super OC - AMD Ryzen 5 3600 - MSI B450 Gaming Plus - 2x8 GB Corsair Dual Ram 3200 Mhz - 1 TB HD - Corsair 480 GB Force M.2 SSD - ColorMaster MB511 Kasa - Mag24Cr Monitör
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer bu platformdan yardım çıkmazsa tamamen karamsarlığa geçeceğim. Kime danışsam işin içerisinden çıkamadı..
Arkadaşlar lütfen fikir beyan ediniz.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, aynı durumu bizzat yaşadım. Biz de ilk başta acaba ekran kartından mı? Falan diye sürekli düşündük sonra monitörü 2. sistemde deneyince sorunun monitörde olduğunu anladık. Hatta bunu 144Hz'de yapıyordu monitörü 60Hz'e ayarladığımızda yapmıyordu. Servis Point'e götürdük ve 1 gün içerisinde para iadesi kararı çıktı. Hatta burada konusunu da açmıştım bakabilirsiniz.

Hocam merhaba, aynı durumu bizzat yaşadım. Biz de ilk başta acaba ekran kartından mı? Falan diye sürekli düşündük sonra monitörü 2. sistemde deneyince sorunun monitörde olduğunu anladık. Hatta bunu 144Hz'de yapıyordu monitörü 60Hz'e ayarladığımızda yapmıyordu. Servis Point'e götürdük ve 1 gün içerisinde para iadesi kararı çıktı. Hatta burada konusunu da açmıştım bakabilirsiniz.
Hocam garanti sürem dolmuş durumda. Monitörü aldığım tarihte 1500 TL idi. Bu durumda ne yapmamı önerirsin? İlgin için çok teşekkür ederim.

Hocam garanti sürem dolmuş durumda. Monitörü aldığım tarihte 1500 TL idi. Bu durumda ne yapmamı önerirsin? İlgin için çok teşekkür ederim.
Servis Point ile görüşüp değişim şansı olup olmayacağını sorabilirsiniz. Sorun direkt olarak panelden kaynaklanıyor, tamir ile falan uğraşırsanız biraz masraflı olabilir diye düşünüyorum.

Servis Point ile görüşüp değişim şansı olup olmayacağını sorabilirsiniz. Sorun direkt olarak panelden kaynaklanıyor, tamir ile falan uğraşırsanız biraz masraflı olabilir diye düşünüyorum.
İlk işim garanti kağıdını bulup durumu öğrenmek olacak. Kayseri'de ikamet ediyorum. İstanbul'a kargo süreci, arıza tespit süreci vs gözümü korkutuyor. Hiç bir performans sorunu yaşamıyorum aylardır. Muhtemelen bir yerden sonra tamemen gidecek ekran biliyorum. Garanti süresinin durumunu öğrendikten sonra servispoint ile iletişime geçeceğim. Sonucu güncellerim. Çok teşekkür ederim. Ekran kartı olsaydı beni çok üzerdi. Monitör kaybını göze alabilirim.
Garanti süresi 2 yıl olduğu için maalesef süresi dolmuş. Tamamen bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sadece açılırken yapıp kayboluyorsa, normal kullanım esnasında çıkmıyorsa kullanılabilir. 😕
Sadece ilk açıldığı esnada yapıyor onun dışında asla bir sorun yaşamadım. Size de ilginiz için teşekkür ederim. En azından artık ekran kartımın sağlam olduğunu bililyorum. RTX 2070S yerine Msi Mag24cr arızalanmasını tercih ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı