2070 Super PSU Yeterliliği ve Parça Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Qart'a katılıyorum. Şu an 15 bin harcayıp 6-8 sene kullanmaktansa şu 7-8 bin harcayıp 3-4 sene sonra 3-4 harcayıp güncel kalmak daha mantıklı. Yani aynen istediğiniz gibi 7-8 sene işinizi görüyorsunuz ama daha kaliteli performans ile ve muhtemelen daha ucuza.
 
MSI'ın güç kaynağı hesaplama makinesi var. Oradan bileşenleri girerek gerekli güç kaynağını hesaplayabilirsiniz.
 
10. nesili beklemekte fayda var bu kadar para verilecekse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@QART sistemin son oluşan halini yazıyorum bence ilk yazdığımda daha orantılı ve daha güçlü bir soğutma sistemine sahip bu haliyle, AMD tarafında kişisel tecrübem hic olmadi, o yüzden performans yorumu yapmam doğru olmaz, ama benim AMD'yi sevmeyisimin sebepleri RAM modeli çıkarır gibi işlemci üretmesi ve ürettiği işlemciler ne kadar performanslı olursa olsun performansının RAM değerleriyle direkt orantılı olması, Intel'deki fiyatların AMD'ye nazaran çok daha yuksek olduğu konusunda haklisin ama aliskanlik iste, bildigimden sasmayi sevmiyorum, sistemin 9900 haliyle tavsiye ettigin M.2 birebir marka ve model olarak sistemimde yer aliyor, nasa ile kapisma konusuna o yuzden cok guldum :D kendime yetsin derken kucuk capli bir higgs bozonu deneyi yapacak kadar hiza ulasirim herhalde 9900K'ya overclock yaparsam :D Gigabyte meselesine gelecek olursam da olmadigini biliyorum ama belki temini konusunda biseyler yapilabilir diye dusundum, olursa guzel olur ama olmasa da Corsair TX750M olur yine sorun olmaz, orada parca bazli yedekliyim su anda ikisi de olabilir, zorlamaz butceyi, yakin fiyat ve performanslar benim icin, bu arada sicaklik degerleri ve kasa performans testleri benim icin tierden sonra ikinci buyuk guzellik oldu valla, gercekten kralsin hocam.
Sistemin son hali şöyle oldu;
Anakart: Gigabyte Z390 auros master.
İslemci: i9-9900 KF.
Ekran kartı: Gigabyte 2070 Super.
SSD: Samsung 970 Evo Plus 1TB.
RAM: HyperX Predator 3200 MHz.
HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM 256 MB cache.
Sıvı soğutma: Gigabyte 240 veya 280mm auros Liquid cooler RGB.
Kasa: CM Master Case Pro 5.
PSU: Gigabyte AP750GM veya Corsair TX750M.
Kasa fanı: CM master fan 140 Pro Air flow 1900RPM(kasada önde iki, arkada 1 adet 140 mm fan olacağı için bu fanı One üçüncü fan olarak takacağım, önden 3*140mm ile hava çekerken üstte sıvı soğutmanın 2*120mm veya 2*140 mm si ve 140 mm eksoz ile tahliye yapacağım.)
Bu arada 2080 Ti noktasına hic gelmedim çünkü benim derdim tek noktaya yüklenmek değildi, parçaların hepsinin orantılı bir biçimde olabildigince güçlü olmasıydı.

MSI'ın güç kaynağı hesaplama makinesi var. Oradan bileşenleri girerek gerekli güç kaynağını hesaplayabilirsiniz.

MSI güç kaynağını kullanarak baktım ama 480-492 Watt arası ilginç rakamlar gösterince bir yerlerde yanlış olduğunu veya yanlış yorumladığımı düşünerek vazgeçtim oradan @166307

750W büyük ihtimalle yeter. Fakat o kasanın içinde gelen PSU çok kaliteli değil. O yüzden hazır ayrı ayrı alıyorsunuz, OC ihtimalini de göz önünde bulundurarak yüksek bir şey önerdim. Bütçeniz dahilinde HG-750 öneririm.

@Bora Dere selamlar öncelikle,
Sisteme son haliyle bir göz gezdirecek olursan 750 Watt O.C. İçin yeterli olur mu? Kullanılacak PSU bu iki modelden biri olacak her ikisi de aynı seviyede yer alıyor tier listesinde. (Gigabyte AP750GM veya Corsair TX750M) diğer arkadaşlardan da mutlaka fikir rica ediyorum.
Selamlar herkese;
Sonunda siparişi oluşturdum. Son mesajıma göre Gigabyte'tan ASUS'a döndüm ekran kartı anakart ve sıvı soğutmada, diğerleri hemen hemen aynı ama son bir fikrinizi almakta yarar var herhangi bir parçasında düzeltme veye yükseltmeyi gerektiren bir parça var mıdır sizce?

1582491852781.png


Çözüldü, teşekkürler herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı