2070 ve R5 3600 sistemde CPU ve GPU kullanımı %50'yi geçmiyor

MSI Afterburner değerlerine göre sisteminizde bir sorun yok. Xbox Game Center diye bir kaynak izleyicisi olduğunu ilk kez gördüm, o konuda kesin bir şey söyleyemem ancak MSI Afterburner güvenilirdir, içiniz rahat olsun.
 
Afterburner diğer test yapan kullanıcıların değerleri ile uyum sağlıyor. Bir problem yok pubgde fps olarak değerlendirme yapmak bir kriter değil bana göre mümkünse daha ağır ve stabil bir oyunda 1 saatlik değerleri takip edip gpuda %85 altına düşüş var mı diye gözlemleyin.
 
Ekran kartını taktıktann sonran temiz bir kurulum yaptınız mı ? Bende aynı sorunu yaşadım. Windows 10 1909 sürüm ile temiz kurulum yapmanızda fayda var.Birde sisteminiz 2K da Gpu yu tam kullanıcaktır. Bu yüzde her oyunda farklıdır. Çok takılmamak gerekir. Önemli olan testlerdeki gibi sonuç aldığınızdır. Yaklaşık aynı fpsyi alıyorsanız kullanımı kafaya takmayın.
 
after burnere göre sıkıntı yok gibi gözüküyor resimdede değil mi? ama forza horizon 4 e afterburner açılmıyor xbox game center ile baktığımda kullanım resimdeki değerler ortalama , galiba game center in kaynak izleyicisi sıkıntılı after burnera güveniyorum ve görmezden geleceğim ? yorumlarınızı bekliyorum

Afterburner oyun içinde görülmese bile istatistiği tutmaya devam eder.
Uygulamanın alt tarafında istatistik bölümü var ona çift tıklayarak büyütüp bakabilirsiniz.
 
Technopat Sosyal'de daha önce bir konuda arkadaş 2600 işlemciyi 3600 ile değiştirmek istediğini söylemişti. 3600 ve 2070 de kullanırsa 1080P'de darboğaz olur diye yazmıştım. Yanlış bilgilendirme kısıtlaması yemiştim.
Darboğaz ile GPU nun verimli kullanılmaması farklı bir konu. Sistemde darboğaz yok. Sadece kart 1080P de verimli değil.
 
Bu konu, bu sorunu yaşayan arkadaşın kendisi tarafından açılmış zaten.
Düz 2070 ile 2060s performans olarak çok benzer kartlar sonuçta.
Evet arada3-4 FPS var. Hatta RTX olarak 2060 S daha iyi olduğu söyleniyor. 1080P de RYZEN 3600 ile sorun oluyorsa. Benim açımdan da sıkıntı büyük. Zira monitör 1080P 6-7 K verip sorun yaşamak istemiyorum. Tabiki bu sıkıntı bu arkadaşın özelinde değilse.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı