2080 Ti 3700X sistem oyunda kapanıyor

karayel-95

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz sene forumdan arkadaşların da tavsiyesiyle toplamıştım sistemimi. Tüm parçaları Vatan'dan aldım, KDV indirimi sırasında. Donanım montajından çok anlamadığım için bir bilgisayarcı çağırdım ve o kurdu sistemi. Sistemim performansından gayet memnundum bir süre. Fan sesi birazcık yüksekti, bu durum hoşuma gitmese de idare ettim. Ancak sonra sistemin fan sesinden rahatsız olmaya başladım. Git gide daha yüksek ve rahatsız edici bir ses çıkarmaya başladı sistem, hele de yük altındayken. BIOS'tan birkaç ayar denedim, "optimized default" ayarlara döndüm, Smart fan Control'ü devreye aldım, ama yine de rahatsızlıklarım gitmedi. Fan sesinin yüksek, istikrarsız bir şekilde ara ara yükselip ara ara düşmesi ve bunu çok sık yapması kulağı gerçekten rahatsız ediyor ve uzun süreli kullanımda insanın başını ağrıtıyor.

Bunun dışında sistem yük altındayken, yüksek grafik işleme gücü isteyen oyunlar oynarken bir anda kapanıveriyor elektrik gitmiş gibi. Ve tekrar açmak istediğinde de açılmıyor. Komple fişten çıkarmak, bir süre bekleyip tekrar takmak gerekiyor. Güç kaynağından kaynaklı bir problem olabilir diye düşündüm ve Vatan'a yolladım sistemi. Onlar da anakartı ve güç kaynağını kendi servislerine yollamışlar. Güç kaynağında herhangi bir problem yokmuş, Vatan'a geri gönderilmiş test edildikten sonra. anakartın ise pinlerinden bazılarında yamulma ve hasar varmış. Bu pinler tamir edildi ya da yenilendi.

Bana söylenen düzeltildiği. Servis ücretini ödedim. Vatan Bilgisayar'da tekrardan montajını yapıp testlerinden geçirip sorun olmadığını ve teslim alabileceğimi söyledi. Ben de aldım. Ancak aynı sorunlar devam ediyor. Hem fan sesi yüksek ve istikrarsız, hem kapanma olayı devam ediyor. Son olarak bugün olan olayı anlatayım:

1 Saat Cyberpunk 2077 oynadım, yarım saat Zelda Breath of The Wild oynadım CEMU üzerinden, 15 dakika Tetris Connected oynadım ve çat diye kapandı Tetris oynarken :)

Ne yapmalıyım? Vatan'a tekrar göndermeli miyim? Kendimiz çözebilir miyiz?

Sistemim: System Builder

1607714915230.png

Fan ayarlarında girip önce default ayarları denedim, sonra tüm fanlar için Smart fan Control'ü devreye aldım ama sonuç değişmedi.

Cyberpunk oynarkenki sıcaklık değerleri:

Eki Görüntüle 776126C.

Aklıma takıldı. AMD anakartın pinleri içeride gömülü oluyor, siz nasıl zarar vermiş olabilirsiniz ki? Muhtemelen başka bir hasar var ve sizi kandırdılar. Bence MSI teknik servisine sorun bir. Ayrıca fan hızı derken CPU fan hızıyla oynadınız mı?

Aklıma takıldı. AMD anakartın pinleri içeride gömülü oluyor, siz nasıl zarar vermiş olabilirsiniz ki? Muhtemelen başka bir hasar var ve sizi kandırdılar. Bence MSI teknik servisine sorun bir. Ayrıca fan hızı derken CPU fan hızıyla oynadınız mı?

MSI servisi ile de görüştük o sırada, onlar da farklı bir şey söylemediler hocam.

Bilgisayarın sesinden rahatsız olduğum için bir şeyleri değiştirmeye çalıştım. Bu sırada tüm fanlar için smart fon control ayarını aktif hale getirdim. Sonra sonuç değişmeyince hepsinde default'a döndüm.

MSI servisi ile de görüştük o sırada, onlar da farklı bir şey söylemediler hocam.

Bilgisayarın sesinden rahatsız olduğum için bir şeyleri değiştirmeye çalıştım. Bu sırada tüm fanlar için Smart fon Control ayarını aktif hale getirdim. Sonra sonuç değişmeyince hepsinde Default'a döndüm.

Strest testi yapmayi denediniz mi? Yuk altinda ani kapanmalar genellikle PSU yuzunden.

Strest testi yapmayi denediniz mi? Yuk altinda ani kapanmalar genellikle PSU yuzunden.
evet hocam forumda gördüm onu da az önce, OCCT programıyla power testi yaptım ve test başladıktan 30 saniye sonra sistem aynı şekilde kapandı.

1607721177530.png

Güç kaynağında bir problem mi var yoksa problem olmasa da bu güç kaynağı sisteme yetmiyor olabilir mi?

Evet hocam forumda gördüm onu da az önce, OCCT programıyla Power testi yaptım ve test başladıktan 30 saniye sonra sistem aynı şekilde kapandı.

Eki Görüntüle 776171

PSU degistirmen gerekebilir o zaman 750 yerine 850W al bu sefer.

Evet hocam forumda gördüm onu da az önce, OCCT programıyla Power testi yaptım ve test başladıktan 30 saniye sonra sistem aynı şekilde kapandı.

Eki Görüntüle 776171
Güç kaynağında bir problem mi var yoksa problem olmasa da bu güç kaynağı sisteme yetmiyor olabilir mi?

PSU modelini faturadan yazar misiniz? MWE V2 ve MWE V1 var hangisi oldugunu bulayim. Buyuk ihtimal MWE V1 cunku gecen sene almissiniz ve MWE V2 bu sene cikti, kesinlikle degistirmeniz gerek.

Son düzenleme:
PSU degistirmen gerekebilir o zaman 750 yerine 850W al bu sefer.

PSU modelini faturadan yazar misiniz? MWE V2 ve MWE V1 var hangisi oldugunu bulayim.
v2-91654-2_small.jpg

v2-91654-2_small.jpg

(MPY-7501-ACAAG-EU)
COOLER MASTER MASTERWATT MWE 750W 80 PLUS GOLD 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

Bu sisteme hangi güç kaynağını önerirsiniz hocam?

Peki fan sesi gürültüsünü nasıl çözebiliriz hocam. Bilgisayarımın çok sessiz çalışmasını istiyorum. Fanlarda değişiklik, ayar yapmak ya da ses yalıtımlı bir kasa ile değiştirmek falan işe yarar mı?

v2-91654-2_small.jpg

v2-91654-2_small.jpg

(MPY-7501-ACAAG-EU)
Cooler Master MasterWatt MWE 750W 80 Plus Gold 120mm FANLI GÜÇ KAYNAĞI

Bu sisteme hangi güç kaynağını önerirsiniz hocam?

Peki fan sesi gürültüsünü nasıl çözebiliriz hocam. Bilgisayarımın çok sessiz çalışmasını istiyorum. Fanlarda değişiklik, ayar yapmak ya da ses yalıtımlı bir kasa ile değiştirmek falan işe yarar mı?

Sizin PSU hakkinda pek bir bilgi bulamadim ama buyuk ihtimal MWE V1 ve o model kotu. BIOS ayarlarindan silent moda alabilirsiniz ya da kendiniz ayarlayabilirsiniz fanlari, PSU olarak sunlari oneririm;

Ayrica GPU guc tuketimini de ayarlayabilirsiniz, PSU ya dusen yuk azalir FPS kaybi yasarsiniz ama kapanmalar duzelebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı