2080S + R5 3600 vs 2070+ R7 3700X

FSP'dense Cougar Gemini S daha iyi hava alır gibi duruyor. İncelemlerini bulabilirseniz incelemelerini izleyin ya da 10450 TL'ye Corsair Carbide Delta kasayı alıp yanında da bir tane PSU alırsan 500 lira civarında daha iyi olur. Kasanın içinden çıkan güç kaynağınıda satabilirsin. O kasadan çıkan PSU iyi bir PSU çünkü.
Asus Vento VG05F USB 3.0 Pencereli Midi Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com bu kasa nasıl dostum hava akışı iyi gibi duruyor

Yani ne iyi ne kötü diyebiliyorum. Sadece gördüğüm kadarıyla çıkarım yapmaya çalışıyorum. Dediğim gibi bir hesapla sistemin çekeceği gücü belki 550W yeter. Benim ekran kartı için önerilen değer 650W ancak sistem toplamda 400W'ı geçmiyor yük altında. Carbide Delta en iyi seçenek tekrar ediyorum.

ne zor işmiş arkadaş
Yani ne iyi ne kötü diyebiliyorum. Sadece gördüğüm kadarıyla çıkarım yapmaya çalışıyorum. Dediğim gibi bir hesapla sistemin çekeceği gücü belki 550W yeter. Benim ekran kartı için önerilen değer 650W ancak sistem toplamda 400W'ı geçmiyor yük altında. Carbide Delta en iyi seçenek tekrar ediyorum.
valla tam bilmiyorum terimleri yapamadım hesaplamayı
Asus Vento VG05F USB 3.0 Pencereli Midi Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com şu kasa hakkında ne düşünüyorsun peki son olarak alternetif sistemlerde bunlarıda gördüm de o yüzden atıyorum yordum senide

Aynı parçalar yok teknobiyotikde fakat. X570 anakart 3700X işlemci 2080Ti toplam değer 433W gösteriyor. Bu parçalar senin sisteme göre daha performanslı parçalar. Muhtemelen senin sistemin ihtiyacı daha düşük olacaktır 400 410W gibi olacağını tahmin ediyorum.

Aynı parçalar yok teknobiyotikde fakat. X570 anakart 3700X işlemci 2080Ti toplam değer 433W gösteriyor. Bu parçalar daha senin sisteme göre daha performanslı parçalar. Muhtemelen senin sistemin ihtiyacı daha düşük olacaktır 400 410W gibi olacağını tahmin ediyorum.
tamam bunu araştıracağım dostum teşekkürler.. Peki az önce attığım 2 kasa hakkında ne düşünüyorsun sanki hava akışı 1 tık daha iyi gibi ?

Asus vento daha iyi soğutur diye düşünüyorum Sharkoon'dan. Birde buraya attığın kasaları tek tek araştırırsan kullanıcı yorumları bulabilirsin belki. Biz sadece tahmin ediyoruz ancak kullanıcı yorumları daha belirleyici olabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar gerekli tavsiyeleri vermiş. Bilgisayar alırken hiçbir parça aceleye gelmemeli. Ben de sistemi yeni topladım. O heyecan çok güzel bir şey. Fakat içini rahat ettirerek satın almak en iyisi.

Kişisel tavsiyeme gelecek olursam, Ryzen 5 3600, 2080 Ti bile besleyecek bir işlemci. O açıdan güçlüdür. 2K çözünürlükte darboğaz oluşmaz. Fakat bundan 5 yıl sonrasında o canavar ekran kartı bile gücünü kaybettiğinde çözünürlüğü Full HD'ye düşürmek isteyebilirsin. O zaman darboğaz yaşatır işlemci. Bütçeyi rahatlatmak istersen RX5700 XT'de güzel alternatif. 2070S ile çok yakın bir kart zaten.

Yalzın 1080P'de darboğaz söz konusu maalesef. Ama bir video var 1600 AF'ye OC yapıp 2070S ile kullanıyorlar. 50 FPS yükseliyor ortalama. Yani darboğaz yapan bir işlemciye overclock yapmak da iyi bir çözüm. Ve R5 3600'ün OC performansı çok iyi bu konuda iş görür. 4.4 GHz 2080 Super için yeterli olacaktır ama dediğim gibi iyi bir anakart ve işlemci soğutucusu şart olduğundan bütçe çok yükseliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı