21.000TL sistem önerisi

Sırf 4060'Ti olacak diye parça kısmayı doğru bulmuyorum.
Ayrıca 7500F 4060.
5600 4060 Ti'dan daha iyi olur uzun ömürlülük açısından.

Hocam vallahi beni yoruyorsun, konuyu da mahvediyoruz. 4060, 4060 Ti arasında seçim yapmaya çalışıyoruz sen gelip sanki bunlar çok mu iyi, 3070 Ti daha iyi deyip sıyrılıveriyorsun.

İşlemci konusunda zaten 5600 alsın diye 2 saattir araştırma yapıyorum ama 23500 TL altına hem 5600 hem de RTX 4060 Ti sistem yok şu an. Ben yardımcı olmaya çalışıyorum sen ise farklı bir şey, anlayamadım derdin ne? Önersin varsa at buraya link. Fikir edinmiş olur.

Şahsi fikrim;

Ryzen 5600 + 4060 almaktansa X işlemci + 4060 Ti alması çok daha iyidir diyorum. Gözümle de gördüm sonucu. Net.
Tabii ki gönül ister 12400F alsın, 13400F alsın ya da 5600/5600X ama bu bütçede yok. Bu bütçede ekran kartını 4060 Ti almak daha avantajlı. En azından bir süre sonra işlemciyi kolayca değişebilir. 12100F satıp 12400F almakta hiçbir zorluk yok.

Gelelim DDR5 mevzusuna. Ben o kadar para verip her parçasını kendim seçtiğim sistemde bile, bilerek DDR5 almadım. Çünkü fiyatına değecek bir fark yok. Ayrıca nasıl ki DDR4 ilk çıktığında anakartta desteklese, hızlı da RAM alsan o hızlara çıkamıyordun, hata veriyordu. Şu an bu sorunların tamamı yaşanıyor DDR5'te. 7200MHz DDR5 alan arkadaşım anakartı da çok iyi olmasına rağmen 6600MHz'i geçemiyor mesela. Nerede ne sıkıntı var bulamıyoruz.

Ama ben gittim her sorunu çözülmüş DDR4 sistem aldım. 4400-4800 MHz'leri görüyorum hem de düşük gecikmede. DDR5 mevzusu öyle takılmaya değecek bir olay değil. Aradaki FPS farkı maksimum %1-%2 olur.

Güzel arkadaşım her şeyi FPS'e vurma arkadaş belki ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor sence 12100F le 7500F arasında çok mu az fark var yeri gelecek 50 FPS fazla alacak.

Sırf 4060'Ti olacak diye parça kısmayı doğru bulmuyorum.
Ayrıca 7500F 4060.
5600 4060 Ti'dan daha iyi olur uzun ömürlülük açısından.

Güzel arkadaşım her şeyi FPS'e vurma arkadaş belki ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor sence 12100F le 7500F arasında çok mu az fark var yeri gelecek 50 FPS fazla alacak.
Intel pek anlamıyorum ama bu sistemi nasıl bulursun ? MESUT CEVIK-FORCE/Intel Core i5 12400F/GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti EAGLE OC 8GB/16GB DDR4/500GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

@Ronald234 Başkası söylemeden söyleyeyim :D Tamam psu kötü ama psu da sözüne güvendiklerimden öğrendiğim kadarı ile psu c4 yakıştırmaları doğru değilmiş, gerçek anlamda bomba gibi patlamazmış, kalitesiz psu'nun ömrü daha kısa olurmuş ve genel anlamda bozulduğunda sistemin diğer bileşenlerine zarar vermeden kendileri bozulurmuş dolayısla kötü psu olsa bile ömrü bitene kadar kullanılması tavsiye edilirmiş. Zaten hayır ben hemen değiştirecem dersen deeopcool pk550 veya a550bn (ki ikisi de aynı kalitede sanırım) 1.500 küsür lira yani hemen değiştirmek istese bile sistem 23 bin liraya geliyor. Yine de fena değil. Kalite sıralaması anladığım kadarı ile şöyle : (Nzxt c = xpg pylon) > (msi a-bn = deepcool pk) > fsp hyper h3 > xpg probe
kaynak; 1500 TL PSU önerisi

@Ronald234 Başkası söylemeden söyleyeyim :D Tamam PSU kötü ama PSU da sözüne güvendiklerimden öğrendiğim kadarı ile PSU C4 yakıştırmaları doğru değilmiş, gerçek anlamda bomba gibi patlamazmış, kalitesiz PSU'nun ömrü daha kısa olurmuş ve genel anlamda bozulduğunda sistemin diğer bileşenlerine zarar vermeden kendileri bozulurmuş dolayısla kötü PSU olsa bile ömrü bitene kadar kullanılması tavsiye edilirmiş. Zaten hayır ben hemen değiştireceğim dersen deeopcool PK550 veya A550bn (ki ikisi de aynı kalitede sanırım) 1.500 küsur lira yani hemen değiştirmek istese bile sistem 23 bin liraya geliyor. Yine de fena değil. Kalite sıralaması anladığım kadarı ile şöyle: (NZXT C = XPG Pylon) > (MSI a-bn = DeepCool pk) > FSP Hyper H3 > XPG probe
Kaynak; 1500 TL PSU önerisi

Tamam kötü PSU da patlama falan olmaz. Kötü PSU'larda genelde yazandan daha az güç üretme durumu oluyor hatta çok daha az. Örneğin 650 yazıyor 450 500 anca güç sağlıyor gibi ancak bu sistem zaten fazla güç gereksinimi duymuyor. Bence bu halde bile alınır. PSU yüzünden bu sistem kesinlikle kaçırilmamali. Nasıl olduysa görmemişim bu sistemi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı