21.000TL sistem önerisi

Ben 2 hafta önce arkadaşıma ModArt'ın 19 bin TL'lik sistemini aldım Ryzen 5600 işlemcisi ve RTX 4060 Ti ekran kartı mevcut. Sürekli indirimde yakalıyorum bu tarz sistemleri tabii 19k değil 20.5-21.5 arası görüyorum daha çok.

Eki Görüntüle 1977033

Umarım indirime girer.

Umarım indirime girer.

Bakınıyorum bulursam atacağım. Linkini attığım 23.5K'lık sistem bence gayet iyi, ekran kartı da ASUS. Ama daha uygun fiyatlı bütçene uygun bir şey arıyorum. 21K bütçe varsa bence ekran kartı 4060 Ti olmalı. Zira 4060'lı güzel sistemleri 17-19K arasına çok denk geldim.

Ryzen 5600 veya 5500 ile i3 12100F kapışsa hangisi daha iyi olur bilmiyorum ama bu da var;

1697296067842.png

Bakınıyorum bulursam atacağım. Linkini attığım 23.5K'lık sistem bence gayet iyi, ekran kartı da ASUS. Ama daha uygun fiyatlı bütçene uygun bir şey arıyorum. 21k bütçe varsa bence ekran kartı 4060 Ti olmalı. Zira 4060'lı güzel sistemleri 17-19k arasına çok denk geldim.

Sadece sorunu SSD sanırım ve işlemci biraz fazla ısınıyormuş.

Crucial 1 TB, ASUS Prime H610M-K, bir de FSP kasa öneriyorum. darkFlash çok iyi bir marka değil ben ona emanet etmezdim sistemi. Bir de 200 lira artarsa 12400F al. Soğutucu iyi olur ama çok önemli değil. İşlemci çok ısınmıyor.

Sadece sorunu SSD sanırım ve işlemci biraz fazla ısınıyormuş.

Biz sistemi İtopya'dan aldık. Üzerinde stok Ryzen 5600 fanıyla geldi. Isınma falan yok ısınsa da yanacak değil işlemci. Ekran kartı MSI ve çoğu kişi bu forumda artık MSI önermemesine rağmen ondan da fazlasıyla memnunuz. İşlemcisi 75'leri, ekran kartı ise 68'i geçmiyor. O sistem satışta değil artık malesef.

Biz sistemi İtopya'dan aldık. Üzerinde stok Ryzen 5600 fanıyla geldi. Isınma falan yok ısınsa da yanacak değil işlemci. Ekran kartı MSI ve çoğu kişi bu forumda artık MSI önermemesine rağmen ondan da fazlasıyla memnunuz. İşlemcisi 75'leri, ekran kartı ise 68'i geçmiyor. O sistem satışta değil artık maalesef.

Ekran kartı markası önemli değil. GPU'su üzerin de aynı olan GPU sadece soğutma farkı var. Sanırım MSI Ventus aldınız ekran kartını. Soğutma anlamın da sıkıntısı var o yüzden önerilmiyor.

Konuda yazan herkese bir şeyi söylemek istiyorum. Eğer abartı pahalı ekstrem sistem değilse artık şu olmalı, şu kasa iyi değil, şu SSD almalısın gibi önerilerden ziyade tamamen F/P odaklanmanız gerekli bence.
21K'ya 4060 Ti sistem alabilecekken sırf 1-2 parçası daha iyi marka olsun diye 4060 sistem almanın anlamı yok. Burada milletin kötü kötü dediği çoğu parçayı ben iş yerindeki teknisyenlerin bilgisayarlarını toplarken aldım hiçbiri de sıkıntı çıkartmadı. Şunu unutmayın ki forumlarda yazılan yorumlar genelde kağıt üzerindeki farklara bakılarak yazılır. Gerçekten kullanıp yorup yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Ekran kartı markası önemli değil. GPU'su üzerin de aynı olan GPU sadece soğutma farkı var. Sanırım MSI Ventus aldınız ekran kartını. Soğutma anlamın da sıkıntısı var o yüzden önerilmiyor.

Benim takıldığım nokta bu işte. "Önerilmiyor" neden? Soğutması ASUS ROG STRIX'ten iyi değil. Arasındaki fiyat farkına işlemci alınıyor ya. Vallahi yazık. Sitemim kesinlikle size değil yanlış anlamayın.
50-60bin lira ve üzeri sistem almıyorsanız markalara çok takılmayın. İşlemciler 90 dereceye kadar sağlıklı bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanıyor kaldı ki limitleri 100 derece. Ekran kartlarında da en dandiğini bile alsanız 70-80 dereceleri geçmiyor. Ama sırf 4-5 derece daha soğuk olsun diye 1 model düşük ekran kartı tercih ederseniz oyunda 150 FPS yerine 120 FPS alırsınız...

Konuda yazan herkese bir şeyi söylemek istiyorum. Eğer abartı pahalı ekstrem sistem değilse artık şu olmalı, şu kasa iyi değil, şu SSD almalısın gibi önerilerden ziyade tamamen F/P odaklanmanız gerekli bence.
21K'ya 4060 Ti sistem alabilecekken sırf 1-2 parçası daha iyi marka olsun diye 4060 sistem almanın anlamı yok. Burada milletin kötü kötü dediği çoğu parçayı ben iş yerindeki teknisyenlerin bilgisayarlarını toplarken aldım hiçbiri de sıkıntı çıkartmadı. Şunu unutmayın ki forumlarda yazılan yorumlar genelde kağıt üzerindeki farklara bakılarak yazılır. Gerçekten kullanıp yorup yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Benim takıldığım nokta bu işte. "Önerilmiyor" neden? Soğutması ASUS ROG STRIX'ten iyi değil. Arasındaki fiyat farkına işlemci alınıyor ya. Vallahi yazık. Sitemim kesinlikle size değil yanlış anlamayın.
50-60bin lira ve üzeri sistem almıyorsanız markalara çok takılmayın. İşlemciler 90 dereceye kadar sağlıklı bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanıyor kaldı ki limitleri 100 derece. Ekran kartlarında da en dandiğini bile alsanız 70-80 dereceleri geçmiyor. Ama sırf 4-5 derece daha soğuk olsun diye 1 model düşük ekran kartı tercih ederseniz oyunda 150 FPS yerine 120 FPS alırsınız...

Maalesef dediğiniz gibi. Millet marka olsun diye MSI Ventus falan alıyor ama soğutma anlamın da zayıf. O alınacağına Colorful alınabilir Türkiye de çok tercih edilmiyor ama soğutma anlamın da gayet başarılı fiyatına göre. En az 4-5k fark var ya. O paraya daha kaliteli ekipmanlar, parçalar alınır. Okullar açılmadan önce bayağı güzel sistemler çıkıyordu okullar açıldıktan sonra eskisi gibi çok çıkmamaya başladı. Çıkanlar da tak diye bitiyor.

Maalesef dediğiniz gibi. Millet marka olsun diye MSI Ventus falan alıyor ama soğutma anlamın da zayıf. O alınacağına Colorful alınabilir Türkiye de çok tercih edilmiyor ama soğutma anlamın da gayet başarılı fiyatına göre. En az 4-5k fark var ya. O paraya daha kaliteli ekipmanlar, parçalar alınır. Okullar açılmadan önce bayağı güzel sistemler çıkıyordu okullar açıldıktan sonra eskisi gibi çok çıkmamaya başladı. Çıkanlar da tak diye bitiyor.

Her zaman olan bir durum. Kısaca stok eritme.
Örnek vermek gerekirse son 1 aydır zibil zibil S21 FE kampanyası vardı. 15500 TL'ye kadar düştü. Sonuç? Stokları erittiler ellerinde doğru düzgün renk bile kalmadı, fiyatı da 19K'ya çektiler.

Bilgisayarlarda da aynı şekilde. 4060 Ti çok popüler oldu, Influencerlar kamanyalar yaptı, reklamlar yaptı. Sonuç? Alan aldı geriye kalan pahalı fiyata mecbur bırakıldı. Ve stok sayıları az olduğu da belli. İtopya'da 20 tane 4060Ti sistem varken şuan 3 tane var ve çok pahalı.

25 Bin TL ve altı sistem alanlara tavsiyem;
Sabah akşam indirim, kampanya sayfalarını takip edin. En iyi olacağını düşündüğünüz bir sistemi alın geçin. Tabii ki ufak tefek değişiklik yapabilirsiniz üzerinde ama aşırı fiyat farkı kesinlikle ödemeyin.

Örnek vermek gerekirse sisteme 50Bin ve üzeri bütçe ayırmış kişi zevkine topluyordur belli. İhtiyaçtan öteye geçmiştir. O zaman o adam diyebilir, en az ısınan ekran kartını alacağım, işlemcide en iyi sıvı soğutma olsun ki hiç ses duymayayım vs.

Haricinde performansa odaklanın.
İşlemci 80 derece oluyor diye 2500 liralık sıvı soğutma alıp 65 derede tutmaktansa 2500'ü daha iyi bir ekran kartına harcayarak daha fazla performans alırım.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Her zaman olan bir durum. Kısaca stok eritme.
Örnek vermek gerekirse son 1 aydır zibil zibil S21 FE kampanyası vardı. 15500 TL'ye kadar düştü. Sonuç? Stokları erittiler ellerinde doğru düzgün renk bile kalmadı, fiyatı da 19K'ya çektiler.

Bilgisayarlarda da aynı şekilde. 4060 Ti çok popüler oldu, ınfluencerlar kamanyalar yaptı, reklamlar yaptı. Sonuç? Alan aldı geriye kalan pahalı fiyata mecbur bırakıldı. Ve stok sayıları az olduğu da belli. İtopya'da 20 tane 4060 Ti sistem varken şu an 3 tane var ve çok pahalı.

25 bin TL ve altı sistem alanlara tavsiyem;
Sabah akşam indirim, kampanya sayfalarını takip edin. En iyi olacağını düşündüğünüz bir sistemi alın geçin. Tabii ki ufak tefek değişiklik yapabilirsiniz üzerinde ama aşırı fiyat farkı kesinlikle ödemeyin.

Örnek vermek gerekirse sisteme 50bin ve üzeri bütçe ayırmış kişi zevkine topluyordur belli. İhtiyaçtan öteye geçmiştir. O zaman o adam diyebilir, en az ısınan ekran kartını alacağım, işlemcide en iyi sıvı soğutma olsun ki hiç ses duymayayım vs.

Haricinde performansa odaklanın.
İşlemci 80 derece oluyor diye 2500 liralık sıvı soğutma alıp 65 derede tutmaktansa 2500'ü daha iyi bir ekran kartına harcayarak daha fazla performans alırım.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Ağzına sağlık kardeşim
Benim mevzuya gelirsek sanırım 4060 Ti yok 21kya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı