21.000TL bütçeye sistem önerisi

Yazı yazanların bazıları bilmeden konuşmuş, yok 1660'lı sistem toplarsın, 2. el toplarsın vs. 20 bin TL'lik bir bütçe zaten 4060'lık bir sistemin bütçesidir.

Ekran kartlarındaki markaların farklılıkları sadece ekran kartındaki soğutmadır, bu ise sadece 1-2 FPS etkiler. Attığınız sistemden daha ucuza bir sistem daha buldum yine aynı siteden, bakabilirsiniz ve 6-7 siteye daha baktım, gördüğüm kadarıyla en ucuz 4060 ve 5600'lü sistem bu.
Ayrıca GameGaraj güvenilir bir sitedir ve INNO3D'de kalitelidir, zaten dediğim gibi diğer 4060'larla tek farkı hepsinin farklı soğutmalara sahip olması.

Maksimum bütçeniz 21k olduğu için bir iki özelleştirme söyleyeceğim, bu özelleştirmeleri yaparsanız kesinlikle çok iyi olur.

Özelleştirme:
-Anakartı "ASUS Prime a-520M-K" seçin.
-RAM'i "XPG Gammix D35G RGB 16 GB (2x8)" olanı seçin (bu RGB'li modeli, eğer RGB'li olanı istemiyorsanız bir altında -100TL'lik olanıda seçebilirsiniz).

Toplamda 21, 046TL tutuyor.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Yazı yazanların bazıları bilmeden konuşmuş, yok 1660'lı sistem toplarsın, 2. el toplarsın vs. 20 bin TL'lik bir bütçe zaten 4060'lık bir sistemin bütçesidir.

Ekran kartlarındaki markaların farklılıkları sadece ekran kartındaki soğutmadır, bu ise sadece 1-2 FPS etkiler. Attığınız sistemden daha ucuza bir sistem daha buldum yine aynı siteden, bakabilirsiniz ve 6-7 siteye daha baktım, gördüğüm kadarıyla en ucuz 4060 ve 5600'lü sistem bu.
Ayrıca GameGaraj güvenilir bir sitedir ve INNO3D'de kalitelidir, zaten dediğim gibi diğer 4060'larla tek farkı hepsinin farklı soğutmalara sahip olması.

Maksimum bütçeniz 21k olduğu için bir iki özelleştirme söyleyeceğim, bu özelleştirmeleri yaparsanız kesinlikle çok iyi olur.

Özelleştirme:
-RAM'i "XPG Gammix D35G RGB 16 GB (2x8)" olanı seçin (bu RGB'li modeli, eğer RGB'li olanı istemiyorsanız bir altında -100TL'lik olanıda seçebilirsiniz).

5600'e stok fan yeterli olur mu?

I yazanların bazıları bilmeden konuşmuş, yok 1660'lı sistem toplarsın, 2. el toplarsın vs. 20 bin TL'lik bir bütçe zaten 4060'lık bir sistemin bütçesidir.

Özelleştirme:

Son bir şey soracağım. Arkadaşım vatanın bulunduğum ildeki mağazasına gitmiş ve hazır sistem sormuş. i5 12400F ve 4060'lı bir sistem göstermiş 21.000'e. Anakart RAM markasını falan bilmiyorum. Alınabilir mi?

Son bir şey soracağım. Arkadaşım vatanın bulunduğum ildeki mağazasına gitmiş ve hazır sistem sormuş. i5 12400F ve 4060'lı bir sistem göstermiş 21.000'e. Anakart RAM markasını falan bilmiyorum. Alınabilir mi?

AMD işlemcimi olsun Intel mi karar veremiyorum.

Son düzenleme:

AMD işlemcimi olsun Intel mi karar veremiyorum.
Rica ederim, 5600'e ekstra bir fan lazım, sıvı soğutucu değil ama kule tipi yani hava soğutucu işinizi görecektir. Şuanlık stok fan hazır yaz aylarındayken pek iyi soğutabileceğini sanmıyorum ama idare edebilirsiniz belki ileride alırsınız, size kalmış.
En son İntel işlemcilerde sorunlar çıkmıştı, konu hakkında pek bir bilgim yok ama ben işlemci tarafında hep AMD'yi desteklerim, AMD işlemciler bana daha iyi geliyor ve duyduğum kadarıyla İntel işlemcilerde mavi ekran sorunu varmış yine bu konu hakkında pek bir bilgim yok, hiç İntel kullanmadım. Size önerim kesinlikle işlemciyi AMD seçmeniz, zaten sistemide attım 20.5K'ya 4060 5600'lü sistem şuan bu site dışında hiçbir sitede yok.

Rica ederim, 5600'e ekstra bir fan lazım, sıvı soğutucu değil ama kule tipi yani hava soğutucu işinizi görecektir. Şu anlık stok fan hazır yaz aylarındayken pek iyi soğutabileceğini sanmıyorum ama idare edebilirsiniz belki ileride alırsınız, size kalmış.
En son Intel işlemcilerde sorunlar çıkmıştı, konu hakkında pek bir bilgim yok ama ben işlemci tarafında hep AMD'yi desteklerim, AMD işlemciler bana daha iyi geliyor ve duyduğum kadarıyla Intel işlemcilerde mavi ekran sorunu varmış yine bu konu hakkında pek bir bilgim yok, hiç Intel kullanmadım. Size önerim kesinlikle işlemciyi AMD seçmeniz, zaten sistemide attım 20.5K'ya 4060 5600'lü sistem şu an bu site dışında hiçbir sitede yok.

Aslında bende AMD'yi seven taraftayım, fakat i5 12400F'de DDR5 sisteme geçmek kolay ve 5600'e göre biraz daha performanslı. Bu arada bahsettiğiniz sorun 13 ve 14. nesillerde var.

Aslında bende AMD'yi seven taraftayım, fakat i5 12400F'de DDR5 sisteme geçmek kolay ve 5600'e göre biraz daha performanslı. Bu arada bahsettiğiniz sorun 13 ve 14. nesillerde var.
Size kalmış birşey, isterseniz bu sistemi alın isterseniz diğer sistemi, dediğim gibi İntel kullanmadığım için bilemiyorum maalesef.

AMD tarafında ise işlemcinin de değişmesi gerekiyor ama AMD'nin iyi yanı OC ve işlemci çeşitliliği.

Size kalmış bir şey, isterseniz bu sistemi alın isterseniz diğer sistemi, dediğim gibi Intel kullanmadığım için bilemiyorum maalesef.

Şu an vatana gidiyorum beğenirsem alacağım.
Bu arada tekrar çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı