21 yaş tekrardan üniversite okumak için geç mi?

MEDAC

Femtopat
Merhaba, seneye üniversiteden mezun olacağım ama bu yıl bir şey fark ettim okuduğum bölüme karşı ilgimi kaybettim artık. Bu bölümden mezun olursam iş hayatımda mutlu olabileceğimi düşünmüyorum o yüzden tekrar başka bir bölüm okumak istiyorum. Ama geç kalmışım gibi de hissediyorum.
Eğer başka bir bölüm okumaya karar verirsem bu yıl okulu bırakıp tekrar sınavlara gireceğim (yaşım 21) sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, seneye üniversiteden mezun olacağım ama bu yıl bir şey fark ettim okuduğum bölüme karşı ilgimi kaybettim artık. Bu bölümden mezun olursam iş hayatımda mutlu olabileceğimi düşünmüyorum o yüzden tekrar başka bir bölüm okumak istiyorum. Ama geç kalmışım gibi de hissediyorum.
Eğer başka bir bölüm okumaya karar verirsem bu yıl okulu bırakıp tekrar sınavlara gireceğim (yaşım 21) sizce ne yapmalıyım?
22 yim bu sene gireceğim kanka. Geç evet ama geç olsun güç olmasın. Bu geç kalmışlık her aklına geldiğinde seni kamçılar.
Herkesin hayatı güllük gülistanlık değil ayrıca. Maddi durumu el vermediği için okuyamayan. Ancak 30 yaşında sınava girip inşaat mühendisliği kazanan adam tanıyorum. Tanımadığım da binlerce insan vardır böyle eminim buna. Dert değil yani başarılar diliyorum.

Hocam ben 20 yaşındayım inşallah bu sene üniversiteye gideceğim anlayacağınız geç değil.
Başarılar hocam,
22 yim bu sene gireceğim kanka. Geç evet ama geç olsun güç olmasın. Bu geç kalmışlık her aklına geldiğinde seni kamçılar.
Herkesin hayatı güllük gülistanlık değil ayrıca. Maddi durumu el vermediği için okuyamayan. Ancak 30 yaşında sınava girip inşaat mühendisliği kazanan adam tanıyorum. Tanımadığım da binlerce insan vardır böyle eminim buna. Dert değil yani başarılar diliyorum.
Haklısınız hocam teşekkürler, size de başarılar.
32 yaşındayım seneye hem kendimi denemek için hem de iyi bir puan alırsam açık öğretim veya ikinci öğretim üniversite okumak için tekrardan gireceğim.
Başarılar dilerim.

Kardeşim benim, meslek hayatına atılmış birisi olarak sana vereceğim en büyük tavsiye asıl geç kalmışlık yanlış meslekte çalışmaya başladığında anlaşılıyor. Ne olursa olsun geç değil. İmkanın varsa kesinlikle kendi seveceğin ilginin olduğu mesleği seç hiç durma. Sevmediğin meslek emin ol geç kaldığın 2 yıldan çok çok daha beter.

Maddi durumunuz yeterli ve iş hayatında geçerli bir meslek ise okunur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı