2133 MHz anakarta 2400 MHz RAM takılması

Bu nedir o zaman arkadaşım ben farklı siteye mi bakıyorum?

Eki Görüntüle 133015

2133 (O.C) yazıyor?

Arkadaş doğru bakıyorsun ama yanlış görüyorsun. Yazmış işte OC diye. O anakart için XMP sınırı verilmemiş. Bu yüzden zaten Recep Baltaş ve Ali Güngör 2400 MHz XMP ile yaptılar. OC ile değil. OC ve XMP ayrı şeyler birinin sınırı diğerini etkilemez. Ancak anakart için üretici firma max. sınır yazmışsa vardır. Yoksa yoktur.
 
Arkadaş doğru bakıyorsun ama yanlış görüyorsun. Yazmış işte OC diye. O anakart için XMP sınırı verilmemiş. Bu yüzden zaten Recep Baltaş ve Ali Güngör 2400 MHz XMP ile yaptılar. OC ile değil. OC ve XMP ayrı şeyler birinin sınırı diğerini etkilemez. Ancak anakart için üretici firma max. sınır yazmışsa vardır. Yoksa yoktur.

Daha fazla dayanamayacağım bu muhabbete :) Deneyip görmek en iyisi sanırım. Böyle bir sisteme sahip olan bir arkadaş test etsin biz de tam doğrusunu öğrenelim o zaman.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar özür diliyorum adaletli moderatörlerimiz (!) başlığa yazdığım 1500 TL lik PC Toplama rehberini değiştirerek bir de yetkilerimi sınırladı ve yazamadım.
 
Arkadaşlar aradan uzun zaman geçmiş ancak konuyu hortlatacağım birazcık.
Üzülerek söylüyorum ama bahsi geçen sistemi A68HM-E33 V2 anakartla ( yani aynı anakart ), Apu'yu yeni çıkan 7890k ile değiştirerek, ramleri de 4x2 yerine 8x2 2400 mhz HyperX Beast ile değiştirerek satın aldım ve kardeşime hediye ettim. Ancak manuel olarak 2400 mhzde de, xmp profili 1 ile 2400 mhzde de bilgisayar boot etmiyor ve şu hatayı alıyorum. Yani ramler 2133 mhzde çalışabiliyor en çok. Benim de sorum aynı; Recep Baltaş ve Ali Bey nasıl 2400 mhzde çalıştırdı ve o kadar videoyu kaydetti... Bu durum bios sürümüyle mi ilgilidir, yoksa Recep Bey - üzülerek söylüyorum - bu kadar insanı yanlış mı yönlendirdi. Sisteme 1700 küsür lira para verdim ve karşılığı alamayacak olmak, özellikle de APU sistemlerde bellek hızının ne kadar önemli olduğu tüm videolarda bastıra bastıra söylenmesine rağmen neden bu duruma düştük ?

All settings were reset to default volume.
The previous overclock settings have failed, system has been restored to its default settings.
Press F1 to run setup.
Press F2 to load default volume and run setup.


Ne yapmalı ne etmeli ? Sorunu yaşayan, fikri olan, çözüm önerisi olan arkadaş var mı ?
 
Kısaca anakart 2133 destekliyorsa max o kadardır. Üstüne çıkamazsın. Lakin anakart OC destekliyorsa XMP yerine ram OC denemelisin. 2133 yerine 2200 gibi bir frekansa ayarla olumlu sonuç alırsan yavaş yavaş arttır. OC ibaresi çok yükseklere çıkartmaz. 2133 ile 2400 arasında baya bir fark vardır ve her anakart aynı frekansı OC etmeyebilir illaki etseydi kesin şu kadar olurdu gibi bir ibare kullanılırdı. OC de Recep bey 2400 çıkabilmiş ise sen belki 2666 da çıkabilirsin belki 2200 e bile çıkamazsın. OC durumu çok farklı.
 
Yanlış Bilgilendirme
Arkadaşlar oncelıkle anakartınızın BIOS surumı 8.1 olmalı. Bunu da M-flash'tan yukleyebılırsınız yanı, 8.2 ve ustu bunu desteklemıyor.
Ikıncı olarak RAM'ların yanında XMP yazıyor. Eger bu yazmıyorsa bır sey yapamazsınız ve bu sıstemdekı Kingston HyperX XMP Beast 8 GB (2x4GB) DDR3-2400 MHz. Hıcbır yerde yok ve sız gıttınız tabıı kı de Kingston HyperX Beast 8 GB (2x4GB) 2400 MHz DDR3 RAM aldınız. Ve burada XMP yazmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı