2133MHz 2400'e nasıl çekilir?

Ömer Kurşun

Kilopat
Sistemim 16 GB G.Skill 3000MHz RAM var anakartım H310M Pro VDH Plus işlemcim i39100F AMD'nin programında 2133MHz çalıştığını gördüm nasıl 2400e çekebilirim ve çeksem gözle görülür artış olur mu ekran kartım RX 5500 XT 4 GB.

Gözle görülür artışın olmaz. Aksine bilmediğinden BIOS'ta yanlış bir ayar yaparsan stabilite sorunları meydana gelebilir. Onun dışında BIOS'tan XMP (Extreme Memory Profile) ayarı ile RAM frekansını yükseltebilirsin.

Sistemim 16 GB G.Skill 3000MHz RAM var anakartım H310M Pro VDH Plus işlemcim i39100F AMD'nin programında 2133MHz çalıştığını gördüm nasıl 2400e çekebilirim ve çeksem gözle görülür artış olur mu ekran kartım RX 5500 XT 4 GB.

2666MHz'ye çekebilirsiniz bilgisayarınız açılırken BIOS'a girin ve XMP profilini açın. İnternetten bakabilirsiniz.

Anakart maksimum 2666 MHz destekliyor. İsterseniz BIOS'tan isterseniz MSI Afterburner'dan ayarlayabilirsiniz.

MSI Afterburner'dan oluyorsa oranın menüsü daha kolay oradan yapayım ve işlemcim maalesef 2400 destekliyor yoksa anakart 2666MHz desteklediğini biliyorum ve emin misiniz MSI'dan kesin yapabilir miyim?
2666MHz'ye çekebilirsiniz bilgisayarınız açılırken BIOS'a girin ve XMP profilini açın. İnternetten bakabilirsiniz.

Kolaydır değil mi sorun yaşamam.

Gözle görülür artışın olmaz. Aksine bilmediğinden BIOS'ta yanlış bir ayar yaparsan stabilite sorunları meydana gelebilir. Onun dışında BIOS'tan XMP (Extreme Memory profile) ayarı ile RAM frekansını yükseltebilirsin.

Peki teşekkürler.
MSI da bildiğim kadarıyla Memory clock olarak geçiyordu.

Teşekkürler videolara bakacağım anakartmı MSI mı hangisi kolaysa onu seçeceğim.

MSI Afterburner ekran kartı ayar paneli. Nereden çıkardınız RAM ayarlarınında olduğunu? @BitikBirİnsanEvladı
-MSI after burnerda ekran kartının ayarları ayarlayabilirsiniz
-Ana RAM MHz'ini ayarlamak içinde, BIOS'a gir XMP aç. (ASUS anakartın varsa, DOCP diye olur) ve orada profile1 olur onu seç. Bazen 2 profil oluyor. O Zaman'da en yüksek olanı seç o profillerden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı