Rehber 21H2 Simgelerinin Windows 10 imajına entegre edilmesi

Makaleler
16
Daha fazla  
Merhaba, Windows 10 21H2 sürümüyle birlikte Windows’ta büyük bir Icon güncellemesi yapılacaktı. Ancak Microsoft, Windows 11’i çıkarma kararı alınca Icon değişikliği iptal edildi. Insider sürümlerde yer alan yeni Icon’lar 21H2 son sürümüne eklenmedi.

Hazır sistem olarak sunduğum 21H2 Windows sürümünde yeni Icon’ları ekleyerek yayınlamıştım. O konudan sonra bazı arkadaşlar bu işlemi imaj üzerinde nasıl yapacaklarını sormuşlardı. Nasıl yapıldığını anlattım ancak konu hakkında araştırma yapmak isteyenler, bilgiye daha rahat ulaşabilsinler diye rehber olarak hazırlamak istedim.

UYARI: Bu yöntemi yüklü işletim sistemi üzerinde denemeyiniz.
Yüklü işletim sistemi üzerinde Icon değiştirmek istiyorsanız, tıklayın. 20H2 ve 21H2 dışındaki sürümlerde test edilmemiştir.

İhtiyaç duyacaklarınız;
  • Unlocker 1.2 - Aşağıdaki komut ile Unlocker programını katılımsız kurabilirsiniz.
    • [CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://cdn.iobit.com/dl/unlocker-setup.exe -OutFile %temp%\Unlocker.exe }"&”%temp%\Unlocker.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&taskkill /f /im “IObitUnlocker.exe”&DEL /F /Q /A “%temp%\Unlocker.exe”[/CODE]
  • Yeni simgeler
  • NTLite- Aşağıdaki komutlar ile NTLite katılmsız kurabilirsiniz.
    • x64[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://downloads.ntlite.com/files/NTLite_setup_x64.exe -OutFile %temp%\x64NTLite.exe }"&”%temp%\x64NTLite.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&DEL /F /Q /A “%temp%\x64NTLite.exe”[/CODE]
    • x86[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://downloads.ntlite.com/files/NTLite_setup_x86.exe -OutFile %temp%\x86NTLite.exe }"&”%temp%\x86NTLite.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&DEL /F /Q /A “%temp%\x86NTLite.exe”[/CODE]
  • Windows10.iso
Nasıl Yapılır?
  1. NTLite ile imajı bağlayın.
  2. NTLite > Kaynak bölümünden > İşlem yaptığınız Windows sürümü üzerine sağ tıklayın ve “Bağlama dizinini keşfet” seçeneğini seçin.
  3. Açılan klasör penceresinden Windows\SystemResources klasörünü açın ve buradan aşağıdaki dosyaları silin. Yeni dosyaları kopyalarken Unlocker programını kullanarak kopyalama işlemini gerçekleştirin.
    Görseldeki gibi kopyala seçeneğini seçin ve imajın olduğu konumdan Windows\SystemResources klasörünü seçerek işlemi tamamlayın.
    2.jpg
    • imageres.dll.mun
    • imagesp1.dll.mun
    • shell32.dll.mun
    • zipfldr.dll.mun
  4. Windows/System32 içerisinden aşağıdaki dosyaları silin ve yeni dosyaları atın.
    • imageres.dll
    • imagesp1.dll
    • shell32.dll
    • zipfldr.dll
Bundan sonrası için imajı kapatıp ISO dosyanızı hazırlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emeğinize sağlık hocam. Yine güzel bir rehber olmuş.

@OgnitorenKs görseldeki gibi kopyala seçeneğini seçin ve imajın olduğu konumdan Windows\SystemResources klasörünü seçerek işlemi tamamlayın. Burasını anlayamadım ustam yenisiyle eskisini nasıl değiştireceğim imajın içinden seçemedim dosyayı.
@OgnitorenKs ustam video çekseydin iyiydi aslında. Bende olmuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    679,4 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
Emeğinize sağlık hocam. Yine güzel bir rehber olmuş.
Teşekkür ederim, hocam.
@OgnitorenKs görseldeki gibi kopyala seçeneğini seçin ve imajın olduğu konumdan Windows\SystemResources klasörünü seçerek işlemi tamamlayın. Burasını anlayamadım ustam yenisiyle eskisini nasıl değiştireceğim imajın içinden seçemedim dosyayı.
@OgnitorenKs ustam video çekseydin iyiydi aslında. Bende olmuyor.
Gün içinde videoyu da atarım.

Silme ve kopyalama işleminde yaşanacak sorunlar nedeniyle hatasız işlem gerçekleştirilmesi için bir komut dosyası oluşturdum. Aşağıda komut dosyasının içeriğini sundum. REM diye eklediğim bölümler yorum kısımlarıdır. Bilmeyenler için kodları açıkladım.
New.Icon.OgnitorenKs.zip
Nasıl çalışır?
  1. New.Ico.OgnitorenKs.zip dosyasını indirin.
  2. İçindeki newico klasörünü masaüstüne veya C diski içine çıkarın.
  3. Klasör içerisinde yer alan SETUP.bat dosyasını çalıştırın.
  4. İmaj yolu istediğinde, NTLite > Kaynak bölümünden > İşlem yaptığınız Windows sürümü üzerine sağ tıklayın ve “Bağlama dizinini keşfet” seçeneğini seçin. Açılan klasörün yolunu kopyalayın ve komut ekranına yapıştırın.
  5. İşlem bitince komut ekranı otomatik kapanacaktır.

[CODE title="SETUP.bat dosyasının içeriği"]
REM komut girdilerini gizlemek için ekledim.
echo off
cls
REM Komut dosyasının yolu klasöre göre ayarlanıyor
cd /d "%~dp0"
REM PowerRun.exe dosyasıyla üst düzey yetki vererek Newico.bat dosyasını başlatıyorum.
REM Bu yapılmaz ise dosyalar silinmez ve kopyalama işlemi gerçekleştirilemez.
PowerRun.exe "Newico.bat"
exit
[/CODE]

[CODE title="newico.bat dosyasının içeriği"]
REM Komut girdilerinin görünmemesi için bunu ekledim.
echo off
cls
REM CMD başlığını değiştiriyorum
title New Ico Installer / OgnitorenKs
REM CMD ekranını belirlediğim ölçülerde açılması için ayarlıyorum.
mode con cols=55 lines=25

REM yönetici yetkisi alınır
net session >NUL 2>&1|| powershell Start-Process '%0' -Verb RunAs&& exit /b|| exit /b
REM Dosya yolu klasöre göre ayarlanır
cd /d "%~dp0"
REM Klasör içindeki newico.zip dosyası C diski içine kopyalanır
copy "newico.zip" "c:\"

REM Renkli yazılar için
setlocal
call :setESC

:newico
cls
REM İmaj yolu istenilen bölüm
echo %ESC%[96m Örnek:%ESC%%ESC%[33m D:\FFOutput\NTLite\1\NLTmpMnt01%ESC%[0m
set /p deldel=%ESC%[97m %ESC%%ESC%[92m İmaj yolu : %ESC%[0m
REM Dosyaların silme komutları
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\System32\imageres.dll"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\System32\imagesp1.dll"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\System32\shell32.dll"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\System32\zipfldr.dll"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\SystemResources\imageres.dll.mun"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\SystemResources\imagesp1.dll.mun"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\SystemResources\shell32.dll.mun"
DEL /F /Q /A "%deldel%\Windows\SystemResources\zipfldr.dll.mun"
REM C diskine çıkardığım newico.zip dosyasını imaj yoluna çıkarıyorum.
powershell -command "Expand-Archive -Force '%systemdrive%\newico.zip' '%deldel%\Windows'"
REM C diskine çıkardığım newico.zip dosyasını siliyorum
DEL /F /Q /A "C:\newico.zip"
REM işlemin bittiğine dair bilgi veriyorum
echo %ESC%[92m İşlem tamamlandı. Komut ekranı kapatılıyor...%ESC%[0m
timeout /t 5 /nobreak
exit
REM Renkli yazılar için gerekli
:setESC
for /F "tokens=1,2 delims=#" %%a in ('"prompt #$H#$E# & echo on & for %%b in (1) do rem"') do (
set ESC=%%b
exit /B 0
)
exit /B 0[/CODE]

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı