- Makaleler
- 16
Daha fazla
Merhaba, Windows 10 21H2 sürümüyle birlikte Windows’ta büyük bir Icon güncellemesi yapılacaktı. Ancak Microsoft, Windows 11’i çıkarma kararı alınca Icon değişikliği iptal edildi. Insider sürümlerde yer alan yeni Icon’lar 21H2 son sürümüne eklenmedi.
Hazır sistem olarak sunduğum 21H2 Windows sürümünde yeni Icon’ları ekleyerek yayınlamıştım. O konudan sonra bazı arkadaşlar bu işlemi imaj üzerinde nasıl yapacaklarını sormuşlardı. Nasıl yapıldığını anlattım ancak konu hakkında araştırma yapmak isteyenler, bilgiye daha rahat ulaşabilsinler diye rehber olarak hazırlamak istedim.
UYARI: Bu yöntemi yüklü işletim sistemi üzerinde denemeyiniz. Yüklü işletim sistemi üzerinde Icon değiştirmek istiyorsanız, tıklayın. 20H2 ve 21H2 dışındaki sürümlerde test edilmemiştir.
İhtiyaç duyacaklarınız;
Hazır sistem olarak sunduğum 21H2 Windows sürümünde yeni Icon’ları ekleyerek yayınlamıştım. O konudan sonra bazı arkadaşlar bu işlemi imaj üzerinde nasıl yapacaklarını sormuşlardı. Nasıl yapıldığını anlattım ancak konu hakkında araştırma yapmak isteyenler, bilgiye daha rahat ulaşabilsinler diye rehber olarak hazırlamak istedim.
UYARI: Bu yöntemi yüklü işletim sistemi üzerinde denemeyiniz. Yüklü işletim sistemi üzerinde Icon değiştirmek istiyorsanız, tıklayın. 20H2 ve 21H2 dışındaki sürümlerde test edilmemiştir.
İhtiyaç duyacaklarınız;
- Unlocker 1.2 - Aşağıdaki komut ile Unlocker programını katılımsız kurabilirsiniz.
- [CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://cdn.iobit.com/dl/unlocker-setup.exe -OutFile %temp%\Unlocker.exe }"&”%temp%\Unlocker.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&taskkill /f /im “IObitUnlocker.exe”&DEL /F /Q /A “%temp%\Unlocker.exe”[/CODE]
- Yeni simgeler
- NTLite- Aşağıdaki komutlar ile NTLite katılmsız kurabilirsiniz.
- x64[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://downloads.ntlite.com/files/NTLite_setup_x64.exe -OutFile %temp%\x64NTLite.exe }"&”%temp%\x64NTLite.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&DEL /F /Q /A “%temp%\x64NTLite.exe”[/CODE]
- x86[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]powershell -command "& { iwr https://downloads.ntlite.com/files/NTLite_setup_x86.exe -OutFile %temp%\x86NTLite.exe }"&”%temp%\x86NTLite.exe” /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-&DEL /F /Q /A “%temp%\x86NTLite.exe”[/CODE]
- Windows10.iso
- NTLite ile imajı bağlayın.
- NTLite > Kaynak bölümünden > İşlem yaptığınız Windows sürümü üzerine sağ tıklayın ve “
Bağlama dizinini keşfet” seçeneğini seçin. - Açılan klasör penceresinden
Windows\SystemResourcesklasörünü açın ve buradan aşağıdaki dosyaları silin. Yeni dosyaları kopyalarken Unlocker programını kullanarak kopyalama işlemini gerçekleştirin.Görseldeki gibi kopyala seçeneğini seçin ve imajın olduğu konumdan Windows\SystemResources klasörünü seçerek işlemi tamamlayın.
- imageres.dll.mun
- imagesp1.dll.mun
- shell32.dll.mun
- zipfldr.dll.mun
Windows/System32içerisinden aşağıdaki dosyaları silin ve yeni dosyaları atın.- imageres.dll
- imagesp1.dll
- shell32.dll
- zipfldr.dll
Bundan sonrası için imajı kapatıp ISO dosyanızı hazırlayabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: