21k sayısal ile diş mi tıp mı?

EnesEfe

Hectopat
Yer
Beşiktaş çArşı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba iyi günler, 21.600 sıralamam var. İdeal bir meslek hayali olan biri değilim fakat sağlık bölümlerine daha yakınım. 30 binlerde beklediğim için özelleri araştırmıştım sadece Bezmialem ya da Biruni %50 yazmayı düşünüyordum fakat şu anki sıralamamda devletler de geliyor Düzce, Alanya, Afyon vb.

Bugüne kadar hiç diş düşünmezken sıralamamla neredeyse tüm dişlere gidebildiğimi fark ettim örneğin Çapa diş. En iyi diş eğitimini almak daha mantıklı olabilir gibi geldi Anadolu'da ortalama bir tıp eğitimi almaktansa. Sırf ismi var diye tıp yazmak istemiyorum ama içimdeki biri doktor diğeri dişçi sesi susmuyor. Sizce ne yapmalıyım ailemin klinik açma durumu var. Bunun yanı sıra özele gönderme durumları da var hangisinin eğitimi daha iyi olur? Aile evinde pek kalmak istemiyorum, ailem şu an beni Bezmialem'e göndermek istiyor. Sizce ne yapmalıyım artı eksileriyle kıyaslayacak bilgi verecek olan olursa sevinirim.

Merhaba iyi günler, 21.600 sıralamam var. İdeal bir meslek hayali olan biri değilim fakat sağlık bölümlerine daha yakınım. 30 binlerde beklediğim için özelleri araştırmıştım sadece Bezmialem ya da Biruni %50 yazmayı düşünüyordum fakat şu anki sıralamamda devletler de geliyor Düzce, Alanya, Afyon vb.

Bugüne kadar hiç diş düşünmezken sıralamamla neredeyse tüm dişlere gidebildiğimi fark ettim örneğin Çapa diş. En iyi diş eğitimini almak daha mantıklı olabilir gibi geldi Anadolu'da ortalama bir tıp eğitimi almaktansa. Sırf ismi var diye tıp yazmak istemiyorum ama içimdeki biri doktor diğeri dişçi sesi susmuyor. Sizce ne yapmalıyım ailemin klinik açma durumu var. Bunun yanı sıra özele gönderme durumları da var hangisinin eğitimi daha iyi olur? Aile evinde pek kalmak istemiyorum, ailem şu an beni Bezmialem'e göndermek istiyor. Sizce ne yapmalıyım artı eksileriyle kıyaslayacak bilgi verecek olan olursa sevinirim.

İstanbul'da nitelikli bir devlet üniversitesi okumak bahsettiğin şehirlerde tıp okumaktan daha iyi olacaktır. Devlet üniversitelerinin çok yüksek özeller olmadığı sürece diğer üniversitelere karşı avantajı bulunuyor ülkemizde. Tıp okumanın zorluğunu ve o sürecin stresini yönetebileceğini düşünmen için sana bu forumda kimsenin yardım edeceğini pek düşünmüyorum açıkçası :D Çok büyük bir psikoloji durumunu içeriyor o muhabbet.

İstanbul'da nitelikli bir devlet üniversitesi okumak bahsettiğin şehirlerde tıp okumaktan daha iyi olacaktır. Devlet üniversitelerinin çok yüksek özeller olmadığı sürece diğer üniversitelere karşı avantajı bulunuyor ülkemizde. Tıp okumanın zorluğunu ve o sürecin stresini yönetebileceğini düşünmen için sana bu forumda kimsenin yardım edeceğini pek düşünmüyorum açıkçası :D Çok büyük bir psikoloji durumunu içeriyor o muhabbet.
Hocam ama istanbuldaki devlette diş okuyacağım diğerlerinde tıp hayatım tamamen farklı olucak. Forumda tıp veya diş okuyanlarla karşılaşmıştım yardım edebiliceklerini düşündüm.

Hocam ama İstanbul'daki devlette diş okuyacağım diğerlerinde tıp hayatım tamamen farklı olacak. Forumda tıp veya diş okuyanlarla karşılaşmıştım yardım edebileceklerini düşündüm.

Diğerlerinden kastını filtreleyebilir misin? Anadolu da mı yoksa İstanbul içi özel mi?

Diğerlerinden kastını filtreleyebilir misin? Anadolu da mı yoksa İstanbul içi özel mi?
Fark etmez iyi yada kötü farklı olucak. Bezmialem %100 burslu 6k ile alıyor bildiğim kadarıyla da iyi bir tıpfak saydığım devletlerde kimi aynı eğitimi alabiliceğimi söylüyor kimi yetersiz görüyor.

Şu anda diş hekimliği okuyan herkese tıp kazanma imkanı verseler %90’ı tıp yazardı.

Ancak Tıp öğrencilerine diş hekimliği seçme imkanı verilse hiçbiri Tıp’tan vazgeçmezdi. Tıp kazanabilen birisi Tıp okur, Tıp kazanamayan birisi Diş Hekimliği yazar.

Diş hekimliği mezunu olarak iş bulmak oldukça zor ve asgari ücret düzeyinde maaşlar ile iş bulunuyor, ancak Tıp mezunu olunca iş garantisi var ve şu anda yeni mezun doktorlar çok iyi paralar ile işe başlıyor. Bu yüzden Tıp daha yüksek sıralamalı.

Şu anda diş hekimliği okuyan herkese tıp kazanma imkanı verseler %90'ı tıp yazardı.

Ancak Tıp öğrencilerine diş hekimliği seçme imkanı verilse hiçbiri Tıp'tan vazgeçmezdi. Tıp kazanabilen birisi Tıp okur, Tıp kazanamayan birisi Diş Hekimliği yazar.

Diş hekimliği mezunu olarak iş bulmak oldukça zor ve asgari ücret düzeyinde maaşlar ile iş bulunuyor, ancak Tıp mezunu olunca iş garantisi var ve şu anda yeni mezun doktorlar çok iyi paralar ile işe başlıyor. Bu yüzden Tıp daha yüksek sıralamalı.

Dediğiniz büyük bir genelleme ve çoğu hattıyla yanlış çıkarımlar içeriyor hocam. Benim çevremden en az 5-6 kişi diş hekimi ve hepsinin sıralaması o yıllarda tıp yazacak kadar yetiyordu. Ayrıca tıp okuyan mezun olunca hemen %100 iş bulacak diye bir kaide yok. Diş okuyan da tıp okuyana göre daha geç ve zor iş bulacak diye bir çıkarımda yok. Bu okula, öğrenciye, kendini geliştirmesine ve birçok diğer etmene göre değişir. Tıptan mezun olup o kadar sene saç beyazlatıp aldığı maaşlarla kirasını ödemekte dahi zorlanan hatta hala çalışamayan yüzlerce kişi var.

Fark etmez iyi ya da kötü farklı olacak. Bezmialem %100 burslu 6K ile alıyor bildiğim kadarıyla da iyi bir tıpfak saydığım devletlerde kimi aynı eğitimi alabileceğimi söylüyor kimi yetersiz görüyor.

Dostum bizim ülkemizde “tıp” sevdası ve hastalığı bitmez. Oğlum-kızım doktor olacak, oo tıp mı okuyorsun vay canına be gibi kelimeler bu kafayla asla bitmez. Sen diğer insanların gözü kapalı yaptığı yorumları lütfen görmemezlikten gel.

Dediğiniz büyük bir genelleme ve çoğu hattıyla yanlış çıkarımlar içeriyor hocam. Benim çevremden en az 5-6 kişi diş hekimi ve hepsinin sıralaması o yıllarda tıp yazacak kadar yetiyordu. Ayrıca tıp okuyan mezun olunca hemen %100 iş bulacak diye bir kaide yok. Diş okuyan da tıp okuyana göre daha geç ve zor iş bulacak diye bir çıkarımda yok. Bu okula, öğrenciye, kendini geliştirmesine ve birçok diğer etmene göre değişir. Tıptan mezun olup o kadar sene saç beyazlatıp aldığı maaşlarla kirasını ödemekte dahi zorlanan hatta hala çalışamayan yüzlerce kişi var.

1- Diş hekimliği eğitimi Tıp’tan daha kolay değil. Hatta zorluk açısından birbirine oldukça yakın eğitimleri var.

2- Dediğin durum çok istisna bir durum. Diş hekimlerinin büyük kısmı için geçerli olmayan bir durum. Genel olarak sağlık bölümlerinde tercih sırasında bir hiyerarşi vardır. Tıp yazamayan Diş, Diş yazamayan Eczacılık yazar. Bu belki 40 yıldır bu şekilde tercih edilir. Tek tük istisna durumlar olabilir ancak ben genellikle yapılan tercih sırasını söylüyorum.

3- Diş hekimi olup iyi para kazananların çoğu yıllar önce mezun olmuş, rekabet yokken marka olmuş diş hekimleri. Yeni mezun diş hekimleri işi dahi zor buluyor. Sadece benim 1 yıl önce mezun olmuş iki tane arkadaşım var ikisi de asgari ücretten hallice paralara çalışıyor. Bana bir tane iş bulamayan veya asgari ücret alan tıp mezunu doktor gösteremezsin ama ben sana yüzlerce diş hekimliği mezunu gösteririm. Ayrıca atanmak için Tıp mezunları rahatlıkla atanabilirken Diş Hekimliği mezunlarının ataması çok az. Arada uçurum var iş imkanı açısından. Boşuna Tıp Fakülteleri çok daha yüksek puanlı değil.

Şu anda diş hekimliği okuyan herkese tıp kazanma imkanı verseler %90’ı tıp yazardı.
Ancak Tıp öğrencilerine diş hekimliği seçme imkanı verilse hiçbiri Tıp’tan vazgeçmezdi. Tıp kazanabilen birisi Tıp okur, Tıp kazanamayan birisi Diş Hekimliği yazar.

Doğru diyorsunuz zaten genelde tıp kazanamayanlar diş yazıyor ama bahsettiğim üniversiteler fark yaratmaz mı meslekte sonuçta ordakilerin hepsi tıp tutarken diş yazanlar ve en yüksek puanlı olduğu için en iyi hocalar orda (çapa, ege vs)
Dişte yeni mezun da olsa klinik açıp çalışabiliceğini duymuştum maddi açıdan tıpı çok rahat geçiyor gibi bu sayede.

Doğru diyorsunuz zaten genelde tıp kazanamayanlar diş yazıyor ama bahsettiğim üniversiteler fark yaratmaz mı meslekte sonuçta ordakilerin hepsi tıp tutarken diş yazanlar ve en yüksek puanlı olduğu için en iyi hocalar orda (çapa, ege vs)
Dişte yeni mezun da olsa klinik açıp çalışabiliceğini duymuştum maddi açıdan tıpı çok rahat geçiyor gibi bu sayede.

Sağlık bölümlerinde genel olarak üniversitenin bir etkisi yok. Tıp ister Hacettepe’de oku ister en düşük puanlı üniversitede oku, Tıp’tır. İki üniversite mezunu da hekim olarak aynı yerlerde aynı işi yapabilir, bir fark yok. Sadece okudukları üniversite farklı olur, o kadar.

Klinik açmak çok maaliyetli bir iş, öncelikle 7-8 milyon tl bütçen olması lazım. Diş Hekimliği için kullanılan cihazlar oldukça pahalı cihazlar. Ayrıca klinik için seçtiğin dükkanın konumu da çok önemli. Her klinik açan diş hekimi zengin olmuyor. Ayrıca diş hekimliği biraz marka olma işidir, insanlar ismini bildikleri, güvendikleri bir diş hekimini tercih ederler. Eğer bunları başarabilirsen iyi para kazanabilirsin. Aksi durumda özellikle büyükşehirlerde bu devirde tek bir caddede 4 tane diş kliniği var. Rekabet çok yüksek.

Ayrıca Tıp mezunu olarak da klinik açabilirsin. Estetik Cerrahı olup da klinik açıp çok iyi paralar kazanabilirsin. Emin ol her türlü Tıp yazmak daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı