utkuyksl0
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci
Gigabyte A520M-K V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8) DDR4 3200 Mhz CL16 Ram
Asrock Radeon RX 6600 PULSE 8GB GDDR6 128Bit DX12 AMD Ekran Kartı
AGI 256 GB NVMe M.2 SSD 3500MB/s Okuma / 3100MB/s Yazma
Rampage 550 W Güç Kaynağı
- Meslek
- İnşaat Mühendisi
1- Diş hekimliği eğitimi Tıp'tan daha kolay değil. Hatta zorluk açısından birbirine oldukça yakın eğitimleri var.
2- Dediğin durum çok istisna bir durum. Diş hekimlerinin büyük kısmı için geçerli olmayan bir durum. Genel olarak sağlık bölümlerinde tercih sırasında bir hiyerarşi vardır. Tıp yazamayan Diş, Diş yazamayan Eczacılık yazar. Bu belki 40 yıldır bu şekilde tercih edilir. Tek tük istisna durumlar olabilir ancak ben genellikle yapılan tercih sırasını söylüyorum.
3- Diş hekimi olup iyi para kazananların çoğu yıllar önce mezun olmuş, rekabet yokken marka olmuş diş hekimleri. Yeni mezun diş hekimleri işi dahi zor buluyor. Sadece benim 1 yıl önce mezun olmuş iki tane arkadaşım var ikisi de asgari ücretten hallice paralara çalışıyor. Bana bir tane iş bulamayan veya asgari ücret alan tıp mezunu doktor gösteremezsin ama ben sana yüzlerce diş hekimliği mezunu gösteririm. Ayrıca atanmak için Tıp mezunları rahatlıkla atanabilirken Diş Hekimliği mezunlarının ataması çok az. Arada uçurum var iş imkanı açısından. Boşuna Tıp Fakülteleri çok daha yüksek puanlı değil.
Siz tıp aşıkları her şeyi iyi güzel anlatıyorsunuz ama hiç kimse o kadar okumanın, hayatın en güzel yıllarının Latince ve Yunanca terimleri ezberlemekle geçirmenin ve 6-7 yıl saç beyazlatmanın sonucunun yine dönem şartlarında güzel bir maaş alamamak olduğunu anlatmıyorsunuz. Yok uzmanlık sınavı, yok zorunlu görev, yok o sınavı yok bu sınavı derken hayatın bitiyor. Sonucunda günde 100+ hasta bakıp iflahı biten, Max 100bin maaş alan sosyal hayatı ve enerjisi bitmiş birisi oluyorsun. Hee ama artısı ne ben doktorum, benim oğlum doktor, benim sevgilim doktor gibi sosyal statü de saygınlık kazanıyorsun