22.000 TL sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinizdeki monitörle alabileceğiniz maksimum performans için 22.000 TL harcamaya gerek yok. Daha az bir tutar harcayabilirsiniz. Size kalmış bir şey bu. Yayıncılar ve profesyonel oyuncular harici bireysel amatör kullanıcılar bu kadar yüksek meblağları harcarsa ya 1440P ya da 2160P çözünürlüğe sahip monitör de alırlar genelde. Gene de elinizdeki monitörle de oyun oynayabilir ve 22.000 TL'ye bir sistem dizebilirsiniz sizin keyfinize kalmış bir şey.

Monitör öneriniz var mı peki?

Tabii ki var, topladığım sistem tam 22.000TL yapmıyor o fiyata monitörü de dahil edebilirsiniz. Japonya'da hangi marka monitörler ve modeller var bilmiyorum ama bunlar varsa alabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki monitörle alabileceğiniz maksimum performans için 22.000 TL harcamaya gerek yok. Daha az bir tutar harcayabilirsiniz. Size kalmış bir şey bu. Yayıncılar ve profesyonel oyuncular harici bireysel amatör kullanıcılar bu kadar yüksek meblağları harcarsa ya 1440P ya da 2160P çözünürlüğe sahip monitör de alırlar genelde. Gene de elinizdeki monitörle de oyun oynayabilir ve 22.000 TL'ye bir sistem dizebilirsiniz sizin keyfinize kalmış bir şey.
İlerde monitörü de değiştirebilirim yani para vermişken bir kere verip en performanslı oyun bilgisayarını toplamak istiyorum açıkcası ihtiyacım yok ama yayıncıların seviyesinde bi bilgisayar istiyorum.

ips nin farkı ne acaba bilmiyorumda öğretirsen sevinirim

Monitör panel isimleri: VA, TN, IPS gibi internetten araştırabilirsin. Benim önerimdeki monitörler gayet kaliteli.

Dosya Ekleri

• images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    68,4 KB · Görüntüleme: 70
ips nin farkı ne acaba bilmiyorumda öğretirsen sevinirim
IPS monitörün panel tipi oluyor. TN ve VA panel monitörlere göre renkleri daha canlıdır ama tepkime süreleri daha yüksektir. Evde olsam ayrıntılı yazardım. Mobilden yazıyorum o yüzden pek ayrıntıya giremem malesef. Monitör konusunda seçici olmanı tavsiye ederim çünkü monitörü kasadaki parçalara göre bir hayli uzun süre kullanırsın. Hangi panel türü senin için uygun onun için videolar falan izle artıları eksileri neler ona göre seçim yap derim.

O zaman sistem önerisi yapalım sana monitör işi sonraya kalsın. Sistemi Ryzen mı İntel mi kuralım ? 22.000,00 TL sadece kasa için değil mi ?

Hocam sistemi yeniden düzenliyorum, monitör de dahil olacak. Bu sistem seni en az 7-8 sene götürür.

AMD Ryzen 7 3700X 2500TL İşlemci
Gigabyte X570 AORUS Elite 1700TL Anakart
Adata XPG Spectrix D41 8GB 3600MHz 4 Tane 1900TL Bellek
Samsung Evo Plus 250GB 579TL ve Samsung 860 Evo 500GB 548TL SSD
Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti 9600TL Ekran Kartı
FSP Hydro G 750 Serisi 80+ Gold 750TL Güç Kaynağı
COOLER MASTER MasterBox MB511 RGB 590TL Kasa
NZXT Kraken X62 RGB 280mm 1000TL Sıvı Soğutucu

Monitör
MSI Optix MAG271CQR 27" 3200TL

Toplam: 22.000 Türk Lirası.

Durum