2200 TL'ye sessiz PSU önerisi

yavuzhasbal

Kilopat
Katılım
18 Ağustos 2014
Mesajlar
111
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
PROJE MİMARI
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Hydro G Pro burada daha ucuz ama yüksek yüklerde agresif fan profiline sahip olduğu için sesi artabiliyor.


Sessizlik birinci unsur ise şu model uygun olabilir;


Ya da Corsair RMx serisine de bakılabilir. Ama bu bütçede en iyi tercih yukarıdaki NZXT C850 gibi duruyor. Güç olarak sınırlarında kullanılmadığı sürece o da sessiz sayılır.
 
Ben 3 tane içinde şıkışırken şimdi 6 oldu :)
Yardımınız için tekrar teşekkürler.
Önerdiklerinizden NZXT 850W olduğu için ve fiyatı da uygun olduğu için onu dşünüyorum. Yine de bir bilene danış mukabilinden sessizdir sağlamdır derseniz onu alacağım?
 
Yine de bir bilene danış mukabilinden sessizdir sağlamdır derseniz onu alacağım?

Sağlamlık konusunda iyi bir ürün, zaten 10 yıl garantisi mevcut. Ses konusu ise ortalamada 30 db civarı ki genel PSU sesi denilebilir ama ekteki testte 780W güç çekildiğinde 55 db'yi geçiyor. Fakat 650W bir güç kaynağı baktığınıza göre, sizin sisteminiz pek o degerleri görmeyecektir. Ortalama yüklerde de sesi çok da rahatsız edici olmaz.


Genel olarak bakıldığında; Phanteks AMP, FSP Hydro G Pro, Corsair RMx, NZXT C Gold aşağı yukarı aynı kalitede ufak tefek farkları olan modeller, performans konusunda üzmezler. Be Quiet Straigt Power 11'in fiyatı diğer modeller ile kıyaslandığında biraz yüksek gibi. Be Quiet Pure Power 11 CM'nin eski üretimlerinde üst seviye ekran kartları ile kullanıldığında geçici yanıt konusunda sıkıntıları vardı, yeni üretimlerinde düzeltildi ama yine de diğerleri arasında geri planda kalıyor.
 
Son düzenleme:
Detaylı ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Be Quiet straigt Power 11'in ekte bıraktığım görselde Max. 18 dB gösteriyor. (kendi sitesi) bu doğru mu?
Eğer doğruysa bunu alıyorum?

master.png
 
@yavuzhasbal evet incelemelerde de aynı şekilde 15 db civarı ve RMx serisi ile yakın ses seviyesinde. Fakat o modelde korumalar gerektiği şekilde ayarlanmamış ki bu seviyede bir PSU için önemli bir eksiklik ve bu sebeple yüksek güç tüketen ekran kartı ve islemcilerde stabilite sorunlarına sebep olabilir.
 
@yavuzhasbal evet incelemelerde de aynı şekilde 15 dB civarı ve RMx serisi ile yakın ses seviyesinde. Fakat o modelde korumalar gerektiği şekilde ayarlanmamış ki bu seviyede bir PSU için onemli bir eksiklik ve bu sebeple yüksek güç tüketen ekran kartı ve islemcilerde stabilite sorunlarına sebep olabilir.

Şu anki sistemim 430W civarı tüketiyor. Render alıyorum ve dosyalar şartnameler uğraşıyorum. Bazen FIFA 23, bazen DV2 bazen RDR2 sistemime zararı olmayacaksa sessizlik 1. önceliğim. Daha sonra RTX30 serisine de geçerim. Bu doğrultuda almamalı mıyım? Seni de yordum silivriye yolun düşerse gel kardeşim yemek ıslayacağım sana söz :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı