23-29 bin TL hazır sistem önerisi

Hocam vallahi bana gerçekten çok destek olduğunuz bu sistemde içime sindi yarıdımın için gerçekten defalarca kez teşekkür ederim ayrıca bir PC ile ilgili sorumlarım olursa size danışmamın bir sıkıntı olabilir mi ilerleyen zamanlarda?

Hava soğutucuyu alacağım ayrietten bilgisayara fan almamı önerir misiniz?
Rica ederim, tabi ki danışabilirsiniz beni etiketlemeniz yeterli olur. Hava soğutucudan kastınız Kule tipi yani Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bunu kastediyorsanız almanızı şiddetle tavsiye ederim. FPS oyunları oynayacaksanız FPS oyunları işlemciyi kullanır bu da işlemciyi fazla ısıtır, %80'nin üstüne çıkmaması lazım sıcaklığın. Bu yüzden kesinlikle almalısınız, attığım bu soğutucu 7500F için ideal bir fan. Şuan stokta yok eğer ileride de stokta olmazsa bunu alabilirsiniz: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili ekstra olarak işlemci için macun da alırsanız çok daha iyi olur, fan'ı işlemciye montajlarken macunu işlemciye sürersiniz ısıyı hayli hayli düşürür.

Rica ederim, tabii ki danışabilirsiniz beni etiketlemeniz yeterli olur. Hava soğutucudan kastınız kule tipi yani Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bunu kastediyorsanız almanızı şiddetle tavsiye ederim. FPS oyunları oynayacaksanız FPS oyunları işlemciyi kullanır bu da işlemciyi fazla ısıtır, %80'nin üstüne çıkmaması lazım sıcaklığın. Bu yüzden kesinlikle almalısınız, attığım bu soğutucu 7500F için ideal bir fan. Şu an stokta yok eğer ileride de stokta olmazsa bunu alabilirsiniz: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili ekstra olarak işlemci için macun da alırsanız çok daha iyi olur, Fan'ı işlemciye montajlarken macunu işlemciye sürersiniz ısıyı hayli hayli düşürür.

Teşekkür ederim hayırlı günler.

Konu kilitlensin lütfen.

Son düzenleme:
Hangi bilgisayarı alıyorsunuz?
Hocam bunu tercih ettim hem bütçemede uyumlu VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Rica ederim, tabii ki danışabilirsiniz beni etiketlemeniz yeterli olur. Hava soğutucudan kastınız kule tipi yani Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bunu kastediyorsanız almanızı şiddetle tavsiye ederim. FPS oyunları oynayacaksanız FPS oyunları işlemciyi kullanır bu da işlemciyi fazla ısıtır, %80'nin üstüne çıkmaması lazım sıcaklığın. Bu yüzden kesinlikle almalısınız, attığım bu soğutucu 7500F için ideal bir fan. Şu an stokta yok eğer ileride de stokta olmazsa bunu alabilirsiniz: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili ekstra olarak işlemci için macun da alırsanız çok daha iyi olur, Fan'ı işlemciye montajlarken macunu işlemciye sürersiniz ısıyı hayli hayli düşürür.

Hocam bir şey soracağım benim alacağım sistemin ekran kartı 4060 Ti sizce güzel mi değiştirmeme gerek var mı?

Son düzenleme:
Hocam bunu tercih ettim hem bütçemede uyumlu VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Hocam bir şey soracağım benim alacağım sistemin ekran kartı 4060 Ti sizce güzel mi değiştirmeme gerek var mı?
4060 Ti iyi bir ekran kartıdır, size ilk attığım linkteki VRAM'i 8 GB, farklı bir sitede 16 GB olanı da varmış: DA-G10 / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM buda özelleştirilip alınabilir fakat sizin alacağınız zaman stoklar bitmiş olacağı için muhtemelen fiyatları 40-50K civarında gözükecektir, dediğim gibi ileride yeniden konu açıp etiketlerseniz yeniden yardımcı olurum.
Diğer arkadaşın attığı DA-G11 / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM sistem sadece oyun oynayacaksanız 4060 Ti'dan daha iyi, tabii ki 4060 Ti da oyun için çok iyi bir ekran kartı ama 7700XT kadar değil aralarında 0-20 arası FPS farkları oluyor. Ben pek AMD yanlısı değilim. Yıllarca AMD ekran kartı kullandım, şuan NVIDIA da rahatıma bakıyorum. AMD kartlarında yazılımsal sorunlar oluyormuş pek bilgim yok fakat NVIDIA da pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Bu konudan da diğer insanların fikirlerini görebilirsiniz.

4060 Ti iyi bir ekran kartıdır, size ilk attığım linkteki VRAM'i 8 GB, farklı bir sitede 16 GB olanı da varmış: DA-G10 / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM bu da özelleştirilip alınabilir fakat sizin alacağınız zaman stoklar bitmiş olacağı için muhtemelen fiyatları 40-50k civarında gözükecektir, dediğim gibi ileride yeniden konu açıp etiketlerseniz yeniden yardımcı olurum.
Diğer arkadaşın attığı DA-G11 / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM sistem sadece oyun oynayacaksanız 4060 Ti'dan daha iyi, tabii ki 4060 Ti da oyun için çok iyi bir ekran kartı ama 7700XT kadar değil aralarında 0-20 arası FPS farkları oluyor. Ben pek AMD yanlısı değilim. Yıllarca AMD ekran kartı kullandım, şu an NVIDIA da rahatıma bakıyorum. AMD kartlarında yazılımsal sorunlar oluyormuş pek bilgim yok fakat NVIDIA da pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Bu konudan da diğer insanların fikirlerini görebilirsiniz.

Hocam ben bunu alacağım sizin attığınız ayrıca ben bu PC'nin stokunun biteceğini zannetmiyorum VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Hocam ben bunu alacağım sizin attığınız ayrıca ben bu PC'nin stokunun biteceğini zannetmiyorum VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Hocam bir de buna bakın isterseniz ekran kartı 4060 Ti'ın 16 GB olan versiyonu.

Hocam 7600 işlemcisi pek iyi değil diye biliyorum, 7500F daha iyi sanırsam ama değerlendireyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam test video su bu buna bakarak karar verin isterseniz sizi yanlış yönlendirmek istemem ama bu fiyata bu bir nimet açıkçası😅

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam test video su bu buna bakarak karar verin isterseniz sizi yanlış yönlendirmek istemem ama bu fiyata bu bir nimet açıkçası😅

Hocam peki 5-6 yıl yeter mi bu PC?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı