hkncvs
Megapat

Daha fazla  

O.C. ile frekans artsa da çift çekirdekli işlemciler artık oyunlar için yeterli olmuyor. i3 serisi ve g3258 yerine 4 çekirdekli i5 serisi bir işlemci almak kesinlikle daha mantıklı olacaktır. İşlemciden kısarak ekran kartına yatırım yapma mantığı bana da saçma gelir. SSD , İşlemci soğutucusu vs bileşenlerden kısılması gereklidir 2300 tl lik bir sistemde bunlara yer olmayacağı içinde sistemin stabilitesi adına yatırım yapılması gereklidir.@benvarol34
i3 4160 , R9 290X'i fazlasıyla besleyebilir. Darboğaz yapacağını hiç zannetmiyorum. Saçma ve gülünç olarak bunu gördüysen bu konularla daha çok haşir neşir olman lazım. G3258'i 4.4GHz'ye overclock ettiğinde performansı i3 4160 aynı olacaktır. Belki biraz daha üstüne çıkar ancak asla performansa yansımaz. i5 işlemci almak için ekran kartını kısmak şahsen benim içime sinmez. Dediğim gibi arkadaş seçimini kendisi yapar. Hangisini alacağına o karar verir. Zaten anladığım kadarıyla kendi sistemini alacak. Kafasına yatan oysa zaten onu alması gerekir. Benimki sadece daha üstün performans için bir öneriydi.