Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Daha önce iPhone kullandığımı söyledim ki andorid fanboy olacak kadar da hiçbir telefona bağımlı olmam gördüğüm kadarıyla siz IOS'a olmuşsunuz bağımlı ve asgari maaş alan birine bile iPhone 12 al diyebilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat sonuç olarak kullandığınız telefonun sadece "Türkiye'de" masaya çıkartıp ben de iPhone var havası atmaktan başka hiçbir işe yaradığı da yok kamerası güzel dediğiniz telefonun kamerasının daha iyisi 2000-3000 TL olan telefonlarda var. Her yıl aynı tasarıma birkaç şey ekleyip tasarım bile değiştirmeyen ekranını Samsung'tan yaptıran bir markadan bahsediyoruz. Profil resminiz bile onların reklamını yapıyor. Stabil değil diyorsun bende neden stabil? Senin batarya bir günü atlatamazken ben bir batarya ile üç gün geçiriyorum. iOS işletim sistemi sade bir işletim sistemi diye seviyor olabilirsiniz fakat bu sizi kısıtlamaya gidiyor. Andorid açık bir sistem ve dilediğinizi yapabiliyorsunuz. Ergen telefonu dediğiniz telefonlar sizi kazıklayan markadan bin kat iyi işleri daha ucuz maliyete yapan firmalar. Hem de bir telefona ergen telefonu diyecekseniz bunu IPhone'a diyebilirsiniz. Bir kafeye gidince masaya o telefonu koyunca cool falan olmuyorsunuz. İnsanlar bir telefona 10bin TL vermek zorunda değiller. Bataryalarını bir düzeltmediler nasılsa zaten. IPhone'u gömmek gibi bir derdim yok fakat yaptığınız eleştiriler çok taraflı. iOS işletim sistemini uzay çağı sanma sebebiniz bu işte.
Ona bakarsan Sony’den sensör alan Samsung'tan kamera alan andorid markaları da var. Ben bütçeye göre sadece öneri yapıyorum biraz göz yaşı akıttınız ama neyse dediklerinize birçoğuna katılmıyorum bende Android deneyimledim hatta birden çok marka kullandım beni tatmin eden iOS oldu ha 2000 liraya o Xiaomi'leri alanlar bugün yazılım sorunları reklam olayları var diye başlık açıyorlar buraya haberiniz olsun.
Masaya çıkarıp koyma olayı sadece IPhone'da olduğunu sanan sizlersiniz daha doğrusu Türk halkının bir çoğunda olan bir algı Samsung Z flip alıp katlanan telefonum var diyende var S20 Ultra alıp masaya koyanda var. Ne kadar ekmek o kadar köfte.