24 GB RAM Gerekli mi?

Max_Payne

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Gürcistan - Rusya sınırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller,

Ryzen 2600 olan sistemde tek slot 8 GB 3000 MHz RAM kullanıyorum. Anakartımda 2 adet RAM slotu var ve ilerde upgrade yapmak istediğimde 8 GB mı almalıyım yoksa 16 GB mı? Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Arada oyun oynuyorum, Photoshop, Premiere Pro vb. grafik programlarını kullanıyorum. İlerleyen zamanlarda programlama amaçlı da kullanacağım sistemi. Günümüzde 16 GB RAM yeterli olur mu sizce?

Premiere Pro'da 1080p üstü çözünürlüklere çıkmıyorsan 16GB RAM yeterde artar. Kodlama anlamında yazılım programları çok yüksek RAM kullanmıyor ancak 3D modelleme gibi programlama türlerine girersen 16 bile az gelebilir.

Olayı pek oyunlarla bağdaştırmamak lazım. Grafik yazılımları veya render işlemleri yapacaksanız 24 GB'ın bile yetmediği durumlar olabiliyor. Bunu göz önüne alarak seçim yapmanızı öneririm. Eğer mümkünse 16 GB almanız daha iyi olacaktır ileriye dönüklük açısından.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı